Menu

Uogų ir jogurto želė

  • Uogų ir jogurto želė
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Uogų ir jogurto želė


Autorius: Aušra

Data:

Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂

Uogų ir jogurto želė

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 750 g natūralaus jogurto
  • 225 g uogų (gali būti šaldytos, tik prieš naudojimą atšildyti)
  • 3 v.š. želatinos
  • 3 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Išbrinkinti 2 šaukštus želatinos 3 šaukštuose šilto vandens.
  • Ištirpinti ant nedidelės ugnies.
  • Pravėsusią želatiną sumaišyti su jogurtu ir cukrumi.
  • Paskirstyti į 6 taures ir pastatyti į šaldytuvą pusvalandžiui.
  • Tuo tarpu likusią želatiną išbrinkinti 2 šaukštuose vandens.
  • Ištirpinti želatiną ant nedidelės ugnies.
  • Uogas pratrinti per sietelį, sumaišyti su 100 ml vandens bei želatina ir atsargiai supilti ant jogurto želė.
  • Šaldyti šaldytuve, kol uogų želė sustings.
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома 2009-05 (127)

  1. Bodyc parašė:

    Hi, Ugh, I liked! So clear and positively.
    Bodyc

  2. Aušra parašė:

    Glad you liked it 🙂

  3. Žalia Varna parašė:

    Aš šiandien irgi su žele, jogurtu ir uogomis žaidžiau gamindamma tortą. O kaip kitaip – vasarai pats tas 🙂

  4. Aušra parašė:

    Vat vat, kaip tik žiūriu į želatinos atsargas ir suprantu kad tikriausiai reikia tortą jau daryti, kad greičiau ji man susinaudotų, nes didelės tos atsargos 🙂 O uogos mums skaniausios ką tik nuo krūmo. Nes tai ir greičiausias būdas jas sunaudoti 🙂

    O kas per tortas? Reikės žvilgtelti į tavo blogą 🙂

  5. Delors parašė:

    Буду заходить и читать, замечательный блог

  6. parašė:

    „Išbrinkinti 2 šaukštus želatinos 3 šaukštuose šilto vandens. Ištirpinti ant nedidelės ugnies”.

    Neaiškiai parašyta. Tai sumaišyti iš pradžių 2 šaukštus šiltame vandenyje ir tada pašildyti ant ugnies, ar palikti kažkiek laiko brinkti vandenyje ir tik tada šildyti?

  7. Aušra parašė:

    Tai visų pirmą reikia išbrinkinti, o kai išbrinks pašildyti, kad ištirptų 🙂

    Jei naudojat labai smulkią želatiną, tai gal galima ir iš karto šildyti, bet jei granulės želatinos didesnės, tai kol nebus išbrinkę, nelabai ir ištirps.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rūgpienio pudingas

Rūgpienio pudingas

Iš kaimo atsivežėm daug pieno, bet iš mūsų pieno gėrikai ne kokie, tai dabar turim daug naminio rūgpienio. Va ir bandau su juo naujus receptus. Rezultato tikrai tokio skanaus nesitikėjau. Kas valgė, tas gyrė. O kas smagiausia, desertas tikrai super paprastas ir greitai padaromas. Tik va sulaukti kol sustingsta dar reikia…

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Tortukas tikrai labai nesudėtingas. Tik va pagrindas labai trapus. Kitą kartą pridėčiau šiek tiek daugiau sviesto. Nors gal viskas buvo dėl to, jog naudojau ne avižinius sausainius, o paprastus kvadratinius. Mano vyras mane net išgąsdino ragaudamas šį tortuką – tik paragavo kąsniuką ir pastūmė lėkštę atgal… Pirma mintis, kad nepatiko. Tačiau mano džiaugsmui – jis norėjo DAR! 🙂

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.