Menu

Varškės tortas su braškėmis

  • Varškės tortas su braškėmis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Varškės tortas su braškėmis


Autorius: Aušra

Data:

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Cukraus kiekis priklauso nuo braškių saldumo. Sviesto į pagrindą reikėtų gal net ir mažiau. Dariau 20cm skersmens torto formoje, bet gavosi per aukštas. Manau laikas įsigyti 23cm ar 26cm skersmens torto formą 🙂

Varškės tortas su braškėmis

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g kvadratinių sausainių
  • 200 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 500 g braškių
  • 8 a.š. želatinos
  • 4 kiaušiniai
  • 600 g kreminės varškės
  • 150 g jogurto
  • 1 citrina

Instrukcijos:

  • Sausainius sumalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40 g cukraus.
  • Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno spaudžiant sudėti sausainių masę.
  • Braškes nuplauti, 2/3 sutrinti ir pertrinti per sietelį.
  • Išplakti kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą.
  • Išspausti iš citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą.
  • Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą.
  • Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių pūtų ir sudėti į kremą atsargiai maišant.
  • Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val.
  • Išėmus iš formos papuošti perpjautomis likusiomis braškėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Patiekalai.lt

  1. Alina parašė:

    Ausra,:)
    bandziau padaryti Jusu tortuka ir nesigavo :((( varske visiskai nesustingo… kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti zelatina? (piliau 200 ml silto vandens). Ir dar sausainiuose labai jauciasi cukraus kristaliukai, taip turi buti?

    Is anksto dekoju!
    Alina

  2. Aušra parašė:

    Oi kaip gaila… O kaip elgeisi su želatina? Užpylei vandeniu, kad ir 200ml, palaukei kol išbrinks. Tada supylei išbrinkusią želatiną į sietelį ir leidai vandens pertekliui nutekėti? Ir tada išbrinkusią želatiną ištirpinai mikrobangėje, ar ant viryklės silpnos ugnies maišant? Bent jau taip aš darau. O jei palikai vandens perteklių, tada tikiu kad ir galėjo nepavykti, nes kremas ir taip minkštutis purutis gaunasi, tai tas vanduo gal viską ir sugadino…
    Dėl cukraus kristaliukų. Manau galima tiesiog cukrų pakeisti į cukraus pudrą, arba jei naudoti cukrų, tai tiesiog reikia jį gerai ištrinti su sviestu iki jis ištirps, o tik tada su sausainiais maišyti.

    Tikiuosi padėjau, ir kitą kartą kai bandysi pavyks 😉

  3. Aušra parašė:

    Ir dar… želatiną kai matuoji, tai reikia tokius su kaupu dėti, nes jei nubrauktus tai irgi gali būtų skanu bet be torto išvaizdos 🙂

  4. Asta parašė:

    Na va Ausryt, o man gavosi puikiai 🙂 Aciu uz nuostabu receptuka 🙂

  5. Aušra parašė:

    Labai smagu girdėti 🙂

  6. aurelka parašė:

    o dieve:(((pastaciau ka tik torta i saldytuva ir tik dabar pamaciau komentara. pirma karta dariau kazka su zelatina ir idejau viena pakuti -20g :///o tai garantuotai per mazai 🙁 dabar viska galima ismesti, taip gaila..

  7. Aušra parašė:

    Na tikrai nežinau kiek šaukštelių išeina iš 20g želatinos, bet bet kokiu atveju labai nesmagu jei nepavyko 🙁

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Jogurtinis tortas su persikais

Jogurtinis tortas su persikais

Šį skanutį gaminau savo mylimam vyrui gimtadienio proga. Net keista buvo, jog nusprendėm paminėti gimtadienį (kažkaip man ir jam tai nėra būtinybė). Susirinko tik artimiausi ir jų suskaičiavom kaip tik 12 – tiksliai tiek, į kiek porcijų turi būti padalintas šis tortukas. Ir man regis atliko vos nedidelis gabaliukas kitos dienos pasigardžiavimui. Kaip bebūtų tortas gaunasi didelis ir mano manymu jo tikrai užtenka daugiau nei dvylikai žmonių.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux