Menu

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

  • Šaldyto vyšnių jogurto ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šaldyto vyšnių jogurto ledai


Autorius: Aušra

Data:

Vyšnios dabar pačiam gražume. Gal kažkur jau ir nuskintos, tačiau pas mus – jų niekas net nepradėjo rimtai skinti, tik šiaip pavalgymui. Kompotų nuo pernai likę, uogienių nevalgom… tai didžiausias galvosūkis kur jas skaniai sunaudoti. Kol kas vienintelis būdas – dalį užsišaldyti. Kadangi po braškių tai skaniausios man uogos – į šaldiklį tikrai jų pridėsiu 🙂

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 130 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 450 g vyšnių, nukaulintų
  • 1/2 – 3/4 p. cukraus
  • 1 p. lieso natūralaus jogurto
  • 1 a.š. citrinos sulčių (nedėjau)

Instrukcijos:

  • Vyšnias ir cukrų supilame į puodą ir verdame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.
  • Tada nuimame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti prie įmaišant jogurtą ir citrinų sultis.
  • Masę sutrinti su smulkintuvu (blenderių) iki vientisos masės. Sutrintą masę galima prakošti per sietelį, bet tikrai nebūtina.
  • Dėti į šaldytuvą ir atvėsinti.
  • Tada reikia pasirinkti: 1. ledų masę pilti į ledų aparatą ir toliau gaminti pagal instrukcijas; 2. supilti į indą ir karts nuo karto permaišyti rankomis; 3. tiesiog supilti į ledų indelius (ar vienkartines stiklines) ir užšaldyti. Jei darote su vienkartinėmis stiklinėmis, tai pagaliukus įsmeigti reikia kai masė jau bus apstingusi, maždaug po 20-30 minučių.
  • Smaližiauti!

Šaltinis: Needful Things

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂

Vyšnių glotnutis

Vyšnių glotnutis

Gaivus, saldžiarūgštis ir paprastas 🙂 Tinka pieno nemėgstantiems žmonėms, kaip pvz. mano vyrui 🙂 Jis itin gyrė ir išgėrė net dvigubą porciją. Puikiai tinka beprasidedančiam vyšnių sezonui!

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux