Menu

Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas

  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas


Autorius: Aušra

Data:

Po ilgesnės pertraukos smagu sugrįžti čia 🙂 Noras kažką įdėti, ar parašyti visada buvo ir yra. Tačiau ne visada rankos pakyla ir padaro tai kas norisi, nes visada yra ką reikia daryti. Taip ir bėgdavo dienos, su reikiamais padaryti darbais, o ne norimais.

Tačiau mane iš judino mano sūnus, kai nusprendė pagaminti man gimtadienio tortą. Sakė nori daryti pats, be mano pagalbos. Na suprantama, visi tortas, kurie turi būti kepami ar reikalauja ilgesnio gamybos laiko (turiu galvoje želiukus), netiko. Tada atsiminiau knygą “Berniukai virtuvėje” ir ten matytus net kelis tinkančius tortukus. Suradau, parodžiau sūnui ir jis išsirinko šį tortą.

Galiu tik pasakyti, kad tortukas NUOSTABUS! Labai greitai pasidarė (nespėjo gamybos procesas sūnui atsibosti), tik vienintelis minusas – reikia palaukti dienelę, kol sausainiai įsigers kremo ir suminkštės.

Ką kitą kartą darytume kitaip? Grietinės kremą teptume ir ant uogienės sluoksnio, arba naudotume skystesnę uogienę, nes dabar prie uogienės sluoksnio sausainiai buvo ne pilnai suminkštėję. Taip pat naudojant Selgos sausainius, žinokite, jog pritrūksite dviejų sausainių 🙂 Tad torto viršutinio sluoksnio viduriukas yra užpildytas kremu. Ir tai, beje, buvo sutikta su džiaugsmu, nes kremo visur mums galėjo būti truputį ir daugiau.

Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas

Užtruksime:
Pagaminsime: 9 porcijos
Kaloringumas: 344 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 pak. (po 180 g) šokoladinių kvadratinių sausainių
  • 400 g grietinės 30% riebumo (kitą kartą naudočiau 500 g)
  • 2 v.š. cukraus
  • apie 100 g uogienės

Instrukcijos:

  • Ant lėkštės ar padėkliuko sudėti sausainius 3×3.
  • Inde sumaišyti grietinę su cukrumi.
  • Trečdalį grietinės kremo užtepti ant sausainių.
  • Sudėti antrą sluoksnį sausainių.
  • Sutepti sausainius uogiene.
  • Sudėti trečią sluoksnį sausainių.
  • Sutepti pusę likusio grietinės kremo ant sausainių.
  • Sudėti paskutinį sluoksnį sausainių.
  • Likusį grietinės kremą paskirstyti ant torto viršaus.
  • Tortą statyti į šaldytuvą nakčiai, kad į sausainius susigertų kremas ir jie suminkštėtų.
  • Prieš pateikiant tortą, galima papuošti tortą šviežiomis uogomis, tarkuotu šokoladu arba kitais pasirinktais/turimais priedais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sausainių pudingas

Sausainių pudingas

Skanus desertas arba saldi vakarienė ? Gal net truputį per saldi, bet kaip vaikiškas receptas mano mergaičiutei itin patiko – suvalgė beveik visą porciją (o tai pasitaiko ne visada) ?

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.