Menu

Virtų bulvių blyneliai

  • Virtų bulvių blyneliai
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Virtų bulvių blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Virtų bulvių blyneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 316 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 7-8 bulvės, virtos su lupena
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. miltų
  • 1 v.š. krakmolo
  • džiūvėsėlių, apvoliojimui
  • druskos

Instrukcijos:

  • Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale.
  • Suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir išminkyti.
  • Drėgnomis rankomis padaryti aštuonis plonus blynelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti riebaluose.
  • Skanaus!

Šaltinis: Supermamos forumas

  1. rūtuliukas says:

    mano mėgiamiausias vaikystės patiekalas 🙂

  2. Aušra says:

    man vaikystėje niekas tokių nekepė 🙁 nebent mokyklos valgykloje jei duodavo, bet lyg ir neduodavo… ten žemaičių blynai būdavo, bet oi kaip aš jų nemėgdavau… Kaip visada naminis maistas daug geresnis, net ir žemaičių blynai pasidaro skanūs 🙂

  3. […] Ką jūs darot, kai jums lieka virtų bulvių ar bulvių košės? Man asmeniškai pašildyta jau nelabai skanu… O vat mano sesė jau nuo senų senovės daro bulvinius pirštelius su baltu padažu – ir pigu, ir skanu, ir paprasta. Man nelabai gaunas būtent “pirštelius” padaryti (neturiu kantrybės tam), gi forma nelabai jau ir svarbu, bet man smagiau tokius pailgos formos “lepioškiukus” valgyti 🙂 Galima juos dar ir džiūvėsėliuose apvoliojus kepti, kaip kad ką tik peržiūrėdama naujesnius stebimų blogų įrašus, pastebėjau Aušros didelių eksperimentų mažoje virtuvėje. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Bulvių ir porų sriuba

Bulvių ir porų sriuba

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux