Menu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

  • Vištienos ir ryžių salotos su kariu
  • Vištienos ir ryžių salotos su kariu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių salotos su kariu


Autorius: Aušra

Data:

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 522 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 225 g ilgagrūdžių ryžių
  • 600 ml vandens
  • druskos
  • pipirų
  • 450 g vištienos, virtos
  • 2 v.š. majonezo
  • 150 ml grietinės
  • 1 v.š. kario miltelių
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 pomidoras (nebūtina, bet suteikia gaivumo)

Instrukcijos:

  • Ryžius, vandenį ir truputį druskos supilti į puodą.
  • Užvirti, uždengti ir sumažinti kaitrą. Virti apie 20 minučių arba kol ryžiai išvirs ir sugers visą vandenį.
  • Šakute sutrinti ryžius, jog pasidarytų birūs, ir palikti atvėsti.
  • Ryžius sudėti į serviravimo indą ir paskirstyti kraštuose, kad susidarytų žiedas.
  • Vištieną supjaustyti gabaliukais.
  • Aliejų įkaitinti keptuvėje ir jame 2-3 minutes pakepinti kario miltelius.
  • Atvėsinti ir tada sumaišyti su likusiais ingredientais, pagardinti prieskoniais.
  • Įmaišyti vištieną į padažą ir sudėti į ryžių žiedo vidų.
  • Galima papuošti pomidorais, kurie salotoms suteikia gaivumo.
  • Skanaus!

Šaltinis: Hamlyn New All Colour Cookbook (1986)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Tinginys su chalva

Tinginys su chalva

Niekaip neapsisprendžiu ar mane apėmė tinginystė, ar tiesiog esu tiek pavargusi, kad jau nieko nebenoriu. Tad toliau gyvenam iš paprastų ir greitų receptų. Šis tinginys nėra labai saldus, tad saldumynų mylėtojams gali tekti įsidėti truputį cukraus savo nuožiūra. Mums labai patiko, nes buvo ne per saldus (kaip jau sakiau 🙂 ), drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos.

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Kijevo mišrainė

Kijevo mišrainė

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux