Menu

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

  • Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 486 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Lietiniams:
  • 120 g miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 300 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. sviesto, tirpinto
  • sviesto ar aliejaus kepimui
  • Įdarui:
  • 150 g kumpio
  • 150 g sūrio
  • 3 v.š. majonezo

Instrukcijos:

  • Miltus sumaišyti su druska ir 200 ml pieno.
  • Nuolat plakant supilti likusį pieną, įmušti kiaušinius, supilti tirpintą sviestą.
  • Įdarui kumpį supjaustyti, sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu.
  • Į keptuvę įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį aliejaus ir kepti lietinius.
  • Ant lietinio krašto dėti 1-2 šaukštus įdaro, lietinį sulenkti per pusę ir dar kartą per pusę.
  • Paruoštus lietinius vieną minutę apkepti iš abiejų pusių, kad išsilydytų sūris.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

  1. Ineta parašė:

    O aš dar ir pievagrybių pridedu:) Labai skanu!:)

  2. Aušra parašė:

    Pievagrybiai yra gerai, bet kad jie reti svečiai pas mus 🙂

  3. Simona parašė:

    Sveika, turiu klausimą. Ar tikrai uztenka 120g miltų? Pieno kiekis truputį suglumino…

  4. Aušra parašė:

    Va blogai kai receptą įdedi ne tą pačia dieną, kai išbandai… Na tikrai nepamenu ar prireikė dėti papildomai kokį šaukštą miltų ar ne…

    Peržiūrėjau savo anksčiau bandytus lietinių receptus. Daugumoje pieno pilama apie 300ml pieno. Tad tikriausiai dėjau papildomai šaukštą ar du miltų… Na žinoma dar daug kas priklauso nuo naudojamų miltų – vieni labiau išbrinksta ir sugeria skystį, kiti mažiau.

  5. Indre parašė:

    Mmmm blynai, 100 metų nevalgiau, nors kai buvo IKI akcija tai keptuvę crepess”ams pasiėmiau 😀 verta susimastyt ir taisyt klaidą…

  6. Simona parašė:

    Galiu pakomentuoti dėl miltų, nes išbandžiau su 120 g 😀 truputį per skysta gavosi tešla, blynai nenorėjo klausyti ir apsiversti, paskui buvo sudėtinga vyrui įdarą suvynioti 🙂 tad tikrai reiktų šiek tiek daugiau įkrėsti. O pats įdaras skanutėlis 🙂 Super žodžiu 🙂

  7. Aušra parašė:

    Tikrai taip, savaitgalį specialiai pakartotinai išsikepiau lietinius šiuos, tai pieno tikrai pyliau ne 400 ml, o 300 ml ir tada buvo pats tas, tiesiog nespėjau pakoreguoti recepto…

  8. Darija parašė:

    I lietinius tinka „karaliski miltai”.

  9. Aušra parašė:

    Manau, kad taip. Tik reikės paderinti pieno/vandens kiekį.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.