Menu

Morkų sklindžiai

  • Morkų sklindžiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Morkų sklindžiai


Autorius: Aušra

Data:

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Tinka vaikams nuo 2 metų.

Morkų sklindžiai

Užtruksime:
Išeiga: 2 vaikiškos porcijos

Ingredientai:

  • 2 morkos
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. miltų
  • druskos
  • grietinės

Instrukcijos:

  • Morkas nuplauti ir nuskusti. Sutarkuoti jas smulkia (bulvių) tarka.
  • Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Supilti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Pagal skonį įdėti druskos.
  • Dėti sklindžius šaukštu į įkaitintą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes.
  • Valgyti su grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Твой малыш. 2006-01. Питание малыша от 0 до 6

  1. renajolink parašė:

    Tik dabar atkreipiau dėmesį į lėkštę 🙂 Ir tokia nostalgija apėmė – tėvų vestuvinis komplektas toks buvo, bet prieš 5-6 metus paskutinė lėštutė sudužo..

  2. Aušra parašė:

    Jooo pas mus jau irgi likę vos kelios mažos lėkštutės 🙂 Kažkada buvo ir puodukai, bet jau seniai seniai nebeliko 🙁

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.