Menu

Mieliniai blynai

  • Mieliniai blynai
  • Mieliniai blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mieliniai blynai


Autorius: Aušra

Data:

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Mieliniai blynai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 366 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 375 ml miltų
  • 250 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 10 g mielių (arba 3,5g sausų mielių)
  • 2 1/2 v.š. cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 4 v.š. lydyto sviesto

Instrukcijos:

  • Miltus persijoti į dubenį.
  • Pašildyti truputį pieną ir įmaišyti į jį kiaušinį, cukrų, druską bei mieles.
  • Į mišinį supilti miltus ir gerai išmaišyti.
  • Galiausiai įmaišyti lydytą sviestą.
  • Uždengti ir leisti pakilti 1–2 valandas (aš dažniausiai kildinu orkaitėje, įjungus mažiausią įmanomą temperatūra ~40°C). Taip išmaišytą tešlą taip pat galima dėti kilti į šaldytuvą – taip pusryčiai bus paruošti vos per kelias minutes.
  • Pakilusios tešlos nemaišyti, tiesiog gerai įkaitinti keptuvėje aliejų ir šaukštu kabinti tešlą bei kepti blynus.
  • Skanių rudeninių pusryčių!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.