Menu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

  • Vištienos ir ryžių salotos su kariu
  • Vištienos ir ryžių salotos su kariu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių salotos su kariu


Autorius: Aušra

Data:

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 522 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 225 g ilgagrūdžių ryžių
  • 600 ml vandens
  • druskos
  • pipirų
  • 450 g vištienos, virtos
  • 2 v.š. majonezo
  • 150 ml grietinės
  • 1 v.š. kario miltelių
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 pomidoras (nebūtina, bet suteikia gaivumo)

Instrukcijos:

  • Ryžius, vandenį ir truputį druskos supilti į puodą.
  • Užvirti, uždengti ir sumažinti kaitrą. Virti apie 20 minučių arba kol ryžiai išvirs ir sugers visą vandenį.
  • Šakute sutrinti ryžius, jog pasidarytų birūs, ir palikti atvėsti.
  • Ryžius sudėti į serviravimo indą ir paskirstyti kraštuose, kad susidarytų žiedas.
  • Vištieną supjaustyti gabaliukais.
  • Aliejų įkaitinti keptuvėje ir jame 2-3 minutes pakepinti kario miltelius.
  • Atvėsinti ir tada sumaišyti su likusiais ingredientais, pagardinti prieskoniais.
  • Įmaišyti vištieną į padažą ir sudėti į ryžių žiedo vidų.
  • Galima papuošti pomidorais, kurie salotoms suteikia gaivumo.
  • Skanaus!

Šaltinis: Hamlyn New All Colour Cookbook (1986)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Autorius: Aušra Data: 2014-11-06 Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo “Ale tikrai …

Desertinis varškės sūris

Desertinis varškės sūris

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux