Menu

Uogų ir jogurto želė

  • Uogų ir jogurto želė
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Uogų ir jogurto želė


Autorius: Aušra

Data:

Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂

Uogų ir jogurto želė

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 750 g natūralaus jogurto
  • 225 g uogų (gali būti šaldytos, tik prieš naudojimą atšildyti)
  • 3 v.š. želatinos
  • 3 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Išbrinkinti 2 šaukštus želatinos 3 šaukštuose šilto vandens.
  • Ištirpinti ant nedidelės ugnies.
  • Pravėsusią želatiną sumaišyti su jogurtu ir cukrumi.
  • Paskirstyti į 6 taures ir pastatyti į šaldytuvą pusvalandžiui.
  • Tuo tarpu likusią želatiną išbrinkinti 2 šaukštuose vandens.
  • Ištirpinti želatiną ant nedidelės ugnies.
  • Uogas pratrinti per sietelį, sumaišyti su 100 ml vandens bei želatina ir atsargiai supilti ant jogurto želė.
  • Šaldyti šaldytuve, kol uogų želė sustings.
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома 2009-05 (127)

  1. Bodyc parašė:

    Hi, Ugh, I liked! So clear and positively.
    Bodyc

  2. Aušra parašė:

    Glad you liked it 🙂

  3. Žalia Varna parašė:

    Aš šiandien irgi su žele, jogurtu ir uogomis žaidžiau gamindamma tortą. O kaip kitaip – vasarai pats tas 🙂

  4. Aušra parašė:

    Vat vat, kaip tik žiūriu į želatinos atsargas ir suprantu kad tikriausiai reikia tortą jau daryti, kad greičiau ji man susinaudotų, nes didelės tos atsargos 🙂 O uogos mums skaniausios ką tik nuo krūmo. Nes tai ir greičiausias būdas jas sunaudoti 🙂

    O kas per tortas? Reikės žvilgtelti į tavo blogą 🙂

  5. Delors parašė:

    Буду заходить и читать, замечательный блог

  6. parašė:

    „Išbrinkinti 2 šaukštus želatinos 3 šaukštuose šilto vandens. Ištirpinti ant nedidelės ugnies”.

    Neaiškiai parašyta. Tai sumaišyti iš pradžių 2 šaukštus šiltame vandenyje ir tada pašildyti ant ugnies, ar palikti kažkiek laiko brinkti vandenyje ir tik tada šildyti?

  7. Aušra parašė:

    Tai visų pirmą reikia išbrinkinti, o kai išbrinks pašildyti, kad ištirptų 🙂

    Jei naudojat labai smulkią želatiną, tai gal galima ir iš karto šildyti, bet jei granulės želatinos didesnės, tai kol nebus išbrinkę, nelabai ir ištirps.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Aviečių ir jogurto glotnutis

Aviečių ir jogurto glotnutis

Vasariškas gėrimas, kuris bus ypač gaivus jei naudosite šaldytus bananus. O jei naudosite ir šaldytas uogas, gausite greitus ledus 🙂 Žinoma palaukus kelias minutes jie pavirs vis tiek į kokteilį 🙂 Iš tiesų tai truputį apsigavau (galvojau, kad turiu daug aviečių), o paskutinę minutę paaiškėjo, jog ten buvo raudonų uogų mišinys, bet visai skanus 😉

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux