Menu

Greitas plokštainis

  • Greitas plokštainis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Greitas plokštainis


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus ir sotus plokštainis.

Kadangi viskas pradžioje kepama keptuvėje, tai patiekalas gaunasi gan riebus. Kitą kartą bandysiu nekepti visai keptuvėje, o dėti iš karto į orkaitę, arba tik truputi apkepinti, kad neprisigertų tiek daug aliejaus.

Greitas plokštainis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 200 g dešros ar virtos mėsos
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Bulves ir morkas stambiai sutarkuoti, svogūną ir dešrą supjaustyti kubeliais.
  • Viską pakepinti aliejuje.
  • Kai bulvės iškeps, užpilti plaktais kiaušiniais su sutarkuotu fermentiniu sūriu ir kapotu česnaku.
  • Dėti į įkaitintą orkaitę.
  • Sūriui išsilydžius galima valgyti.
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Bulvių ir porų sriuba

Bulvių ir porų sriuba

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux