Menu

Braškių pienas

  • Braškių pienas
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Braškių pienas


Autorius: Aušra

Data:

Vaikų vasaros topas! Kai tik pasiūlau padaryti, iš karto šokinėja ir šaukia “TAIP! TAIP! TAIP!”. Paskui dar geriant būtinai pridurs “Skanumėlis!” 🙂 Kiek nedaug reikia vaikams iki pilnos laimės 🙂 Iš principo tai juk tiesiog pienas su braškių sirupu. Atrodo paprasta kaip du kart du. Bet efektinga 😉

Braškių pienas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 197 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. braškių, supjaustytų
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 p. vandens
  • 3 p. pieno

Instrukcijos:

  • Į nedidelį puodą sudėti braškes, cukrų ir vandenį. Užvirti ir kaitinti apie 10 minučių. Per tą laiką skysčio kiek sumažės ir jis pasidarys tirštesnis.
  • Naudojant sietelį nusunkti braškes. Gautą sirupą atidėti, o braškių likutį galima suvalgyti kartu su jogurtu ar įdėti į blynus.
  • Į stiklines įpilti 3/4 pieno ir įmaišyti po 3 šaukštus braškių sirupo (galima kiekį koreguoti pagal savo skonį).
  • Jei paruošto sirupo dar liks, galite jį sunaudoti kaip užpilą blynams ar ledams. Arba tiesiog dar kartą pasidaryti braškių pieno.
  • Skanaus!

Šaltinis: theKitchn

  1. Lee parašė:

    Hi, I really like your zucchini muffin recipe – posted in 2009. Looks like my grand daughters would like them and the best part is they are wheat free.
    thanks

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Varškės tortas su braškėmis

Varškės tortas su braškėmis

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.