Menu

Bulviniai zrazai su kopūstais

  • Bulviniai zrazai su kopūstais
  • Bulviniai zrazai su kopūstais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Bulviniai zrazai su kopūstais


Autorius: Aušra

Data:

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Bulviniai zrazai su kopūstais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 192 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 600 g bulvių
  • 1 kiaušinis
  • 200 g baltagūžio kopūsto
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis, kietai virtas
  • 3 v.š. miltų
  • sviesto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti ir išvirti.
  • Kopūstus ir svogūną supjaustyti šiaudeliais, apvirti su trupučiu vandens ir sviesto, kol kopūstai suminkštės. Nusunkti.
  • Į kopūstus įdėti kapotą kiaušinį, įberti druskos ir viską išmaišyti.
  • Dar karštas bulves sugrūsti, įberti miltų ir druskos, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
  • Iš paruoštos bulvių masės padaryti ovalius paplotėlius.
  • Paruoštą įdarą dėti ant kiekvieno paplotėlio, kraštus sujungti.
  • Zrazus sudėti į riebalais pateptą kepimo indą, ant kiekvieno uždėti po sviesto gabaliuką.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Šaltinis: Skaniausias.lt

  1. Forelle says:

    Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”

    http://forellesreceptai.lt/stylish-blogger-award

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Kopūstinukai

Kopūstinukai

Skonis labai malonus. Valgėm kartu su vyru, nes mergina valgė pas senelius lašinius ? Kaip dviem suaugusiems žmonėms tai truputį mažoka, bet kaip vaikams (receptas ir paimtas būtent iš vaikiškų receptų) – normalios dvi porcijos.

Virtų bulvių blyneliai

Virtų bulvių blyneliai

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux