Menu

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

  • Sausainiai Obuoliniai Džekučiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sausainiai Obuoliniai Džekučiai


Autorius: Aušra

Data:

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Kadangi po ranka pasitaikė nedidukas obuoliukas, tai dėjau du nedidukus obuoliukus. Vieną sutarkavau burokine tarka, o kitą supjausčiau nedideliais gabaliukais. Obuoliukai saldūs, tai cukraus reikėjo dėti mažiau. Prie recepto buvo parašyta, kad išeina 25 vienetai, tačiau aš dariau mažuliukus sausainukus, tai išėjo apie 50 vienetų.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Užtruksime:
Išeiga: 25 ar 50 sausainių

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 st. rudojo cukraus
  • 1/2 st. lydyto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/2 st. miltų
  • nedidelis žiupsnelis muskato riešuto
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 vidutinis obuolys, susmulkintas

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Išplakti cukrų, kiaušinį ir sviestą iki vientisos purios masės.
  • Miltus sumaišyti su druska ir soda, persijoti ir sumaišyti įmaišyti į tešlą.
  • Įdėti muskato riešutą ir obuolį, išmaišyti.
  • Tešlą dėti arbatiniu šaukštuku ant kepimo popieriaus apie 5cm atstumu.
  • Kepti apie 10 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. rozmarinas parašė:

    Labai puikūs sausainiai, tik man niekaip nepavyksta padaryti juos gražios apvalios formos, tešla pernelyg lipni, tas pats ir su bet kokiais kitais sausainiais.

  2. Aušra parašė:

    Jei norisi gražios formos, reikia rinktis sausainius, kurių gaminimo metu rašoma jog reikia suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir suploti su stiklinės dugnu. Tada forma gaunasi tikrai gražesnė. O jei sausainių tešla dedama šaukštu ant kepimo popieriaus, tai ir man niekada neišeina gauti gražių formų. Visada kažkur kreiva…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sumuštiniai su obuoliais

Sumuštiniai su obuoliais

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux