Menu

Virtų bulvių blyneliai

  • Virtų bulvių blyneliai
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Virtų bulvių blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Virtų bulvių blyneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 7-8 bulvės, virtos su lupena
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. miltų
  • 1 v.š. krakmolo
  • džiūvėsėlių, apvoliojimui
  • druskos

Instrukcijos:

  • Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale.
  • Suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir išminkyti.
  • Drėgnomis rankomis padaryti aštuonis plonus blynelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti riebaluose.
  • Skanaus!

Šaltinis: Supermamos forumas

  1. rūtuliukas parašė:

    mano mėgiamiausias vaikystės patiekalas 🙂

  2. Aušra parašė:

    man vaikystėje niekas tokių nekepė 🙁 nebent mokyklos valgykloje jei duodavo, bet lyg ir neduodavo… ten žemaičių blynai būdavo, bet oi kaip aš jų nemėgdavau… Kaip visada naminis maistas daug geresnis, net ir žemaičių blynai pasidaro skanūs 🙂

  3. […] Ką jūs darot, kai jums lieka virtų bulvių ar bulvių košės? Man asmeniškai pašildyta jau nelabai skanu… O vat mano sesė jau nuo senų senovės daro bulvinius pirštelius su baltu padažu – ir pigu, ir skanu, ir paprasta. Man nelabai gaunas būtent “pirštelius” padaryti (neturiu kantrybės tam), gi forma nelabai jau ir svarbu, bet man smagiau tokius pailgos formos “lepioškiukus” valgyti 🙂 Galima juos dar ir džiūvėsėliuose apvoliojus kepti, kaip kad ką tik peržiūrėdama naujesnius stebimų blogų įrašus, pastebėjau Aušros didelių eksperimentų mažoje virtuvėje. […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Baltarusių bulviniai blynai

Baltarusių bulviniai blynai

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

Voveraitės su bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Greitas plokštainis

Greitas plokštainis

Labai skanus ir sotus plokštainis.

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.