Menu

Austriškas kavos tortas

  • Austriškas kavos tortas
  • Austriškas kavos tortas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Austriškas kavos tortas


Autorius: Aušra

Data:

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Austriškas kavos tortas

Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 4 kiaušiniai (baltymus ir trynius atskirti)
  • 1/4 st. (60 g) miltelinio cukraus
  • 45 g migdolų, maltų
  • 3 a.š. tirpios kavos miltelių, ištirpintų 4 a.š. verdančio vandens ir ataušintų
  • 1/2 a.š. vanilių esencijos
  • 1/4 st. (30 g) miltų
  • Kavos kremui:
  • 1 v.š. miltelinio cukraus
  • 1 a.š. tirpios kavos miltelių, ištirpintų 2 a.š. verdančio vandens ir ataušintų
  • 2 v.š. kavos likerio
  • 1 st. (250 ml) plakamosios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrų iki tirštos vienalytės masės.
  • Tuomet įplakti migdolus, ištirpintą kavą ir vanilių esenciją.
  • Dubenyje iki purios masės išplakti baltymus.
  • Į kiaušinių trynius įsijoti miltus ir atsargiai sumaišyti su išplaktais baltymais.
  • Tešlą šaukštu sudėti į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą tortą skardą (20 cm skersmens) ir kepti 20-25 minutes.
  • Iškepusį palaikyti skardoje 10 minučių, o paskui perdėti ant vielinių grotelių ir leisti ataušti.
  • Paruošti kavos kremą: į grietinėlę įmaišyti cukrų, ištirpintą kavą ir likerį.
  • Ataušusį torto paplotį perpjauti horizontaliai pusiau.
  • Vieną jo pusę aptepti trupučiu kavos kremo, tada uždengti kita papločio puse.
  • Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus.
  • Torto viršų papuošti šokolado žirneliais ir tarkuotu šokoladu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Tortai ir keksai (Aktėja, 2006)

  1. Bri parašė:

    Airiai mėgsta viską su kava, aš irgi labai – kremas su kava, capuchino keksiukai, kavos tortas, šokoladas su kavos skoniu ir dar puodelis tikros kavos :)) labai skaniai atrodo „laivo” gabaliukas. O kas čia per šokolado žirneliai? Dražė?

  2. Aušra parašė:

    Man kavos skonis irgi patinka, bet jei dažnai kažką gaminčiau su kava, mane vyras iš namų išvarytų 😀

  3. Jurga parašė:

    o galima su jogurtu pertept?

  4. Aušra parašė:

    Manau viskas galima 🙂 Tik aš jei naudočiau pertepimui jogurtą, tai įdėčiau želatinos tvirtumui.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂

Migdolinis tortas su maskarpone "Hello Kitty"

Migdolinis tortas su maskarpone „Hello Kitty”

Pateikiu jums tortuko, kurį gaminau savo dukriuko 5-ojo gimtadienio proga, receptą. Dariau jau net du kartus – juk reikia atšvęsti gimtadienį darželyje, o paskui ir namuose. Abu kartus gaminau tokį patį. Net ir išvaizda buvo tokia pati, nevertinant kad antrą kartą katytės kaspinėlis buvo rožinis ir sidabriniais papuošimais 🙂 Tortas labai skanus! Tai pripažino net ir mano vyras, kuris nemėgsta biskvitinių tortų. O tortų mylėtojai sukirto net po du gabaliukus.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.