Menu

Varškės tortas su braškėmis

  • Varškės tortas su braškėmis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Varškės tortas su braškėmis


Autorius: Aušra

Data:

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Cukraus kiekis priklauso nuo braškių saldumo. Sviesto į pagrindą reikėtų gal net ir mažiau. Dariau 20cm skersmens torto formoje, bet gavosi per aukštas. Manau laikas įsigyti 23cm ar 26cm skersmens torto formą 🙂

Varškės tortas su braškėmis

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g kvadratinių sausainių
  • 200 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 500 g braškių
  • 8 a.š. želatinos
  • 4 kiaušiniai
  • 600 g kreminės varškės
  • 150 g jogurto
  • 1 citrina

Instrukcijos:

  • Sausainius sumalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40 g cukraus.
  • Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno spaudžiant sudėti sausainių masę.
  • Braškes nuplauti, 2/3 sutrinti ir pertrinti per sietelį.
  • Išplakti kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą.
  • Išspausti iš citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą.
  • Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą.
  • Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių pūtų ir sudėti į kremą atsargiai maišant.
  • Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val.
  • Išėmus iš formos papuošti perpjautomis likusiomis braškėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Patiekalai.lt

  1. Alina says:

    Ausra,:)
    bandziau padaryti Jusu tortuka ir nesigavo :((( varske visiskai nesustingo… kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti zelatina? (piliau 200 ml silto vandens). Ir dar sausainiuose labai jauciasi cukraus kristaliukai, taip turi buti?

    Is anksto dekoju!
    Alina

  2. Aušra says:

    Oi kaip gaila… O kaip elgeisi su želatina? Užpylei vandeniu, kad ir 200ml, palaukei kol išbrinks. Tada supylei išbrinkusią želatiną į sietelį ir leidai vandens pertekliui nutekėti? Ir tada išbrinkusią želatiną ištirpinai mikrobangėje, ar ant viryklės silpnos ugnies maišant? Bent jau taip aš darau. O jei palikai vandens perteklių, tada tikiu kad ir galėjo nepavykti, nes kremas ir taip minkštutis purutis gaunasi, tai tas vanduo gal viską ir sugadino…
    Dėl cukraus kristaliukų. Manau galima tiesiog cukrų pakeisti į cukraus pudrą, arba jei naudoti cukrų, tai tiesiog reikia jį gerai ištrinti su sviestu iki jis ištirps, o tik tada su sausainiais maišyti.

    Tikiuosi padėjau, ir kitą kartą kai bandysi pavyks 😉

  3. Aušra says:

    Ir dar… želatiną kai matuoji, tai reikia tokius su kaupu dėti, nes jei nubrauktus tai irgi gali būtų skanu bet be torto išvaizdos 🙂

  4. Asta says:

    Na va Ausryt, o man gavosi puikiai 🙂 Aciu uz nuostabu receptuka 🙂

  5. Aušra says:

    Labai smagu girdėti 🙂

  6. aurelka says:

    o dieve:(((pastaciau ka tik torta i saldytuva ir tik dabar pamaciau komentara. pirma karta dariau kazka su zelatina ir idejau viena pakuti -20g :///o tai garantuotai per mazai 🙁 dabar viska galima ismesti, taip gaila..

  7. Aušra says:

    Na tikrai nežinau kiek šaukštelių išeina iš 20g želatinos, bet bet kokiu atveju labai nesmagu jei nepavyko 🙁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Braškinis pieno ir ledų kokteilis

Braškinis pieno ir ledų kokteilis

Greitas sezoninis gėrimas vasarai prisiminti. Gaila, kad jau ruduo. Nors vaikai vakar mane įtikinėjo, kad jiems vasara jau nusibodo ir pasiilgo rudens. Tik jie patys dar nelabai atsimena, ką reiškia ruduo 🙂 Tikėsimės, jog jis bus saulėtas su daug čežančių lapų.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux