Menu

Manų kruopų apkepas

  • Manų kruopų apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Manų kruopų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Manų kruopų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 stiklinė manų kruopų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto ar margarino
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • druskos
  • vanilės

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Palaipsniui sudėti visus ingredientus.
  • Palikti 0,5 val., kad išbrinktų manai.
  • Sudėti į kepimo formą ir kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (apie 30–40 min.).
  • Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. Gyvenanti says:

    Išbandžiau ir patiko. Tikrai kepsiu dar ne kartą. Labai paprastas, bet skanus. Tiesa, aš dariau iš visos nurodytos normos ir nepasakyčiau, kad didelis gavosi. Trims drūtiems vyrams ir mažai mergaičiukei kaip tik užteko:)

  2. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂 O kai šis įrašas buvo įdėtas, mano šeimyna dar buvo maža – vienas kleckiukas tik košytėmis mintantis, viena mergaičiukė 2,5 metukų, aš ir vyras, kuris retai tokius dalykus valgo 🙂 Bet spėju dabar jau tiek nebeužtektų, nes tas kleckiukas paaugo iki 4 metų vyro, o mergaičiukė už metų jau ir į mokyklą žingsniuos 🙂

    Na o drūtiems vyrukams reikia tikrai daugiau 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux