Austriškas kavos tortas
- Details
- 4 Comments
Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.
Austriškas kavos tortas
Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijos
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 4 kiaušiniai (baltymus ir trynius atskirti)
- 1/4 st. (60 g) miltelinio cukraus
- 45 g migdolų, maltų
- 3 a.š. tirpios kavos miltelių, ištirpintų 4 a.š. verdančio vandens ir ataušintų
- 1/2 a.š. vanilių esencijos
- 1/4 st. (30 g) miltų
- Kavos kremui:
- 1 v.š. miltelinio cukraus
- 1 a.š. tirpios kavos miltelių, ištirpintų 2 a.š. verdančio vandens ir ataušintų
- 2 v.š. kavos likerio
- 1 st. (250 ml) plakamosios grietinėlės
Instrukcijos:
- Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrų iki tirštos vienalytės masės.
- Tuomet įplakti migdolus, ištirpintą kavą ir vanilių esenciją.
- Dubenyje iki purios masės išplakti baltymus.
- Į kiaušinių trynius įsijoti miltus ir atsargiai sumaišyti su išplaktais baltymais.
- Tešlą šaukštu sudėti į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą tortą skardą (20 cm skersmens) ir kepti 20-25 minutes.
- Iškepusį palaikyti skardoje 10 minučių, o paskui perdėti ant vielinių grotelių ir leisti ataušti.
- Paruošti kavos kremą: į grietinėlę įmaišyti cukrų, ištirpintą kavą ir likerį.
- Ataušusį torto paplotį perpjauti horizontaliai pusiau.
- Vieną jo pusę aptepti trupučiu kavos kremo, tada uždengti kita papločio puse.
- Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus.
- Torto viršų papuošti šokolado žirneliais ir tarkuotu šokoladu.
- Skanaus!
Šaltinis: Greitai ir gardžiai. Tortai ir keksai (Aktėja, 2006)
Airiai mėgsta viską su kava, aš irgi labai – kremas su kava, capuchino keksiukai, kavos tortas, šokoladas su kavos skoniu ir dar puodelis tikros kavos :)) labai skaniai atrodo „laivo” gabaliukas. O kas čia per šokolado žirneliai? Dražė?
Man kavos skonis irgi patinka, bet jei dažnai kažką gaminčiau su kava, mane vyras iš namų išvarytų 😀
o galima su jogurtu pertept?
Manau viskas galima 🙂 Tik aš jei naudočiau pertepimui jogurtą, tai įdėčiau želatinos tvirtumui.