Menu

Bulviniai zrazai su kopūstais

  • Bulviniai zrazai su kopūstais
  • Bulviniai zrazai su kopūstais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Bulviniai zrazai su kopūstais


Autorius: Aušra

Data:

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Bulviniai zrazai su kopūstais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 192 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 600 g bulvių
  • 1 kiaušinis
  • 200 g baltagūžio kopūsto
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis, kietai virtas
  • 3 v.š. miltų
  • sviesto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti ir išvirti.
  • Kopūstus ir svogūną supjaustyti šiaudeliais, apvirti su trupučiu vandens ir sviesto, kol kopūstai suminkštės. Nusunkti.
  • Į kopūstus įdėti kapotą kiaušinį, įberti druskos ir viską išmaišyti.
  • Dar karštas bulves sugrūsti, įberti miltų ir druskos, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
  • Iš paruoštos bulvių masės padaryti ovalius paplotėlius.
  • Paruoštą įdarą dėti ant kiekvieno paplotėlio, kraštus sujungti.
  • Zrazus sudėti į riebalais pateptą kepimo indą, ant kiekvieno uždėti po sviesto gabaliuką.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Šaltinis: Skaniausias.lt

  1. Forelle says:

    Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”

    http://forellesreceptai.lt/stylish-blogger-award

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Virtų bulvių blyneliai

Virtų bulvių blyneliai

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Baltarusių bulviniai blynai

Baltarusių bulviniai blynai

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux