Menu

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

  • Voveraitės su bulvėmis
  • Voveraitės su bulvėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis


Autorius: Aušra

Data:

Ruduo neišvengiamai artėja, tuo pačiu ir grybų sezonas prasidėjo. Šiais metai matyt pirmą kartą tiek daug valgiau voveraičių ir viskas tik dėl to, kad mano nemylintis grybų vyras yra išvykęs 🙂 Ta proga aš ir naudojuosi. Mano mylimiausi grybai yra voveraitės ir kai tik tėvai važiuoja į turgų, visada užsiprašau voveraičių. Kadangi vaikai kažkodėl prisijungę prie tėčio grybų nemėgimo (išimtis daroma tik pievagrybiams ant picos), tai patiekalais iš voveraičių mėgaujuosi viena.

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Žinoma, orkaitėje kepti bulves imlu laikui, tad ganėtinai dažnai pakeičiu jas tiesiog virtomis bulvėmis ir įmaišau jas kartu su voveraitėmis. Mano vyro šeimoje toks variantas su virtomis bulvėmis tikrai būdavo gaminamas, gal dėl to ir vyrui patiko su orkaitėje keptomis bulvėmis, nes primena vaikystę. Tačiau mano šeimoje, kiek pamenu vaikystę, voveraičių nebūdavo ir visi grybai gyvenimą baigdavo vienodai – būdavo apverdami, pakepinami su svogūnu ir patroškinami nemenkame kiekyje grietinės. Man šis variantas, vis dar labai skanu, tačiau dabar į troškinius įdėjusi grietinės visada jaučiu, kaip sunkiai virškina juos mano skrandukas. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos
Kaloringumas: 218 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 600 g jaunų bulvių
  • 1/2 a.š. svogūnų miltelių
  • 1/2 a.š. česnakų granulių
  • druskos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 500 g voveraičių
  • 1 didelis svogūnas
  • 3-4 svogūnų laiškai, papuošimui

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros
  • Bulves su lupenomis gerai nuplauti ir padalinti į ganėtinai didelius gabaliukus.
  • Bulvių gabaliukus sudėti į kepimo skardą. Apipilti vienu šaukštu aliejaus, apibarstyti svogūnų bei česnakų milteliais, užbarstyti druskos ir išmaišyti, kad visi gabaliukais pasidengtų prieskoniais.
  • Bulves dėti į orkaitę ir kepti apie 30-50 minučių (kepimo laikas priklausys nuo bulvių gabaliukų dydžio). Kepimo metu bulves galima kelis kartu pamaišyti, kad apkeptų iš visų pusių vienodai.
  • Kol bulvės kepa, nuvalyti voveraites. Didesnes voveraites pasmulkinti.
  • Svogūną nulupti ir supjaustyti stambesniais kvadratėliais.
  • Kai bulvės baiginėja kepti, keptuvėje įkaitinti likusį šaukštą aliejaus.
  • Į keptuvę suberti svogūnus ir lengvai apkepti.
  • Tada sudėti voveraites ir dar maišant kepti 5-7 minutes. Paskaninti druska.
  • Į keptuvę sudėti iškepusias bulves ir lengvai permaišyti.
  • Ant viršaus užbarstyti supjaustytus svogūnų laiškus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Вкусный блог – рецепты под настроение!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.