Menu

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

  • Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru
  • Details
  • 9 Comments
  • Related Items
Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 486 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Lietiniams:
  • 120 g miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 300 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. sviesto, tirpinto
  • sviesto ar aliejaus kepimui
  • Įdarui:
  • 150 g kumpio
  • 150 g sūrio
  • 3 v.š. majonezo

Instrukcijos:

  • Miltus sumaišyti su druska ir 200 ml pieno.
  • Nuolat plakant supilti likusį pieną, įmušti kiaušinius, supilti tirpintą sviestą.
  • Įdarui kumpį supjaustyti, sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu.
  • Į keptuvę įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį aliejaus ir kepti lietinius.
  • Ant lietinio krašto dėti 1-2 šaukštus įdaro, lietinį sulenkti per pusę ir dar kartą per pusę.
  • Paruoštus lietinius vieną minutę apkepti iš abiejų pusių, kad išsilydytų sūris.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

  1. Ineta says:

    O aš dar ir pievagrybių pridedu:) Labai skanu!:)

  2. Aušra says:

    Pievagrybiai yra gerai, bet kad jie reti svečiai pas mus 🙂

  3. Simona says:

    Sveika, turiu klausimą. Ar tikrai uztenka 120g miltų? Pieno kiekis truputį suglumino…

  4. Aušra says:

    Va blogai kai receptą įdedi ne tą pačia dieną, kai išbandai… Na tikrai nepamenu ar prireikė dėti papildomai kokį šaukštą miltų ar ne…

    Peržiūrėjau savo anksčiau bandytus lietinių receptus. Daugumoje pieno pilama apie 300ml pieno. Tad tikriausiai dėjau papildomai šaukštą ar du miltų… Na žinoma dar daug kas priklauso nuo naudojamų miltų – vieni labiau išbrinksta ir sugeria skystį, kiti mažiau.

  5. Indre says:

    Mmmm blynai, 100 metų nevalgiau, nors kai buvo IKI akcija tai keptuvę crepess”ams pasiėmiau 😀 verta susimastyt ir taisyt klaidą…

  6. Simona says:

    Galiu pakomentuoti dėl miltų, nes išbandžiau su 120 g 😀 truputį per skysta gavosi tešla, blynai nenorėjo klausyti ir apsiversti, paskui buvo sudėtinga vyrui įdarą suvynioti 🙂 tad tikrai reiktų šiek tiek daugiau įkrėsti. O pats įdaras skanutėlis 🙂 Super žodžiu 🙂

  7. Aušra says:

    Tikrai taip, savaitgalį specialiai pakartotinai išsikepiau lietinius šiuos, tai pieno tikrai pyliau ne 400 ml, o 300 ml ir tada buvo pats tas, tiesiog nespėjau pakoreguoti recepto…

  8. Darija says:

    I lietinius tinka “karaliski miltai”.

  9. Aušra says:

    Manau, kad taip. Tik reikės paderinti pieno/vandens kiekį.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux