Menu

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

  • Tortas iš krekerių „Žuvytės“
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tortas iš krekerių „Žuvytės“


Autorius: Aušra

Data:

Vyro itin pamėgtas tortukas. Man irgi labai skanus, bet spėju jau reikia pertraukos, nes darėm kiekvieną progą ir iš tiesų jau pradėjo pabosti.

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 10 porcijų
Kaloringumas: 328 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 ml (500 g) grietinės
  • 240 ml (200 g) cukraus
  • 1-2 sutarkuoti bananai
  • 500 g nesūdytų krekerių (g.b. su aguonom)

Instrukcijos:

  • Grietinę išplakti su cukrumi, įmaišyti tarkuotus bananus.
  • Suberti krekerius ir gerai išmaišyti. Palikti 20–30 min. kambario temperatūroje karts nuo karto pamaišant, kad krekeriai išbrinktų.
  • Dubenį statesniais kraštais iškloti maistine plėvele. Į jį paspaudžiant sudėti krekerių masę ir palikti šaldytuve kelioms valandoms, kad susigertų kremas.
  • Iškračius iš dubenėlio papuošti tarkuotu šokoladu.

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Sumuštiniai su obuoliais

Sumuštiniai su obuoliais

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Tinginys su chalva

Tinginys su chalva

Niekaip neapsisprendžiu ar mane apėmė tinginystė, ar tiesiog esu tiek pavargusi, kad jau nieko nebenoriu. Tad toliau gyvenam iš paprastų ir greitų receptų. Šis tinginys nėra labai saldus, tad saldumynų mylėtojams gali tekti įsidėti truputį cukraus savo nuožiūra. Mums labai patiko, nes buvo ne per saldus (kaip jau sakiau 🙂 ), drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos.