Menu

Sardinių paštetas

  • Sardinių paštetas
  • Sardinių paštetas
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Sardinių paštetas


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų mėgiamas užtepas. Kai jį paruošiau, tai vyrui visi kiti nebeįtinka 🙂 Manau čia labai gerai sužaidžia citrinos gaivumas. Tik reikia jo nepadauginti, nes mums originaliame recepte nurodytas kiekis pasirodė smarkiai per daug, tad sumažinusi pagal savo skonį, labai džiaugiuosi šiuo paštetu.

Sardinių paštetas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 x 125 g indeliai aliejuje konservuotų sardinių, nusunktų
  • 125 g sviesto, kambario temperatūros
  • 125 g neriebaus kreminio sūrio
  • 3 v.š. citrinų sulčių (mums pats tas 1 v.š.)
  • juodųjų pipirų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti sardines, sviestą, sūrį ir citrinų sultis.
  • Pagal skonį įdėti pipirų ir druskos.
  • Masę sudėti į indelį, išlyginti paviršių. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 minučių.
  • Patiekti šaltą, papuošus citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. Indrė parašė:

    Kaip ir visi paštetai ir šis man skamba taip skaniai. Kai būsiu namie pas mamą kažką tikrai gaminsiu, nes jau kaip noriu – negaliu.

  2. Aušra parašė:

    Tikrai verta išbandyti 😉 O kadangi dar ir labai lengvai pasidaro, tikrai bandyk 😉

  3. Maisto Diletante parašė:

    Patiko ideja deti citrinos.

  4. Daliam parašė:

    O koks tas minkstas suris? Lydytas?

  5. Aušra parašė:

    Minkštas sūris – tai rikota ar filadelfijos sūris. Arba bent jau kreminė varškė. Aš labai dažnai naudoju iš šaldyto kefyro pasidarytą varškytę.

  6. dowwe parašė:

    Išbandyta. Labai skanu 🙂

  7. Aušra parašė:

    Jėga! 🙂 Ačiū, kad sugrįžai tai pasakyti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂