Menu

Grikių kruopų apkepas su mėsa

  • Grikių kruopų apkepas su mėsa
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Grikių kruopų apkepas su mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Po Naujųjų liko nemažai ant grilio keptų kepsnių, tad vienas iš būdų juos panaudoti – išsikepti šį kruopų apkepą. Kiek žinau, galima naudoti įvairias kruopas. Kažkada panašų apkepą kepiau su miežinėm kruopom – skonis irgi geras. Šis apkepas nėra labai kietas, lengvai pamaigius šakute jis greitai sutrupa. Bet man net ir skaniau, kai įmaišiau daug grietinės, tai jis nebuvo sausas (būtent dėl sausumo mums nelabai patinka grikių kruopos). Vyras irgi liko patenkintas, kad man yra didelis rodiklis ?

Originale siūlė pakepinti ir mėsą, bet man ta mintis nepatiko, tad nekepinau. Masę pyliau į kepimo popieriumi išklotą indą. Kepė 190-200 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Grikių kruopų apkepas su mėsa

Užtruksime:
Išeiga: 4-6 porcijos

Ingredientai:

  • 200 g grikių kruopų
  • 4 v.š. grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 200 g keptos, virtos ar rūkytos mėsos
  • druskos
  • riebalų

Instrukcijos:

  • Išvirti grikius, ataušinti, sumaišyti su grietine ir gerai išplaktais kiaušiniais.
  • Mėsą supjaustyti gabalėliais.
  • Svogūną pakepinti riebaluose.
  • Viską sudėti į košę ir gerai išmaišyti.
  • Masę supilti į riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje.
  • Skanaus!

  1. rūtuliukas says:

    gera idėja. Irgi dažnai suku galvą, kur tuos mėsgalius likusius sudėt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grikių kotletai su lašiša

Grikių kotletai su lašiša

Apie šiuos kotletukus nuomonių buvo daug ir labai įvairių. Vieniems norėjosi daugiau lašišos, kitiems (nemėgstantiems šios žuvytės) buvo smagu, kad nesijaučia specifinis lašišos skonis. Bet visi draugiškai sutarėm, kad skaniausi jie su svogūnų laiškais. Tad dabar namuose nebeturim ant palangių nei vieno svogūno laiško ?

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Naujus metus pradėkime sveikai! Ypatingai, kai tai nereikalauja daug pastangų, manau neturėtų būti sudėtinga įgyvendinti. Ši košė taip pat pernai metų netikėtas atradimas. Labai norėjau išbandyti nekepintus grikius, o kai juos nusipirkau ilgai neapsisprendžiau ką su jais daryti. Tad netikėtai aptiktas receptas leido greitai apsispręsti ir kitos dienos pusryčiams daug daug kramtyti. Taip, šią košę valgydami pavargs jūsų žandikauliai, bet manau tai sveika, nes tai priverčia gerai sukramtyti maistą ir jo neišeina tiesiog sumesti į skrandį – reikia laiko. Vaisius galite rinktis pagal savo skonį, bet man kivis labai tiko su trupučiu imbiero, o prinokęs bananas suteikia saldumo pakankamai, tad net nereikėjo papildomai saldinti medumi ar agavos sirupu. Bet Jūs visada galite pasirinkti vaisius ir pasiderinti saldumą pagal save.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux