Menu

Greitas plokštainis

  • Greitas plokštainis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Greitas plokštainis


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus ir sotus plokštainis.

Kadangi viskas pradžioje kepama keptuvėje, tai patiekalas gaunasi gan riebus. Kitą kartą bandysiu nekepti visai keptuvėje, o dėti iš karto į orkaitę, arba tik truputi apkepinti, kad neprisigertų tiek daug aliejaus.

Greitas plokštainis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 200 g dešros ar virtos mėsos
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Bulves ir morkas stambiai sutarkuoti, svogūną ir dešrą supjaustyti kubeliais.
  • Viską pakepinti aliejuje.
  • Kai bulvės iškeps, užpilti plaktais kiaušiniais su sutarkuotu fermentiniu sūriu ir kapotu česnaku.
  • Dėti į įkaitintą orkaitę.
  • Sūriui išsilydžius galima valgyti.
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.

Troškinti žirneliai su morkomis

Troškinti žirneliai su morkomis

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.