Menu

Austriškas kavos tortas

  • Austriškas kavos tortas
  • Austriškas kavos tortas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Austriškas kavos tortas


Autorius: Aušra

Data:

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Austriškas kavos tortas

Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 4 kiaušiniai (baltymus ir trynius atskirti)
  • 1/4 st. (60 g) miltelinio cukraus
  • 45 g migdolų, maltų
  • 3 a.š. tirpios kavos miltelių, ištirpintų 4 a.š. verdančio vandens ir ataušintų
  • 1/2 a.š. vanilių esencijos
  • 1/4 st. (30 g) miltų
  • Kavos kremui:
  • 1 v.š. miltelinio cukraus
  • 1 a.š. tirpios kavos miltelių, ištirpintų 2 a.š. verdančio vandens ir ataušintų
  • 2 v.š. kavos likerio
  • 1 st. (250 ml) plakamosios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrų iki tirštos vienalytės masės.
  • Tuomet įplakti migdolus, ištirpintą kavą ir vanilių esenciją.
  • Dubenyje iki purios masės išplakti baltymus.
  • Į kiaušinių trynius įsijoti miltus ir atsargiai sumaišyti su išplaktais baltymais.
  • Tešlą šaukštu sudėti į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą tortą skardą (20 cm skersmens) ir kepti 20-25 minutes.
  • Iškepusį palaikyti skardoje 10 minučių, o paskui perdėti ant vielinių grotelių ir leisti ataušti.
  • Paruošti kavos kremą: į grietinėlę įmaišyti cukrų, ištirpintą kavą ir likerį.
  • Ataušusį torto paplotį perpjauti horizontaliai pusiau.
  • Vieną jo pusę aptepti trupučiu kavos kremo, tada uždengti kita papločio puse.
  • Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus.
  • Torto viršų papuošti šokolado žirneliais ir tarkuotu šokoladu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Tortai ir keksai (Aktėja, 2006)

  1. Bri says:

    Airiai mėgsta viską su kava, aš irgi labai – kremas su kava, capuchino keksiukai, kavos tortas, šokoladas su kavos skoniu ir dar puodelis tikros kavos :)) labai skaniai atrodo “laivo” gabaliukas. O kas čia per šokolado žirneliai? Dražė?

  2. Aušra says:

    Man kavos skonis irgi patinka, bet jei dažnai kažką gaminčiau su kava, mane vyras iš namų išvarytų 😀

  3. Jurga says:

    o galima su jogurtu pertept?

  4. Aušra says:

    Manau viskas galima 🙂 Tik aš jei naudočiau pertepimui jogurtą, tai įdėčiau želatinos tvirtumui.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux