Menu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

  • Jogurtinis keksas su serbentų kremu
  • Jogurtinis keksas su serbentų kremu
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Jogurtinis keksas su serbentų kremu


Autorius: Aušra

Data:

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 191 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Keksui:
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 75 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 125 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 25 g natūralaus jogurto
  • Kremui:
  • 100 g serbentų (pasirinktos spalvos)
  • 100 g cukraus
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 250 ml grietinėlės, 35% riebumo
  • 15 g želatinos

Instrukcijos:

  • Kekso tešlą geriausia ruošti mikseryje. Sviestą trinti su cukrumi iki purios masės.
  • Tada po vieną įmušti kiaušinius, kas kartą paplakant apie 1 minutę.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į sviesto masę. Kai tik miltai visi įsimaišys, supilti jogurtą.
  • Kepimo formą 10x30cm dydžio iškloti kepimo popieriumi.
  • Supilti į formą tešlą ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
  • Kol vėsta keksas, ruošiamas kremas. Želatiną užpilti 45ml vandens ir palikti išbrinkti.
  • Serbentus suberti į puodą, užpilti 50g cukraus ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukraus ištirps ir serbentai susproginės (galima ir šaukštu patrinti juos).
  • Į serbentų masę sudėti želatiną (galima ją iš anksto ištirpinti, kad 100% neliktų želatinos kristalų).
  • Serbentus atvėsinti ir sumaišyti su jogurtu.
  • Grietinėlę išplakti su likusiu cukrumi ir išplakti iki standumo.
  • Atsargiai sumaišyti serbentų-jogurto masę su grietinėle. Kremą galima kuriam laikui įdėti į šaldytuvą, kad nebūtų labai skystas.
  • Atvėsusį pyragą perpjauti į tris papločius.
  • Tą pačią formą, kur kepė keksas, iškloti kepimo popieriumi.
  • Dėti apatinį kekso lakštą, užpilti puse paruošto kremo.
  • Ant viršaus dėti antrą kekso lakštą, bei užpilti likusiu kremu.
  • Ant viršaus dėti viršutinį kekso lakštą ir lengvai paspausti.
  • Statyti į šaldytuvą ir palikti nakčiai sustingti.
  • Prieš patiekiant keksą apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: Jurgittos receptai

  1. Gintarė says:

    Sutvarkykite receptą, nes buvau susigundžius išbandyti, tačiau vis dėlto kekso be miltų neparuoši 🙂 parašykite kiek jų tiksliai reikia

  2. Aušra says:

    Ai ai ai, kekso svarbiausią ingredientą praleidau… Labai atsiprašau ir jau pataisiau.

    Tikiuosi dėl mano klaidos neatslūgs noras išbandyti 🙂

  3. Valgome says:

    Dėkui. Būtinai išbandysių šį receptą. Tie sluoksniai gardžiai atrodo.

  4. Aušra says:

    Tiek sluoksniai paprastą keksą padaro beveik tortu 😉

  5. Ievutė says:

    Labai skanu! Begalo ačiū už receptą, visiems beproto patiko. Tik serbentus keičiau nektarinais.:))

  6. televizorius says:

    Paprastas ir greitas “reikalas”. Tikiu, kad ir skonis puikus 🙂

  7. Aušra says:

    Ievute, smagu kad patiko! O eksperimentavimai visada sveikinti ir pagirtini 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Jogurtinė duona

Jogurtinė duona

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux