Menu

Grikių kruopų apkepas su mėsa

  • Grikių kruopų apkepas su mėsa
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Grikių kruopų apkepas su mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Po Naujųjų liko nemažai ant grilio keptų kepsnių, tad vienas iš būdų juos panaudoti – išsikepti šį kruopų apkepą. Kiek žinau, galima naudoti įvairias kruopas. Kažkada panašų apkepą kepiau su miežinėm kruopom – skonis irgi geras. Šis apkepas nėra labai kietas, lengvai pamaigius šakute jis greitai sutrupa. Bet man net ir skaniau, kai įmaišiau daug grietinės, tai jis nebuvo sausas (būtent dėl sausumo mums nelabai patinka grikių kruopos). Vyras irgi liko patenkintas, kad man yra didelis rodiklis ?

Originale siūlė pakepinti ir mėsą, bet man ta mintis nepatiko, tad nekepinau. Masę pyliau į kepimo popieriumi išklotą indą. Kepė 190-200 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Grikių kruopų apkepas su mėsa

Užtruksime:
Išeiga: 4-6 porcijos

Ingredientai:

  • 200 g grikių kruopų
  • 4 v.š. grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 200 g keptos, virtos ar rūkytos mėsos
  • druskos
  • riebalų

Instrukcijos:

  • Išvirti grikius, ataušinti, sumaišyti su grietine ir gerai išplaktais kiaušiniais.
  • Mėsą supjaustyti gabalėliais.
  • Svogūną pakepinti riebaluose.
  • Viską sudėti į košę ir gerai išmaišyti.
  • Masę supilti į riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje.
  • Skanaus!

  1. rūtuliukas says:

    gera idėja. Irgi dažnai suku galvą, kur tuos mėsgalius likusius sudėt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Grikių kotletai su lašiša

Grikių kotletai su lašiša

Apie šiuos kotletukus nuomonių buvo daug ir labai įvairių. Vieniems norėjosi daugiau lašišos, kitiems (nemėgstantiems šios žuvytės) buvo smagu, kad nesijaučia specifinis lašišos skonis. Bet visi draugiškai sutarėm, kad skaniausi jie su svogūnų laiškais. Tad dabar namuose nebeturim ant palangių nei vieno svogūno laiško ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux