Menu

Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas

  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas


Autorius: Aušra

Data:

Po ilgesnės pertraukos smagu sugrįžti čia 🙂 Noras kažką įdėti, ar parašyti visada buvo ir yra. Tačiau ne visada rankos pakyla ir padaro tai kas norisi, nes visada yra ką reikia daryti. Taip ir bėgdavo dienos, su reikiamais padaryti darbais, o ne norimais.

Tačiau mane iš judino mano sūnus, kai nusprendė pagaminti man gimtadienio tortą. Sakė nori daryti pats, be mano pagalbos. Na suprantama, visi tortas, kurie turi būti kepami ar reikalauja ilgesnio gamybos laiko (turiu galvoje želiukus), netiko. Tada atsiminiau knygą „Berniukai virtuvėje” ir ten matytus net kelis tinkančius tortukus. Suradau, parodžiau sūnui ir jis išsirinko šį tortą.

Galiu tik pasakyti, kad tortukas NUOSTABUS! Labai greitai pasidarė (nespėjo gamybos procesas sūnui atsibosti), tik vienintelis minusas – reikia palaukti dienelę, kol sausainiai įsigers kremo ir suminkštės.

Ką kitą kartą darytume kitaip? Grietinės kremą teptume ir ant uogienės sluoksnio, arba naudotume skystesnę uogienę, nes dabar prie uogienės sluoksnio sausainiai buvo ne pilnai suminkštėję. Taip pat naudojant Selgos sausainius, žinokite, jog pritrūksite dviejų sausainių 🙂 Tad torto viršutinio sluoksnio viduriukas yra užpildytas kremu. Ir tai, beje, buvo sutikta su džiaugsmu, nes kremo visur mums galėjo būti truputį ir daugiau.

Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas

Užtruksime:
Pagaminsime: 9 porcijos
Kaloringumas: 344 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 pak. (po 180 g) šokoladinių kvadratinių sausainių
  • 400 g grietinės 30% riebumo (kitą kartą naudočiau 500 g)
  • 2 v.š. cukraus
  • apie 100 g uogienės

Instrukcijos:

  • Ant lėkštės ar padėkliuko sudėti sausainius 3×3.
  • Inde sumaišyti grietinę su cukrumi.
  • Trečdalį grietinės kremo užtepti ant sausainių.
  • Sudėti antrą sluoksnį sausainių.
  • Sutepti sausainius uogiene.
  • Sudėti trečią sluoksnį sausainių.
  • Sutepti pusę likusio grietinės kremo ant sausainių.
  • Sudėti paskutinį sluoksnį sausainių.
  • Likusį grietinės kremą paskirstyti ant torto viršaus.
  • Tortą statyti į šaldytuvą nakčiai, kad į sausainius susigertų kremas ir jie suminkštėtų.
  • Prieš pateikiant tortą, galima papuošti tortą šviežiomis uogomis, tarkuotu šokoladu arba kitais pasirinktais/turimais priedais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Vyro itin pamėgtas tortukas. Man irgi labai skanus, bet spėju jau reikia pertraukos, nes darėm kiekvieną progą ir iš tiesų jau pradėjo pabosti.

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂