Menu

Braškių varškės kremas

  • Braškių varškės kremas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Braškių varškės kremas


Autorius: Aušra

Data:

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Braškių varškės kremas

Užtruksime:
Išeiga: 6 nedidelės porcijos

Ingredientai:

  • 250 g varškės (Mūsų švelniosios arba kreminės)
  • 400 g braškių (naudojau 200 g braškių tyrės be sėklyčių)
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. želatinos
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 kiaušinio baltymai

Instrukcijos:

  • Šaltame vandenyje išbrinkinti želatiną.
  • Trynį ištrinti su cukraumi.
  • Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.
  • Išplakti varškę, želatiną (nusunktą ir ištirpintą), trynį su cukrumi, pusę nuplautų braškių.
  • Sudėti paruoštus baltymus ir atsargiai išmaišyti.
  • Sudėti į indelius ir atšaldyti šaldytuve.
  • Kremą puošti likusiomis braškėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Rankdarbiai 1996-7 (Nr.64)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Desertinis varškės sūris

Desertinis varškės sūris

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Obuolių ir varškės apkepas

Obuolių ir varškės apkepas

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus 🙂 O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Tortukas tikrai labai nesudėtingas. Tik va pagrindas labai trapus. Kitą kartą pridėčiau šiek tiek daugiau sviesto. Nors gal viskas buvo dėl to, jog naudojau ne avižinius sausainius, o paprastus kvadratinius. Mano vyras mane net išgąsdino ragaudamas šį tortuką – tik paragavo kąsniuką ir pastūmė lėkštę atgal… Pirma mintis, kad nepatiko. Tačiau mano džiaugsmui – jis norėjo DAR! 🙂

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux