Menu

Cukinijų kepinėliai

  • Cukinijų kepinėliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų kepinėliai


Autorius: Aušra

Data:

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus ? Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Cukinijų kepinėliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 vidutinio dydžio (apie 250-300 g) cukinija
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/2 p. miltų
  • 1 didelis (arba 2 vidutinio dydžio) svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 1/3 p. parmezano sūrio, tarkuoto smulkia burokine tarka
  • 2 v.š. šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • džiūvėsėlių

Instrukcijos:

  • Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir pakepti įkaitintame aliejuje kelias minutes, kol suminkštės.
  • Per tą laiką cukiniją sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti druska, pipirais.
  • Svogūną ir papriką sudėti į indą su cukinija.
  • Ten pat suberti petražolės lapelius, sūrį, miltus, išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Šlapiomis rankomis formuoti kepsnelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti 15-20 min vidutinio karštumo orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux