Menu

Jogurtinis tortas su persikais

  • Jogurtinis tortas su persikais
  • Jogurtinis tortas su persikais
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Jogurtinis tortas su persikais


Autorius: Aušra

Data:

Kai žinau, kad manęs laukia sunki diena, ji būtinai prasidės mankšta, dušu ir gražiais rūbais, nes tik patinkant sau, galima ištverti net ir sunkesnes akimirkas. Todėl manau, kad šis tortukas yra lygiai taip pat puikus būdas pradėti metus. Jis nuteikia mane kovingai (netinginiauti), džiaugtis tuo ką darau ir nesustoti. Be to jis labai lengvas ir skanus. Taip pat nėra riebus, kas baliaus metu tikrai išeina tik į gerą.

Šį skanutį gaminau savo mylimam vyrui gimtadienio proga. Net keista buvo, jog nusprendėm paminėti gimtadienį (kažkaip man ir jam tai nėra būtinybė). Susirinko tik artimiausi ir jų suskaičiavom kaip tik 12 – tiksliai tiek, į kiek porcijų turi būti padalintas šis tortukas. Ir man regis atliko vos nedidelis gabaliukas kitos dienos pasigardžiavimui. Kaip bebūtų tortas gaunasi didelis ir mano manymu jo tikrai užtenka daugiau nei dvylikai žmonių.

Su vyru kiek nesutarėm dėl pagrindo. Biskvitas gavosi toks tankus ir sunkokas. Man norėjosi kiek lengvesnio ar trapesnio, o vyras prieštaravo – sakė čia kaip tik viskas harmoninga ir suderinta, tad jo nuomone nieko nereikia keisti. Todėl šioje vietoje siūlau nuspręsti patiems ir pasikliauti savo nuojauta.

Jogurtinis tortas su persikais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 358 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • Biskvitui:
  • 3 kiaušiniai
  • 70 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 90 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 48 g birios arba 12 lapelių želatinos
  • 150 g cukraus
  • 200 g kreminio grietinėlės sūrio arba kreminės varškės
  • 450 g natūralaus jogurto
  • 200 g plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 1 skardinė (825 g) konservuotų persikų
  • Užpylimui:
  • 200 ml persikų sulčių
  • 1 a.š. birios želatinos
  • Papuošimui:
  • 200 g plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 v.š. birios želatinos arba 1 pakelis grietinėlės standiklio
  • kukurūzų dribsnių

Instrukcijos:

  • Biskvito kepimas: Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standžių putų. Trynius ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į trynių masę. Atsargiai įmaišome kiaušinių baltymus. Kepame apie 15 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (26 cm skersmens formoje). Išjungus orkaitę, biskvitą joje paliekame dar 5 minutėms ir tik tada išimame atvėsti.
  • Kremo ruošimas: Želatiną užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti. Cukrų, grietinėlės sūrį ir jogurtą išsukame, kol cukrus ištirps. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į kremą. Nuo išbrinkusios želatinos nupilame vandens perteklių, ištirpiname ant silpnos kaitros ir supilame į kremą.
  • Atvėsusį biskvitą dedame į lėkštę ir apjuosiame tortinės formos kraštu. Dvi puseles konservuotų persikų atidedame, o likusias susmulkiname ir įmaišome į kremą. Kremo masę supilame ant biskvito ir išlyginame. Dedame tortą į šaldytuvą 4 valandoms ar ilgiau.
  • Užpylimo ruošimas: Želatiną užpilame persikų sultimis ir leidžiame išbrinkti. Po kiek laiko ant nedidelės kaitros kaitiname ją, kol želatina ištirpsta. Skysčiui leidžiame pravėsti ir tik tada supilame ant torto viršaus.
  • Torto papuošimas: Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Supilame vanilinį cukrų ir išbrinkintą bei ištirpintą želatiną arba grietinėlės standiklį ir gerai išsukame. Grietinėlę sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame torto kraštuose 12 bokštelių. Atidėtas persikų puseles supjaustome į 12 skiltelių ir jas atremiame į grietinėlės bokštelius. Torto šonus papuošiame kukurūzų dribsniais.
  • Tortą geriausia gaminti bent dieną prieš šventę ir leisti jam ramiai sustingti. O papuošti tortą galima ir kitą dieną, prieš susirenkant svečiams. Skanaus!

Šaltinis: Келер Моника. Чудо-торты

  1. Indrė says:

    Man tai atrodo pats tas pagrindas – pati dažnai tokiems tortams kepu Raffaello biskvitą ir visad puikiai tinka 🙂

  2. Aušra says:

    Gal ir tavo tiesa. Aš tiesiog tortus kepu gal 2-3 per metus tai man ne tik kad mokytis daug reikia, bet ir savo nuomonę susidaryti 🙂 Todėl dažnai mano vyras mano atrama būna, nes jis daug geriau jaučia vietomis skonius už mane 🙂

  3. Laura says:

    Puikiai atrodo, noreciau pagaminti vaikams gimtadieniui. Ar galima mascrapones surio vietoj kremines varskes? Cia UK nelabai yra kremines varskes.

  4. Aušra says:

    Laura, kadangi kremo pagrindas čia yra jogurtas, tai tikrai manau, kad galima keisti kreminę varškę į maskarponę. Tortas tiesiog bus truputį riebesnis 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Persikų ir mėlynių desertas

Persikų ir mėlynių desertas

Šeimyna įvertino puikiai! Vyras sakė – tai daug skaniau nei ledai! Vaikai taip pat aikčiojo su pagyrimais. Tad šį savaitgalį galiu drąsiai pasakyti, kad mano pomėgiams skirtas laikas, suteikė daug malonumo visai šeimai 🙂

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!