Nekeptas varškinis tortukas
- Details
- Leave a Comment
Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂
Nekeptas varškinis tortukas
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 10 porcijų
Kaloringumas: 353 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p.= 237 ml
- Pagrindui:
- 200 g sausainių (naudojau šokoladinius)
- 50 g sviesto
- Varškės sluoksniui:
- 1 kg kreminės varškės, kambario temperatūros
- 1 p. cukraus (arba pagal skonį)
- 4 v.š. želatinos
- Viršutiniam sluoksniui:
- 2 pak. raudonos želė
- aviečių ir mėlynių
Instrukcijos:
- Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su lydytu sviestu. Gautais trupiniais padengti 25 cm skersmens torto formos dugną (aš mėgstu formos žiedą dėti iš karto ant lėkštės, kurioje tieksiu tortą) ir ranka suspausti.
- Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens. Varškę su cukrumi maišyti dideliame inde, kol cukrus pilnai ištirps. Želatiną ištirpinti ant nedidelės kaitros ir palaipsniui įmaišyti į varškės masę. Paruošą kremą pilti ant torto pagrindo. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų (3-4 valandoms).
- Pagal instrukcijas ant pakelio paruošti raudoną žele (aš visada pilu 100ml mažiau nei parašyta ant pakuotės). Leisti pravėsti ir tik tada supilti paruoštą želę ant varškės sluoksnio. Ant viršaus supilti aviečių ir mėlynių. Tortą dėti į šaldytuvą, kol želė vel sustings.
- Skanaus!
Šaltinis: Neringos blogas