Menu

Pyragas su voveraitėmis

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pyragas su voveraitėmis


Autorius: Aušra

Data:

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Pyragas su voveraitėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 363 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 180 g miltų
  • 60 g bulvių košės miltelių (turėjau tik 30 g)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g sviesto
  • 100 ml vandens
  • žiupsnelis druskos
  • Grybų įdarui:
  • 1 1/2 l voveraičių
  • 1 svogūnas
  • 3 v.š. sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. baltųjų pipirų
  • Užpilui:
  • 200 ml pieno
  • 100 ml grietinėlės, 10% riebumo
  • 3 kiaušiniai
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. baltųjų pipirų
  • Pabarstymui:
  • 100 g sūrio, tarkuoto

Instrukcijos:

  • Sumaišysi miltus, bulvių košės miltelius ir kepimo miltelius bei druską. Į šį mišinį supilti ištirpintą sviestą, o po to – drungną vandenį, išminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir valandą laikyti šaldytuve.
  • Grybus nuplauti, supjaustyti ir 7-8 minutes pakaitinti keptuvėje be riebalų, kol išgaruos vanduo. Sudėti smulkintus svogūnus, sviestą ir troškinti dar 5 minutes. Pagardinti druska, baltaisiais pipirais ir atvėsinti.
  • Tešla iškloti 26-28 cm skersmens kepimo formą ir pabadyti šakute. Kepti 10 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Išplakti kiaušinius, įmaišyti pieną, grietinėlę, įberti druskos ir baltųjų pipirų. Sumaišyti grybus su kiaušinių mišiniu ir supilti ant pagrindo. Užbarstyti tarkuoto sūrio ir 30 minučių kepti 200°C temperatūros orkaitėje. Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux