Menu

Ramekin”as arba sūrio apkepas

  • Ramekin'as arba sūrio apkepas
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Ramekin'as arba sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”. Bet taip pat “ramekin” reiškia ir keramikinį porcijinį indelį, kuriame galime daryti įvairius patiekalus ar garnyrus. Va čia tai buvo atradimas 🙂 Dabar žinosiu kaip vadinti neseniai nusipirktus keramikinius porcijinius indelius 🙂

Kadangi apsiskaičiavau ir pieno įpyliau per daug, tai apkepas gavosi labai labai minkštas. Grietinėlės visai neturėjau, tai ir nepyliau. Kaip lengvas patiekalas labai patiko. Norint truputį stipresnio skonio, galima įdėti kelis sluoksnius kokios parūkytos mėsytės.

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 20 g sviesto, sutepti formai
  • 20 g sviesto, apkepui
  • 8 riekės duonos skirtos skrudinimui
  • 8 riekės griujerio ar ementalio sūrio (0,5 cm storio)
  • Užpilui:
  • 250 ml pieno
  • 125 ml grietinėlės
  • 3 kiaušiniai
  • 1 a.š. druskos
  • maltų baltų pipirų
  • malto muskato riešuto

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
  • Karščiui atsparų indą sutepti sviestu.
  • Sluoksniais sudėti duoną ir sūrį. Sluoksniais sudėti duoną ir sūrį.
  • Kiaušinius išplakti su pienu ir grietinėle, įdėti prieskonius.
  • Užpilti plakinį vienodu sluoksniu duoną ir sūrį.
  • Ant viršaus užbarstyti sutarkuotą sviestą.
  • Kepti, kol išsilydys sūris.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Игнатик parašė:

    Захожу уже к Вам не в первый раз и решил отписать спасибо Вашему сайту,люблю читать,поэтому читаю полезную информацию именно на Вашем сайте!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).