Menu

Bulviniai zrazai su kopūstais

  • Bulviniai zrazai su kopūstais
  • Bulviniai zrazai su kopūstais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Bulviniai zrazai su kopūstais


Autorius: Aušra

Data:

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Bulviniai zrazai su kopūstais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 192 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 600 g bulvių
  • 1 kiaušinis
  • 200 g baltagūžio kopūsto
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis, kietai virtas
  • 3 v.š. miltų
  • sviesto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti ir išvirti.
  • Kopūstus ir svogūną supjaustyti šiaudeliais, apvirti su trupučiu vandens ir sviesto, kol kopūstai suminkštės. Nusunkti.
  • Į kopūstus įdėti kapotą kiaušinį, įberti druskos ir viską išmaišyti.
  • Dar karštas bulves sugrūsti, įberti miltų ir druskos, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
  • Iš paruoštos bulvių masės padaryti ovalius paplotėlius.
  • Paruoštą įdarą dėti ant kiekvieno paplotėlio, kraštus sujungti.
  • Zrazus sudėti į riebalais pateptą kepimo indą, ant kiekvieno uždėti po sviesto gabaliuką.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Šaltinis: Skaniausias.lt

  1. Forelle says:

    Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”

    http://forellesreceptai.lt/stylish-blogger-award

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Bulvių ir porų sriuba

Bulvių ir porų sriuba

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux