Kaprio salos padažas su vištiena
- Details
- Leave a Comment
Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?
Kaprio salos padažas su vištiena
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
- 4 vištienos filė gabaliukai
- 1 aitriosios paprikos ankštis
- 500 ml vištienos sultinio
- 1 v.š. citrinų sulčių
- 200 g šaldytų žirnelių
- 1 indelis kukurūzų
- 2 v.š. kukurūzų miltų
- 1 a.š. druskos
- 2 a.š. kario
- 150 g grietinės
Instrukcijos:
- Susmulkinti ir iškepti vištienos filė.
- Pagardinti druska, kariu ir sukapota aitriąja paprika.
- Supilti sultinį, grietinę, citrinų sultis, suberti žirnelius bei kukurūzus ir mažiausiai 5 minutes patroškinti.
- Kad padažas būtų tirštesnis, įmaišyti kukurūzų miltų, išsuktų su šlakeliu vandens.
- Užvirti.
- Patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
- Skanaus!
Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008