Menu

Grikių kruopų apkepas su mėsa

  • Grikių kruopų apkepas su mėsa
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Grikių kruopų apkepas su mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Po Naujųjų liko nemažai ant grilio keptų kepsnių, tad vienas iš būdų juos panaudoti – išsikepti šį kruopų apkepą. Kiek žinau, galima naudoti įvairias kruopas. Kažkada panašų apkepą kepiau su miežinėm kruopom – skonis irgi geras. Šis apkepas nėra labai kietas, lengvai pamaigius šakute jis greitai sutrupa. Bet man net ir skaniau, kai įmaišiau daug grietinės, tai jis nebuvo sausas (būtent dėl sausumo mums nelabai patinka grikių kruopos). Vyras irgi liko patenkintas, kad man yra didelis rodiklis ?

Originale siūlė pakepinti ir mėsą, bet man ta mintis nepatiko, tad nekepinau. Masę pyliau į kepimo popieriumi išklotą indą. Kepė 190-200 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Grikių kruopų apkepas su mėsa

Užtruksime:
Išeiga: 4-6 porcijos

Ingredientai:

  • 200 g grikių kruopų
  • 4 v.š. grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 200 g keptos, virtos ar rūkytos mėsos
  • druskos
  • riebalų

Instrukcijos:

  • Išvirti grikius, ataušinti, sumaišyti su grietine ir gerai išplaktais kiaušiniais.
  • Mėsą supjaustyti gabalėliais.
  • Svogūną pakepinti riebaluose.
  • Viską sudėti į košę ir gerai išmaišyti.
  • Masę supilti į riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje.
  • Skanaus!

  1. rūtuliukas says:

    gera idėja. Irgi dažnai suku galvą, kur tuos mėsgalius likusius sudėt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux