Menu

Varškės tortas su braškėmis

  • Varškės tortas su braškėmis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Varškės tortas su braškėmis


Autorius: Aušra

Data:

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Cukraus kiekis priklauso nuo braškių saldumo. Sviesto į pagrindą reikėtų gal net ir mažiau. Dariau 20cm skersmens torto formoje, bet gavosi per aukštas. Manau laikas įsigyti 23cm ar 26cm skersmens torto formą 🙂

Varškės tortas su braškėmis

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g kvadratinių sausainių
  • 200 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 500 g braškių
  • 8 a.š. želatinos
  • 4 kiaušiniai
  • 600 g kreminės varškės
  • 150 g jogurto
  • 1 citrina

Instrukcijos:

  • Sausainius sumalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40 g cukraus.
  • Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno spaudžiant sudėti sausainių masę.
  • Braškes nuplauti, 2/3 sutrinti ir pertrinti per sietelį.
  • Išplakti kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą.
  • Išspausti iš citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą.
  • Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą.
  • Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių pūtų ir sudėti į kremą atsargiai maišant.
  • Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val.
  • Išėmus iš formos papuošti perpjautomis likusiomis braškėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Patiekalai.lt

  1. Alina says:

    Ausra,:)
    bandziau padaryti Jusu tortuka ir nesigavo :((( varske visiskai nesustingo… kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti zelatina? (piliau 200 ml silto vandens). Ir dar sausainiuose labai jauciasi cukraus kristaliukai, taip turi buti?

    Is anksto dekoju!
    Alina

  2. Aušra says:

    Oi kaip gaila… O kaip elgeisi su želatina? Užpylei vandeniu, kad ir 200ml, palaukei kol išbrinks. Tada supylei išbrinkusią želatiną į sietelį ir leidai vandens pertekliui nutekėti? Ir tada išbrinkusią želatiną ištirpinai mikrobangėje, ar ant viryklės silpnos ugnies maišant? Bent jau taip aš darau. O jei palikai vandens perteklių, tada tikiu kad ir galėjo nepavykti, nes kremas ir taip minkštutis purutis gaunasi, tai tas vanduo gal viską ir sugadino…
    Dėl cukraus kristaliukų. Manau galima tiesiog cukrų pakeisti į cukraus pudrą, arba jei naudoti cukrų, tai tiesiog reikia jį gerai ištrinti su sviestu iki jis ištirps, o tik tada su sausainiais maišyti.

    Tikiuosi padėjau, ir kitą kartą kai bandysi pavyks 😉

  3. Aušra says:

    Ir dar… želatiną kai matuoji, tai reikia tokius su kaupu dėti, nes jei nubrauktus tai irgi gali būtų skanu bet be torto išvaizdos 🙂

  4. Asta says:

    Na va Ausryt, o man gavosi puikiai 🙂 Aciu uz nuostabu receptuka 🙂

  5. Aušra says:

    Labai smagu girdėti 🙂

  6. aurelka says:

    o dieve:(((pastaciau ka tik torta i saldytuva ir tik dabar pamaciau komentara. pirma karta dariau kazka su zelatina ir idejau viena pakuti -20g :///o tai garantuotai per mazai 🙁 dabar viska galima ismesti, taip gaila..

  7. Aušra says:

    Na tikrai nežinau kiek šaukštelių išeina iš 20g želatinos, bet bet kokiu atveju labai nesmagu jei nepavyko 🙁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainių pudingas

Sausainių pudingas

Skanus desertas arba saldi vakarienė ? Gal net truputį per saldi, bet kaip vaikiškas receptas mano mergaičiutei itin patiko – suvalgė beveik visą porciją (o tai pasitaiko ne visada) ?

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux