Menu

Sardinių paštetas

  • Sardinių paštetas
  • Sardinių paštetas
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Sardinių paštetas


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų mėgiamas užtepas. Kai jį paruošiau, tai vyrui visi kiti nebeįtinka 🙂 Manau čia labai gerai sužaidžia citrinos gaivumas. Tik reikia jo nepadauginti, nes mums originaliame recepte nurodytas kiekis pasirodė smarkiai per daug, tad sumažinusi pagal savo skonį, labai džiaugiuosi šiuo paštetu.

Sardinių paštetas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 x 125 g indeliai aliejuje konservuotų sardinių, nusunktų
  • 125 g sviesto, kambario temperatūros
  • 125 g neriebaus kreminio sūrio
  • 3 v.š. citrinų sulčių (mums pats tas 1 v.š.)
  • juodųjų pipirų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti sardines, sviestą, sūrį ir citrinų sultis.
  • Pagal skonį įdėti pipirų ir druskos.
  • Masę sudėti į indelį, išlyginti paviršių. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 minučių.
  • Patiekti šaltą, papuošus citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. Indrė says:

    Kaip ir visi paštetai ir šis man skamba taip skaniai. Kai būsiu namie pas mamą kažką tikrai gaminsiu, nes jau kaip noriu – negaliu.

  2. Aušra says:

    Tikrai verta išbandyti 😉 O kadangi dar ir labai lengvai pasidaro, tikrai bandyk 😉

  3. Patiko ideja deti citrinos.

  4. Daliam says:

    O koks tas minkstas suris? Lydytas?

  5. Aušra says:

    Minkštas sūris – tai rikota ar filadelfijos sūris. Arba bent jau kreminė varškė. Aš labai dažnai naudoju iš šaldyto kefyro pasidarytą varškytę.

  6. dowwe says:

    Išbandyta. Labai skanu 🙂

  7. Aušra says:

    Jėga! 🙂 Ačiū, kad sugrįžai tai pasakyti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Varškės ir bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux