Menu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

  • Vištienos ir ryžių salotos su kariu
  • Vištienos ir ryžių salotos su kariu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių salotos su kariu


Autorius: Aušra

Data:

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 522 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 225 g ilgagrūdžių ryžių
  • 600 ml vandens
  • druskos
  • pipirų
  • 450 g vištienos, virtos
  • 2 v.š. majonezo
  • 150 ml grietinės
  • 1 v.š. kario miltelių
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 pomidoras (nebūtina, bet suteikia gaivumo)

Instrukcijos:

  • Ryžius, vandenį ir truputį druskos supilti į puodą.
  • Užvirti, uždengti ir sumažinti kaitrą. Virti apie 20 minučių arba kol ryžiai išvirs ir sugers visą vandenį.
  • Šakute sutrinti ryžius, jog pasidarytų birūs, ir palikti atvėsti.
  • Ryžius sudėti į serviravimo indą ir paskirstyti kraštuose, kad susidarytų žiedas.
  • Vištieną supjaustyti gabaliukais.
  • Aliejų įkaitinti keptuvėje ir jame 2-3 minutes pakepinti kario miltelius.
  • Atvėsinti ir tada sumaišyti su likusiais ingredientais, pagardinti prieskoniais.
  • Įmaišyti vištieną į padažą ir sudėti į ryžių žiedo vidų.
  • Galima papuošti pomidorais, kurie salotoms suteikia gaivumo.
  • Skanaus!

Šaltinis: Hamlyn New All Colour Cookbook (1986)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Norvegiškas sumuštinis

Norvegiškas sumuštinis

Šį sumuštinį užrodė draugė, jau antri metai gyvenanti Norvegijoje. Kaskart grįžusi į Lietuvą nepamiršta aplankyti ir mūsų 🙂 Žinoma nepamiršta ir lauktuvių. Paskutinį kartą viešėdama su draugu norvegu parodė kaip paprastai galima pasidaryti skanų sumuštinį, nes Lietuvoje prekybos centre pamatė norvegiškų krevečių sūryme, tokių pačių kokios būna ir Norvegijoje.

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.