Menu

Manų kruopų apkepas

  • Manų kruopų apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Manų kruopų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Manų kruopų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 stiklinė manų kruopų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto ar margarino
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • druskos
  • vanilės

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Palaipsniui sudėti visus ingredientus.
  • Palikti 0,5 val., kad išbrinktų manai.
  • Sudėti į kepimo formą ir kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (apie 30–40 min.).
  • Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. Gyvenanti parašė:

    Išbandžiau ir patiko. Tikrai kepsiu dar ne kartą. Labai paprastas, bet skanus. Tiesa, aš dariau iš visos nurodytos normos ir nepasakyčiau, kad didelis gavosi. Trims drūtiems vyrams ir mažai mergaičiukei kaip tik užteko:)

  2. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂 O kai šis įrašas buvo įdėtas, mano šeimyna dar buvo maža – vienas kleckiukas tik košytėmis mintantis, viena mergaičiukė 2,5 metukų, aš ir vyras, kuris retai tokius dalykus valgo 🙂 Bet spėju dabar jau tiek nebeužtektų, nes tas kleckiukas paaugo iki 4 metų vyro, o mergaičiukė už metų jau ir į mokyklą žingsniuos 🙂

    Na o drūtiems vyrukams reikia tikrai daugiau 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux