Keksiukai su avietėmis ir pabarstukais
- Details
- 2 Comments
Šie keksiukai turėjo būti su perliniu cukrumi, tačiau šovė mintis dalį jų pakeisti pabarstukais ir, žinot, su pabarstukais man patiko labiau. Ne dėl skonio, ir ten ir ten cukrus, bet dėl išvaizdos. Vaikai pamatę, juos nenustojo zyzti kol nesuvalgė visų! Vieną vis tiek spėjau nugriebti, tad galiu pasakyti, kad jie yra drėgni ir valgosi labai maloniai. Deja, kitai dienai neliko nei vieno…
Keksiukai su avietėmis ir pabarstukais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 224 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 200 ml cukraus
- 125 g lydyto sviesto
- 100 ml pieno
- 300 ml kvietinių miltų
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 200 g šviežių ar šaldytų aviečių
- 50 ml miltų, avietėms apvolioti
- 2-3 v.š. pabarstukų
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
- Kiaušinius išplakti su cukrumi. Į juos įmaišyti pieną ir lydytą sviestą.
- Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, suberti į tešlą ir gerai išsukti.
- Nedideliame inde su miltais sumaišyti avietes ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
- Tešlą sudėti į keksiukų formeles, pateptas sviestu, apibarstyti pabarstukais ir kepti apie 20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)
O aš paukštienos keksiukus kepiau…irgi nerealiai gavosi:) ….bet ne desertas…
Aga, mačiau tavo įrašą ir pagalvojau kad reikės būtinai kepti, nes tai puikus užkandis būtų mano dukriukui į mokyklą.
O žinok, jei aš iš ryto ar iki pietų nesuvalgau nieko saldaus, tai man būna apsivalgymas vakare… Todėl kai tokie desertiniai keksiukai dingsta greitai, tai tik džiaugiuosi 🙂 Nes kaip bebūtų kepti kažką skanaus norisi, o valgyti galima atiduoti ir kitiems 🙂