Menu

Pyragas su voveraitėmis

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pyragas su voveraitėmis


Autorius: Aušra

Data:

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Pyragas su voveraitėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 363 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 180 g miltų
  • 60 g bulvių košės miltelių (turėjau tik 30 g)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • 100 ml vandens
  • žiupsnelis druskos
  • Grybų įdarui:
  • 1 1/2 l voveraičių
  • 1 svogūnas
  • 3 v.š. sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. baltųjų pipirų
  • Užpilui:
  • 200 ml pieno
  • 100 ml grietinėlės, 10% riebumo
  • 3 kiaušiniai
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. baltųjų pipirų
  • Pabarstymui:
  • 100 g sūrio, tarkuoto

Instrukcijos:

  • Sumaišysi miltus, bulvių košės miltelius ir kepimo miltelius bei druską. Į šį mišinį supilti ištirpintą sviestą, o po to – drungną vandenį, išminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir valandą laikyti šaldytuve.
  • Grybus nuplauti, supjaustyti ir 7-8 minutes pakaitinti keptuvėje be riebalų, kol išgaruos vanduo. Sudėti smulkintus svogūnus, sviestą ir troškinti dar 5 minutes. Pagardinti druska, baltaisiais pipirais ir atvėsinti.
  • Tešla iškloti 26-28 cm skersmens kepimo formą ir pabadyti šakute. Kepti 10 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Išplakti kiaušinius, įmaišyti pieną, grietinėlę, įberti druskos ir baltųjų pipirų. Sumaišyti grybus su kiaušinių mišiniu ir supilti ant pagrindo. Užbarstyti tarkuoto sūrio ir 30 minučių kepti 200°C temperatūros orkaitėje. Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉