Menu

Virtų bulvių blyneliai

  • Virtų bulvių blyneliai
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Virtų bulvių blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Virtų bulvių blyneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 7-8 bulvės, virtos su lupena
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. miltų
  • 1 v.š. krakmolo
  • džiūvėsėlių, apvoliojimui
  • druskos

Instrukcijos:

  • Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale.
  • Suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir išminkyti.
  • Drėgnomis rankomis padaryti aštuonis plonus blynelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti riebaluose.
  • Skanaus!

Šaltinis: Supermamos forumas

  1. rūtuliukas says:

    mano mėgiamiausias vaikystės patiekalas 🙂

  2. Aušra says:

    man vaikystėje niekas tokių nekepė 🙁 nebent mokyklos valgykloje jei duodavo, bet lyg ir neduodavo… ten žemaičių blynai būdavo, bet oi kaip aš jų nemėgdavau… Kaip visada naminis maistas daug geresnis, net ir žemaičių blynai pasidaro skanūs 🙂

  3. […] Ką jūs darot, kai jums lieka virtų bulvių ar bulvių košės? Man asmeniškai pašildyta jau nelabai skanu… O vat mano sesė jau nuo senų senovės daro bulvinius pirštelius su baltu padažu – ir pigu, ir skanu, ir paprasta. Man nelabai gaunas būtent “pirštelius” padaryti (neturiu kantrybės tam), gi forma nelabai jau ir svarbu, bet man smagiau tokius pailgos formos “lepioškiukus” valgyti 🙂 Galima juos dar ir džiūvėsėliuose apvoliojus kepti, kaip kad ką tik peržiūrėdama naujesnius stebimų blogų įrašus, pastebėjau Aušros didelių eksperimentų mažoje virtuvėje. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvių ir porų sriuba

Bulvių ir porų sriuba

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Bulviniai zrazai su kopūstais

Bulviniai zrazai su kopūstais

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux