Menu

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

  • Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 486 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Lietiniams:
  • 120 g miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 300 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. sviesto, tirpinto
  • sviesto ar aliejaus kepimui
  • Įdarui:
  • 150 g kumpio
  • 150 g sūrio
  • 3 v.š. majonezo

Instrukcijos:

  • Miltus sumaišyti su druska ir 200 ml pieno.
  • Nuolat plakant supilti likusį pieną, įmušti kiaušinius, supilti tirpintą sviestą.
  • Įdarui kumpį supjaustyti, sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu.
  • Į keptuvę įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį aliejaus ir kepti lietinius.
  • Ant lietinio krašto dėti 1-2 šaukštus įdaro, lietinį sulenkti per pusę ir dar kartą per pusę.
  • Paruoštus lietinius vieną minutę apkepti iš abiejų pusių, kad išsilydytų sūris.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

  1. Ineta says:

    O aš dar ir pievagrybių pridedu:) Labai skanu!:)

  2. Aušra says:

    Pievagrybiai yra gerai, bet kad jie reti svečiai pas mus 🙂

  3. Simona says:

    Sveika, turiu klausimą. Ar tikrai uztenka 120g miltų? Pieno kiekis truputį suglumino…

  4. Aušra says:

    Va blogai kai receptą įdedi ne tą pačia dieną, kai išbandai… Na tikrai nepamenu ar prireikė dėti papildomai kokį šaukštą miltų ar ne…

    Peržiūrėjau savo anksčiau bandytus lietinių receptus. Daugumoje pieno pilama apie 300ml pieno. Tad tikriausiai dėjau papildomai šaukštą ar du miltų… Na žinoma dar daug kas priklauso nuo naudojamų miltų – vieni labiau išbrinksta ir sugeria skystį, kiti mažiau.

  5. Indre says:

    Mmmm blynai, 100 metų nevalgiau, nors kai buvo IKI akcija tai keptuvę crepess”ams pasiėmiau 😀 verta susimastyt ir taisyt klaidą…

  6. Simona says:

    Galiu pakomentuoti dėl miltų, nes išbandžiau su 120 g 😀 truputį per skysta gavosi tešla, blynai nenorėjo klausyti ir apsiversti, paskui buvo sudėtinga vyrui įdarą suvynioti 🙂 tad tikrai reiktų šiek tiek daugiau įkrėsti. O pats įdaras skanutėlis 🙂 Super žodžiu 🙂

  7. Aušra says:

    Tikrai taip, savaitgalį specialiai pakartotinai išsikepiau lietinius šiuos, tai pieno tikrai pyliau ne 400 ml, o 300 ml ir tada buvo pats tas, tiesiog nespėjau pakoreguoti recepto…

  8. Darija says:

    I lietinius tinka “karaliski miltai”.

  9. Aušra says:

    Manau, kad taip. Tik reikės paderinti pieno/vandens kiekį.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Norvegiškas sumuštinis

Norvegiškas sumuštinis

Šį sumuštinį užrodė draugė, jau antri metai gyvenanti Norvegijoje. Kaskart grįžusi į Lietuvą nepamiršta aplankyti ir mūsų 🙂 Žinoma nepamiršta ir lauktuvių. Paskutinį kartą viešėdama su draugu norvegu parodė kaip paprastai galima pasidaryti skanų sumuštinį, nes Lietuvoje prekybos centre pamatė norvegiškų krevečių sūryme, tokių pačių kokios būna ir Norvegijoje.

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux