Menu

Cukinijų kepinėliai

  • Cukinijų kepinėliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų kepinėliai


Autorius: Aušra

Data:

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus ? Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Cukinijų kepinėliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 vidutinio dydžio (apie 250-300 g) cukinija
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/2 p. miltų
  • 1 didelis (arba 2 vidutinio dydžio) svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 1/3 p. parmezano sūrio, tarkuoto smulkia burokine tarka
  • 2 v.š. šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • džiūvėsėlių

Instrukcijos:

  • Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir pakepti įkaitintame aliejuje kelias minutes, kol suminkštės.
  • Per tą laiką cukiniją sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti druska, pipirais.
  • Svogūną ir papriką sudėti į indą su cukinija.
  • Ten pat suberti petražolės lapelius, sūrį, miltus, išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Šlapiomis rankomis formuoti kepsnelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti 15-20 min vidutinio karštumo orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux