Menu

Grikių kruopų apkepas su mėsa

  • Grikių kruopų apkepas su mėsa
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Grikių kruopų apkepas su mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Po Naujųjų liko nemažai ant grilio keptų kepsnių, tad vienas iš būdų juos panaudoti – išsikepti šį kruopų apkepą. Kiek žinau, galima naudoti įvairias kruopas. Kažkada panašų apkepą kepiau su miežinėm kruopom – skonis irgi geras. Šis apkepas nėra labai kietas, lengvai pamaigius šakute jis greitai sutrupa. Bet man net ir skaniau, kai įmaišiau daug grietinės, tai jis nebuvo sausas (būtent dėl sausumo mums nelabai patinka grikių kruopos). Vyras irgi liko patenkintas, kad man yra didelis rodiklis ?

Originale siūlė pakepinti ir mėsą, bet man ta mintis nepatiko, tad nekepinau. Masę pyliau į kepimo popieriumi išklotą indą. Kepė 190-200 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Grikių kruopų apkepas su mėsa

Užtruksime:
Išeiga: 4-6 porcijos

Ingredientai:

  • 200 g grikių kruopų
  • 4 v.š. grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 svogūnas
  • 200 g keptos, virtos ar rūkytos mėsos
  • druskos
  • riebalų

Instrukcijos:

  • Išvirti grikius, ataušinti, sumaišyti su grietine ir gerai išplaktais kiaušiniais.
  • Mėsą supjaustyti gabalėliais.
  • Svogūną pakepinti riebaluose.
  • Viską sudėti į košę ir gerai išmaišyti.
  • Masę supilti į riebalais išteptą skardą ir kepti orkaitėje.
  • Skanaus!

  1. rūtuliukas says:

    gera idėja. Irgi dažnai suku galvą, kur tuos mėsgalius likusius sudėt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Desertinis varškės sūris

Desertinis varškės sūris

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Naujus metus pradėkime sveikai! Ypatingai, kai tai nereikalauja daug pastangų, manau neturėtų būti sudėtinga įgyvendinti. Ši košė taip pat pernai metų netikėtas atradimas. Labai norėjau išbandyti nekepintus grikius, o kai juos nusipirkau ilgai neapsisprendžiau ką su jais daryti. Tad netikėtai aptiktas receptas leido greitai apsispręsti ir kitos dienos pusryčiams daug daug kramtyti. Taip, šią košę valgydami pavargs jūsų žandikauliai, bet manau tai sveika, nes tai priverčia gerai sukramtyti maistą ir jo neišeina tiesiog sumesti į skrandį – reikia laiko. Vaisius galite rinktis pagal savo skonį, bet man kivis labai tiko su trupučiu imbiero, o prinokęs bananas suteikia saldumo pakankamai, tad net nereikėjo papildomai saldinti medumi ar agavos sirupu. Bet Jūs visada galite pasirinkti vaisius ir pasiderinti saldumą pagal save.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux