Menu

Nekeptas varškinis tortukas

  • Nekeptas varškinis tortukas
  • Nekeptas varškinis tortukas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Nekeptas varškinis tortukas


Autorius: Aušra

Data:

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Nekeptas varškinis tortukas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 10 porcijų
Kaloringumas: 353 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • Pagrindui:
  • 200 g sausainių (naudojau šokoladinius)
  • 50 g sviesto
  • Varškės sluoksniui:
  • 1 kg kreminės varškės, kambario temperatūros
  • 1 p. cukraus (arba pagal skonį)
  • 4 v.š. želatinos
  • Viršutiniam sluoksniui:
  • 2 pak. raudonos želė
  • aviečių ir mėlynių

Instrukcijos:

  • Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su lydytu sviestu. Gautais trupiniais padengti 25 cm skersmens torto formos dugną (aš mėgstu formos žiedą dėti iš karto ant lėkštės, kurioje tieksiu tortą) ir ranka suspausti.
  • Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens. Varškę su cukrumi maišyti dideliame inde, kol cukrus pilnai ištirps. Želatiną ištirpinti ant nedidelės kaitros ir palaipsniui įmaišyti į varškės masę. Paruošą kremą pilti ant torto pagrindo. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų (3-4 valandoms).
  • Pagal instrukcijas ant pakelio paruošti raudoną žele (aš visada pilu 100ml mažiau nei parašyta ant pakuotės). Leisti pravėsti ir tik tada supilti paruoštą želę ant varškės sluoksnio. Ant viršaus supilti aviečių ir mėlynių. Tortą dėti į šaldytuvą, kol želė vel sustings.
  • Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Uogų ir jogurto želė

Uogų ir jogurto želė

Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Desertinis varškės sūris

Desertinis varškės sūris

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux