Menu

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

  • Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)
  • Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)
  • Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)
  • Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)


Autorius: Aušra

Data:

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 174 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. pieno (bandžiau ir karvės pieną, ir ryžių pieną, skirtumo didelio nepasijuto)
  • 1 p. graikiško jogurto
  • 1 p. virtos bolivinės balandos (kynvos)
  • 2 p. braškių (naudojau šaldytas, trintas, todėl pas mane jos svėrė 400 g))
  • 1 v.š. cukraus sirupo arba pagal skonį (galima naudoti ir kitus saldiklius)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus(nebūtina)

Instrukcijos:

  • Viską sudėti į smulkintuvą.
  • Glotnutį trinti iki vientisos masės.
  • Paragauti ar netrūksta saldumo. Ir jei reikia paderinti pagal skonį.
  • Supilstyti į stiklines.
  • Skanaus!

Šaltinis: Super Healthy Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Varškės tortas su braškėmis

Varškės tortas su braškėmis

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.