Menu

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

  • Sausainiai Obuoliniai Džekučiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sausainiai Obuoliniai Džekučiai


Autorius: Aušra

Data:

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Kadangi po ranka pasitaikė nedidukas obuoliukas, tai dėjau du nedidukus obuoliukus. Vieną sutarkavau burokine tarka, o kitą supjausčiau nedideliais gabaliukais. Obuoliukai saldūs, tai cukraus reikėjo dėti mažiau. Prie recepto buvo parašyta, kad išeina 25 vienetai, tačiau aš dariau mažuliukus sausainukus, tai išėjo apie 50 vienetų.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Užtruksime:
Išeiga: 25 ar 50 sausainių

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 st. rudojo cukraus
  • 1/2 st. lydyto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/2 st. miltų
  • nedidelis žiupsnelis muskato riešuto
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 vidutinis obuolys, susmulkintas

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Išplakti cukrų, kiaušinį ir sviestą iki vientisos purios masės.
  • Miltus sumaišyti su druska ir soda, persijoti ir sumaišyti įmaišyti į tešlą.
  • Įdėti muskato riešutą ir obuolį, išmaišyti.
  • Tešlą dėti arbatiniu šaukštuku ant kepimo popieriaus apie 5cm atstumu.
  • Kepti apie 10 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. rozmarinas says:

    Labai puikūs sausainiai, tik man niekaip nepavyksta padaryti juos gražios apvalios formos, tešla pernelyg lipni, tas pats ir su bet kokiais kitais sausainiais.

  2. Aušra says:

    Jei norisi gražios formos, reikia rinktis sausainius, kurių gaminimo metu rašoma jog reikia suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir suploti su stiklinės dugnu. Tada forma gaunasi tikrai gražesnė. O jei sausainių tešla dedama šaukštu ant kepimo popieriaus, tai ir man niekada neišeina gauti gražių formų. Visada kažkur kreiva…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.