Varškės desertas su rabarbarais
- Details
- Leave a Comment
- Related Items
Autorius: Aušra
Data:
Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.
Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.
Varškės desertas su rabarbarais
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 321 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p.= 237 ml
- 300 g rabarbarų
- 300 g kreminės varškės
- 100 g natūralaus jogurto
- 1/2 p. cukraus(dėkite pagal savo skonį)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 100 g biskvitinių sausainių, pvz. Savoiardi (sunaudoju mažiau)
Instrukcijos:
- Rabarbarų stiebus nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Į puodą sudėti rabarbarus, vanilinį cukrų, įberti pusę kiekio cukraus ir troškinti ant nedidelės ugnies, kol rabarbarai suminkštės.
- Sudėti į taures truputį pravėsintus rabarbarus.
- Ant viršaus sudėti sulaužytus sausainius.
- Inde sumaišyti kreminę varškę su jogurtu ir likusiu cukrumi.
- Varškės kremą sudėti į taures.
- Desertą geriausia palaikyti kurį laiką šaldytuve, kad sausainiai permirktų rabarbarų sirupu. Tačiau tai tikrai nėra būtina.
- Skanaus!
Šaltinis: Кулинарные Рецепты Любящей Жены
Pyragas su varške ir obuoliais
Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …
Braškių varškės kremas
Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?
Pyragas su rabarbarais
Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂
Kreminis rabarbarų pyragas
Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.
Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
Galiu tik pasakyti, kad tortukas NUOSTABUS! Labai greitai pasidarė (nespėjo gamybos procesas sūnui atsibosti), tik vienintelis minusas – reikia palaukti dienelę, kol sausainiai įsigers kremo ir suminkštės.