Menu

Varškės desertas su rabarbarais

  • Varškės desertas su rabarbarais
  • Varškės desertas su rabarbarais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės desertas su rabarbarais


Autorius: Aušra

Data:

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Varškės desertas su rabarbarais

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 321 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 300 g rabarbarų
  • 300 g kreminės varškės
  • 100 g natūralaus jogurto
  • 1/2 p. cukraus(dėkite pagal savo skonį)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 100 g biskvitinių sausainių, pvz. Savoiardi (sunaudoju mažiau)

Instrukcijos:

  • Rabarbarų stiebus nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Į puodą sudėti rabarbarus, vanilinį cukrų, įberti pusę kiekio cukraus ir troškinti ant nedidelės ugnies, kol rabarbarai suminkštės.
  • Sudėti į taures truputį pravėsintus rabarbarus.
  • Ant viršaus sudėti sulaužytus sausainius.
  • Inde sumaišyti kreminę varškę su jogurtu ir likusiu cukrumi.
  • Varškės kremą sudėti į taures.
  • Desertą geriausia palaikyti kurį laiką šaldytuve, kad sausainiai permirktų rabarbarų sirupu. Tačiau tai tikrai nėra būtina.
  • Skanaus!

Šaltinis: Кулинарные Рецепты Любящей Жены

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Varškės ir bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …