Menu

Cukinijų kepinėliai

  • Cukinijų kepinėliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų kepinėliai


Autorius: Aušra

Data:

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus ? Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Cukinijų kepinėliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 vidutinio dydžio (apie 250-300 g) cukinija
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/2 p. miltų
  • 1 didelis (arba 2 vidutinio dydžio) svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 1/3 p. parmezano sūrio, tarkuoto smulkia burokine tarka
  • 2 v.š. šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • džiūvėsėlių

Instrukcijos:

  • Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir pakepti įkaitintame aliejuje kelias minutes, kol suminkštės.
  • Per tą laiką cukiniją sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti druska, pipirais.
  • Svogūną ir papriką sudėti į indą su cukinija.
  • Ten pat suberti petražolės lapelius, sūrį, miltus, išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Šlapiomis rankomis formuoti kepsnelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti 15-20 min vidutinio karštumo orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux