Menu

Sausainių pudingas

  • Sausainių pudingas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sausainių pudingas


Autorius: Aušra

Data:

Skanus desertas arba saldi vakarienė ? Gal net truputį per saldi, bet kaip vaikiškas receptas mano mergaičiutei itin patiko – suvalgė beveik visą porciją (o tai pasitaiko ne visada) ?

Sausainių pudingas

Užtruksime:
Išeiga: 2 vaikiškos porcijos

Ingredientai:

  • 40-50 g paprastų kvadratinių sausainių
  • 20 g cukraus
  • 10 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 200 g pieno

Instrukcijos:

  • Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su pienu.
  • Ištrinti sviestą bei kiaušinio trynį ir sudėti į sausainių masę. Gerai išmaišyti.
  • Kiaušinio baltymą išplakti ir supilti į masę.
  • Pudingo tešlą pilti į sviestu ar aliejumi išteptą skardą.
  • Kepti orkaitėje arba virti garuose 45 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.