Menu

Sardinių paštetas

  • Sardinių paštetas
  • Sardinių paštetas
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Sardinių paštetas


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų mėgiamas užtepas. Kai jį paruošiau, tai vyrui visi kiti nebeįtinka 🙂 Manau čia labai gerai sužaidžia citrinos gaivumas. Tik reikia jo nepadauginti, nes mums originaliame recepte nurodytas kiekis pasirodė smarkiai per daug, tad sumažinusi pagal savo skonį, labai džiaugiuosi šiuo paštetu.

Sardinių paštetas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 x 125 g indeliai aliejuje konservuotų sardinių, nusunktų
  • 125 g sviesto, kambario temperatūros
  • 125 g neriebaus kreminio sūrio
  • 3 v.š. citrinų sulčių (mums pats tas 1 v.š.)
  • juodųjų pipirų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti sardines, sviestą, sūrį ir citrinų sultis.
  • Pagal skonį įdėti pipirų ir druskos.
  • Masę sudėti į indelį, išlyginti paviršių. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 minučių.
  • Patiekti šaltą, papuošus citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. Indrė parašė:

    Kaip ir visi paštetai ir šis man skamba taip skaniai. Kai būsiu namie pas mamą kažką tikrai gaminsiu, nes jau kaip noriu – negaliu.

  2. Aušra parašė:

    Tikrai verta išbandyti 😉 O kadangi dar ir labai lengvai pasidaro, tikrai bandyk 😉

  3. Maisto Diletante parašė:

    Patiko ideja deti citrinos.

  4. Daliam parašė:

    O koks tas minkstas suris? Lydytas?

  5. Aušra parašė:

    Minkštas sūris – tai rikota ar filadelfijos sūris. Arba bent jau kreminė varškė. Aš labai dažnai naudoju iš šaldyto kefyro pasidarytą varškytę.

  6. dowwe parašė:

    Išbandyta. Labai skanu 🙂

  7. Aušra parašė:

    Jėga! 🙂 Ačiū, kad sugrįžai tai pasakyti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Varškės tortas su braškėmis

Varškės tortas su braškėmis

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?

Eglutės ant krekerių

Eglutės ant krekerių

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai.

Užkandėlė su žuvimi

Užkandėlė su žuvimi

Autorius: Aušra Data: 2008-05-23 Pastaba: Duoną geriausia apkepinti vos ne sausoje keptuvėje. Į aptepą papildomai įdėjau smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Užkandėlė su žuvimi Užtruksime: 20 min. Išeiga: Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux