Menu

Morkų sklindžiai

  • Morkų sklindžiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Morkų sklindžiai


Autorius: Aušra

Data:

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Tinka vaikams nuo 2 metų.

Morkų sklindžiai

Užtruksime:
Išeiga: 2 vaikiškos porcijos

Ingredientai:

  • 2 morkos
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. miltų
  • druskos
  • grietinės

Instrukcijos:

  • Morkas nuplauti ir nuskusti. Sutarkuoti jas smulkia (bulvių) tarka.
  • Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Supilti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Pagal skonį įdėti druskos.
  • Dėti sklindžius šaukštu į įkaitintą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes.
  • Valgyti su grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Твой малыш. 2006-01. Питание малыша от 0 до 6

  1. renajolink parašė:

    Tik dabar atkreipiau dėmesį į lėkštę 🙂 Ir tokia nostalgija apėmė – tėvų vestuvinis komplektas toks buvo, bet prieš 5-6 metus paskutinė lėštutė sudužo..

  2. Aušra parašė:

    Jooo pas mus jau irgi likę vos kelios mažos lėkštutės 🙂 Kažkada buvo ir puodukai, bet jau seniai seniai nebeliko 🙁

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.