Menu

Uogų ir jogurto želė

  • Uogų ir jogurto želė
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Uogų ir jogurto želė


Autorius: Aušra

Data:

Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂

Uogų ir jogurto želė

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 750 g natūralaus jogurto
  • 225 g uogų (gali būti šaldytos, tik prieš naudojimą atšildyti)
  • 3 v.š. želatinos
  • 3 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Išbrinkinti 2 šaukštus želatinos 3 šaukštuose šilto vandens.
  • Ištirpinti ant nedidelės ugnies.
  • Pravėsusią želatiną sumaišyti su jogurtu ir cukrumi.
  • Paskirstyti į 6 taures ir pastatyti į šaldytuvą pusvalandžiui.
  • Tuo tarpu likusią želatiną išbrinkinti 2 šaukštuose vandens.
  • Ištirpinti želatiną ant nedidelės ugnies.
  • Uogas pratrinti per sietelį, sumaišyti su 100 ml vandens bei želatina ir atsargiai supilti ant jogurto želė.
  • Šaldyti šaldytuve, kol uogų želė sustings.
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома 2009-05 (127)

  1. Bodyc parašė:

    Hi, Ugh, I liked! So clear and positively.
    Bodyc

  2. Aušra parašė:

    Glad you liked it 🙂

  3. Žalia Varna parašė:

    Aš šiandien irgi su žele, jogurtu ir uogomis žaidžiau gamindamma tortą. O kaip kitaip – vasarai pats tas 🙂

  4. Aušra parašė:

    Vat vat, kaip tik žiūriu į želatinos atsargas ir suprantu kad tikriausiai reikia tortą jau daryti, kad greičiau ji man susinaudotų, nes didelės tos atsargos 🙂 O uogos mums skaniausios ką tik nuo krūmo. Nes tai ir greičiausias būdas jas sunaudoti 🙂

    O kas per tortas? Reikės žvilgtelti į tavo blogą 🙂

  5. Delors parašė:

    Буду заходить и читать, замечательный блог

  6. parašė:

    „Išbrinkinti 2 šaukštus želatinos 3 šaukštuose šilto vandens. Ištirpinti ant nedidelės ugnies”.

    Neaiškiai parašyta. Tai sumaišyti iš pradžių 2 šaukštus šiltame vandenyje ir tada pašildyti ant ugnies, ar palikti kažkiek laiko brinkti vandenyje ir tik tada šildyti?

  7. Aušra parašė:

    Tai visų pirmą reikia išbrinkinti, o kai išbrinks pašildyti, kad ištirptų 🙂

    Jei naudojat labai smulkią želatiną, tai gal galima ir iš karto šildyti, bet jei granulės želatinos didesnės, tai kol nebus išbrinkę, nelabai ir ištirps.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės tortas su braškėmis

Varškės tortas su braškėmis

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Rūgpienio pudingas

Rūgpienio pudingas

Iš kaimo atsivežėm daug pieno, bet iš mūsų pieno gėrikai ne kokie, tai dabar turim daug naminio rūgpienio. Va ir bandau su juo naujus receptus. Rezultato tikrai tokio skanaus nesitikėjau. Kas valgė, tas gyrė. O kas smagiausia, desertas tikrai super paprastas ir greitai padaromas. Tik va sulaukti kol sustingsta dar reikia…

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Aviečių ir jogurto glotnutis

Aviečių ir jogurto glotnutis

Vasariškas gėrimas, kuris bus ypač gaivus jei naudosite šaldytus bananus. O jei naudosite ir šaldytas uogas, gausite greitus ledus 🙂 Žinoma palaukus kelias minutes jie pavirs vis tiek į kokteilį 🙂 Iš tiesų tai truputį apsigavau (galvojau, kad turiu daug aviečių), o paskutinę minutę paaiškėjo, jog ten buvo raudonų uogų mišinys, bet visai skanus 😉