Menu

Manų kruopų apkepas

  • Manų kruopų apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Manų kruopų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Manų kruopų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 stiklinė manų kruopų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto ar margarino
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • druskos
  • vanilės

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Palaipsniui sudėti visus ingredientus.
  • Palikti 0,5 val., kad išbrinktų manai.
  • Sudėti į kepimo formą ir kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (apie 30–40 min.).
  • Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. Gyvenanti parašė:

    Išbandžiau ir patiko. Tikrai kepsiu dar ne kartą. Labai paprastas, bet skanus. Tiesa, aš dariau iš visos nurodytos normos ir nepasakyčiau, kad didelis gavosi. Trims drūtiems vyrams ir mažai mergaičiukei kaip tik užteko:)

  2. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂 O kai šis įrašas buvo įdėtas, mano šeimyna dar buvo maža – vienas kleckiukas tik košytėmis mintantis, viena mergaičiukė 2,5 metukų, aš ir vyras, kuris retai tokius dalykus valgo 🙂 Bet spėju dabar jau tiek nebeužtektų, nes tas kleckiukas paaugo iki 4 metų vyro, o mergaičiukė už metų jau ir į mokyklą žingsniuos 🙂

    Na o drūtiems vyrukams reikia tikrai daugiau 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Tinginys su chalva

Tinginys su chalva

Niekaip neapsisprendžiu ar mane apėmė tinginystė, ar tiesiog esu tiek pavargusi, kad jau nieko nebenoriu. Tad toliau gyvenam iš paprastų ir greitų receptų. Šis tinginys nėra labai saldus, tad saldumynų mylėtojams gali tekti įsidėti truputį cukraus savo nuožiūra. Mums labai patiko, nes buvo ne per saldus (kaip jau sakiau 🙂 ), drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.