Šaldyto vyšnių jogurto ledai
- Details
- Leave a Comment
Vyšnios dabar pačiam gražume. Gal kažkur jau ir nuskintos, tačiau pas mus – jų niekas net nepradėjo rimtai skinti, tik šiaip pavalgymui. Kompotų nuo pernai likę, uogienių nevalgom… tai didžiausias galvosūkis kur jas skaniai sunaudoti. Kol kas vienintelis būdas – dalį užsišaldyti. Kadangi po braškių tai skaniausios man uogos – į šaldiklį tikrai jų pridėsiu 🙂
Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.
Šaldyto vyšnių jogurto ledai
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 130 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 450 g vyšnių, nukaulintų
- 1/2 – 3/4 p. cukraus
- 1 p. lieso natūralaus jogurto
- 1 a.š. citrinos sulčių (nedėjau)
Instrukcijos:
- Vyšnias ir cukrų supilame į puodą ir verdame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.
- Tada nuimame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti prie įmaišant jogurtą ir citrinų sultis.
- Masę sutrinti su smulkintuvu (blenderių) iki vientisos masės. Sutrintą masę galima prakošti per sietelį, bet tikrai nebūtina.
- Dėti į šaldytuvą ir atvėsinti.
- Tada reikia pasirinkti: 1. ledų masę pilti į ledų aparatą ir toliau gaminti pagal instrukcijas; 2. supilti į indą ir karts nuo karto permaišyti rankomis; 3. tiesiog supilti į ledų indelius (ar vienkartines stiklines) ir užšaldyti. Jei darote su vienkartinėmis stiklinėmis, tai pagaliukus įsmeigti reikia kai masė jau bus apstingusi, maždaug po 20-30 minučių.
- Smaližiauti!
Šaltinis: Needful Things