Menu

Greitas plokštainis

  • Greitas plokštainis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Greitas plokštainis


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus ir sotus plokštainis.

Kadangi viskas pradžioje kepama keptuvėje, tai patiekalas gaunasi gan riebus. Kitą kartą bandysiu nekepti visai keptuvėje, o dėti iš karto į orkaitę, arba tik truputi apkepinti, kad neprisigertų tiek daug aliejaus.

Greitas plokštainis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 200 g dešros ar virtos mėsos
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Bulves ir morkas stambiai sutarkuoti, svogūną ir dešrą supjaustyti kubeliais.
  • Viską pakepinti aliejuje.
  • Kai bulvės iškeps, užpilti plaktais kiaušiniais su sutarkuotu fermentiniu sūriu ir kapotu česnaku.
  • Dėti į įkaitintą orkaitę.
  • Sūriui išsilydžius galima valgyti.
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.