Menu

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

  • Sausainiai Obuoliniai Džekučiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sausainiai Obuoliniai Džekučiai


Autorius: Aušra

Data:

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Kadangi po ranka pasitaikė nedidukas obuoliukas, tai dėjau du nedidukus obuoliukus. Vieną sutarkavau burokine tarka, o kitą supjausčiau nedideliais gabaliukais. Obuoliukai saldūs, tai cukraus reikėjo dėti mažiau. Prie recepto buvo parašyta, kad išeina 25 vienetai, tačiau aš dariau mažuliukus sausainukus, tai išėjo apie 50 vienetų.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Užtruksime:
Išeiga: 25 ar 50 sausainių

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 st. rudojo cukraus
  • 1/2 st. lydyto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/2 st. miltų
  • nedidelis žiupsnelis muskato riešuto
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 vidutinis obuolys, susmulkintas

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Išplakti cukrų, kiaušinį ir sviestą iki vientisos purios masės.
  • Miltus sumaišyti su druska ir soda, persijoti ir sumaišyti įmaišyti į tešlą.
  • Įdėti muskato riešutą ir obuolį, išmaišyti.
  • Tešlą dėti arbatiniu šaukštuku ant kepimo popieriaus apie 5cm atstumu.
  • Kepti apie 10 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. rozmarinas says:

    Labai puikūs sausainiai, tik man niekaip nepavyksta padaryti juos gražios apvalios formos, tešla pernelyg lipni, tas pats ir su bet kokiais kitais sausainiais.

  2. Aušra says:

    Jei norisi gražios formos, reikia rinktis sausainius, kurių gaminimo metu rašoma jog reikia suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir suploti su stiklinės dugnu. Tada forma gaunasi tikrai gražesnė. O jei sausainių tešla dedama šaukštu ant kepimo popieriaus, tai ir man niekada neišeina gauti gražių formų. Visada kažkur kreiva…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux