Menu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

  • Vištienos ir ryžių salotos su kariu
  • Vištienos ir ryžių salotos su kariu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių salotos su kariu


Autorius: Aušra

Data:

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 522 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 225 g ilgagrūdžių ryžių
  • 600 ml vandens
  • druskos
  • pipirų
  • 450 g vištienos, virtos
  • 2 v.š. majonezo
  • 150 ml grietinės
  • 1 v.š. kario miltelių
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 pomidoras (nebūtina, bet suteikia gaivumo)

Instrukcijos:

  • Ryžius, vandenį ir truputį druskos supilti į puodą.
  • Užvirti, uždengti ir sumažinti kaitrą. Virti apie 20 minučių arba kol ryžiai išvirs ir sugers visą vandenį.
  • Šakute sutrinti ryžius, jog pasidarytų birūs, ir palikti atvėsti.
  • Ryžius sudėti į serviravimo indą ir paskirstyti kraštuose, kad susidarytų žiedas.
  • Vištieną supjaustyti gabaliukais.
  • Aliejų įkaitinti keptuvėje ir jame 2-3 minutes pakepinti kario miltelius.
  • Atvėsinti ir tada sumaišyti su likusiais ingredientais, pagardinti prieskoniais.
  • Įmaišyti vištieną į padažą ir sudėti į ryžių žiedo vidų.
  • Galima papuošti pomidorais, kurie salotoms suteikia gaivumo.
  • Skanaus!

Šaltinis: Hamlyn New All Colour Cookbook (1986)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Autorius: Aušra Data: 2014-11-06 Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo „Ale tikrai …