Menu

Bulviniai zrazai su kopūstais

  • Bulviniai zrazai su kopūstais
  • Bulviniai zrazai su kopūstais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Bulviniai zrazai su kopūstais


Autorius: Aušra

Data:

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Bulviniai zrazai su kopūstais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 192 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 600 g bulvių
  • 1 kiaušinis
  • 200 g baltagūžio kopūsto
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis, kietai virtas
  • 3 v.š. miltų
  • sviesto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti ir išvirti.
  • Kopūstus ir svogūną supjaustyti šiaudeliais, apvirti su trupučiu vandens ir sviesto, kol kopūstai suminkštės. Nusunkti.
  • Į kopūstus įdėti kapotą kiaušinį, įberti druskos ir viską išmaišyti.
  • Dar karštas bulves sugrūsti, įberti miltų ir druskos, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
  • Iš paruoštos bulvių masės padaryti ovalius paplotėlius.
  • Paruoštą įdarą dėti ant kiekvieno paplotėlio, kraštus sujungti.
  • Zrazus sudėti į riebalais pateptą kepimo indą, ant kiekvieno uždėti po sviesto gabaliuką.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Šaltinis: Skaniausias.lt

  1. Forelle says:

    Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”

    http://forellesreceptai.lt/stylish-blogger-award

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Baltarusių bulviniai blynai

Baltarusių bulviniai blynai

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux