Menu

Aviečių ir jogurto glotnutis

  • Aviečių ir jogurto glotnutis
  • Aviečių ir jogurto glotnutis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aviečių ir jogurto glotnutis


Autorius: Aušra

Data:

Vasariškas gėrimas, kuris bus ypač gaivus jei naudosite šaldytus bananus. O jei naudosite ir šaldytas uogas, gausite greitus ledus 🙂 Žinoma palaukus kelias minutes jie pavirs vis tiek į kokteilį 🙂 Iš tiesų tai truputį apsigavau (galvojau, kad turiu daug aviečių), o paskutinę minutę paaiškėjo, jog ten buvo raudonų uogų mišinys, bet visai skanus 😉

Aviečių ir jogurto glotnutis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 169 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 bananai
  • 1/2 v.š. citrinos sulčių, šviežiai spaustų
  • 200 g aviečių, šviežių arba šaldytų (ar kitų raudonų uogų)
  • 500 ml natūralaus jogurto
  • 1-2 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Bananą nulupti, supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Smulkintuvu iki vientisos masės sumaišyti bananų gabaliukus, avietes, cukrų ir jogurtą.
  • Gėrimą išpilstyti į taures ir iš karto patiekti. Skanauti!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Keksiukai su avietėmis ir pabarstukais

Keksiukai su avietėmis ir pabarstukais

Šie keksiukai turėjo būti su perliniu cukrumi, tačiau šovė mintis dalį jų pakeisti pabarstukais ir, žinot, su pabarstukais man patiko labiau. Ne dėl skonio, ir ten ir ten cukrus, bet dėl išvaizdos. Vaikai pamatę, juos nenustojo zyzti kol nesuvalgė visų! Vieną vis tiek spėjau nugriebti, tad galiu pasakyti, kad jie yra drėgni ir valgosi labai maloniai. Deja, kitai dienai neliko nei vieno…

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.