Menu

Pyragas su voveraitėmis

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pyragas su voveraitėmis


Autorius: Aušra

Data:

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Pyragas su voveraitėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 363 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 180 g miltų
  • 60 g bulvių košės miltelių (turėjau tik 30 g)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • 100 ml vandens
  • žiupsnelis druskos
  • Grybų įdarui:
  • 1 1/2 l voveraičių
  • 1 svogūnas
  • 3 v.š. sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. baltųjų pipirų
  • Užpilui:
  • 200 ml pieno
  • 100 ml grietinėlės, 10% riebumo
  • 3 kiaušiniai
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. baltųjų pipirų
  • Pabarstymui:
  • 100 g sūrio, tarkuoto

Instrukcijos:

  • Sumaišysi miltus, bulvių košės miltelius ir kepimo miltelius bei druską. Į šį mišinį supilti ištirpintą sviestą, o po to – drungną vandenį, išminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir valandą laikyti šaldytuve.
  • Grybus nuplauti, supjaustyti ir 7-8 minutes pakaitinti keptuvėje be riebalų, kol išgaruos vanduo. Sudėti smulkintus svogūnus, sviestą ir troškinti dar 5 minutes. Pagardinti druska, baltaisiais pipirais ir atvėsinti.
  • Tešla iškloti 26-28 cm skersmens kepimo formą ir pabadyti šakute. Kepti 10 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Išplakti kiaušinius, įmaišyti pieną, grietinėlę, įberti druskos ir baltųjų pipirų. Sumaišyti grybus su kiaušinių mišiniu ir supilti ant pagrindo. Užbarstyti tarkuoto sūrio ir 30 minučių kepti 200°C temperatūros orkaitėje. Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Savaitgalį dažnai pradedame palepindami save kokiais nors skanėstais. Jie nebūtinai turi būti saldūs. Šį kartą siūlau išbandyti lavašo traškusius su sūrio padažu. Juos tikrai pagaminsite per pusvalandį, o sveikumo atžvilgiu jie nesulyginami su pirktiniais bulvių traškučiais. Gaminasi jie tikrai labai lengvai. Beje, susvalgo irgi greitai 🙂

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux