Menu

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

  • Šaldyto vyšnių jogurto ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šaldyto vyšnių jogurto ledai


Autorius: Aušra

Data:

Vyšnios dabar pačiam gražume. Gal kažkur jau ir nuskintos, tačiau pas mus – jų niekas net nepradėjo rimtai skinti, tik šiaip pavalgymui. Kompotų nuo pernai likę, uogienių nevalgom… tai didžiausias galvosūkis kur jas skaniai sunaudoti. Kol kas vienintelis būdas – dalį užsišaldyti. Kadangi po braškių tai skaniausios man uogos – į šaldiklį tikrai jų pridėsiu 🙂

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 130 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 450 g vyšnių, nukaulintų
  • 1/2 – 3/4 p. cukraus
  • 1 p. lieso natūralaus jogurto
  • 1 a.š. citrinos sulčių (nedėjau)

Instrukcijos:

  • Vyšnias ir cukrų supilame į puodą ir verdame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.
  • Tada nuimame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti prie įmaišant jogurtą ir citrinų sultis.
  • Masę sutrinti su smulkintuvu (blenderių) iki vientisos masės. Sutrintą masę galima prakošti per sietelį, bet tikrai nebūtina.
  • Dėti į šaldytuvą ir atvėsinti.
  • Tada reikia pasirinkti: 1. ledų masę pilti į ledų aparatą ir toliau gaminti pagal instrukcijas; 2. supilti į indą ir karts nuo karto permaišyti rankomis; 3. tiesiog supilti į ledų indelius (ar vienkartines stiklines) ir užšaldyti. Jei darote su vienkartinėmis stiklinėmis, tai pagaliukus įsmeigti reikia kai masė jau bus apstingusi, maždaug po 20-30 minučių.
  • Smaližiauti!

Šaltinis: Needful Things

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Uogų ir jogurto želė

Uogų ir jogurto želė

Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.