Menu

Sardinių paštetas

  • Sardinių paštetas
  • Sardinių paštetas
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Sardinių paštetas


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų mėgiamas užtepas. Kai jį paruošiau, tai vyrui visi kiti nebeįtinka 🙂 Manau čia labai gerai sužaidžia citrinos gaivumas. Tik reikia jo nepadauginti, nes mums originaliame recepte nurodytas kiekis pasirodė smarkiai per daug, tad sumažinusi pagal savo skonį, labai džiaugiuosi šiuo paštetu.

Sardinių paštetas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 x 125 g indeliai aliejuje konservuotų sardinių, nusunktų
  • 125 g sviesto, kambario temperatūros
  • 125 g neriebaus kreminio sūrio
  • 3 v.š. citrinų sulčių (mums pats tas 1 v.š.)
  • juodųjų pipirų
  • druskos

Instrukcijos:

  • Smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti sardines, sviestą, sūrį ir citrinų sultis.
  • Pagal skonį įdėti pipirų ir druskos.
  • Masę sudėti į indelį, išlyginti paviršių. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 minučių.
  • Patiekti šaltą, papuošus citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. Indrė says:

    Kaip ir visi paštetai ir šis man skamba taip skaniai. Kai būsiu namie pas mamą kažką tikrai gaminsiu, nes jau kaip noriu – negaliu.

  2. Aušra says:

    Tikrai verta išbandyti 😉 O kadangi dar ir labai lengvai pasidaro, tikrai bandyk 😉

  3. Patiko ideja deti citrinos.

  4. Daliam says:

    O koks tas minkstas suris? Lydytas?

  5. Aušra says:

    Minkštas sūris – tai rikota ar filadelfijos sūris. Arba bent jau kreminė varškė. Aš labai dažnai naudoju iš šaldyto kefyro pasidarytą varškytę.

  6. dowwe says:

    Išbandyta. Labai skanu 🙂

  7. Aušra says:

    Jėga! 🙂 Ačiū, kad sugrįžai tai pasakyti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kijevo mišrainė

Kijevo mišrainė

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Varškės kremas su braškėmis

Varškės kremas su braškėmis

Nepaprastai paprastas ir neįtikėtinai greitai pagaminamas desertas.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux