Menu

Purūs varškės blyneliai

  • Purūs varškės blyneliai
  • Purūs varškės blyneliai
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Purūs varškės blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Purūs varškės blyneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 336 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 200 g grietinė
  • 180 ml miltų
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3-4 v.š. cukraus
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
  • Trynius išsukti iki purumo, įmaišyti pertrintą varškę ir grietinę.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi ir persijoti.
  • Miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
  • Kiaušinių baltyms išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  • Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir iškepti blynelius.
  • Patiekti su mėgstama uogiene. Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė. Nuo… Iki… 2011 1-2 (21)

  1. vilma parašė:

    Isbandziau blynelius
    Tikrai gavosi labai skanus ir purus. Nors ir patingejau, ir neplakaiu atskirai baltymo ir trynio :)))

  2. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 🙂 O tingint kartais visai gerų dalykų galima atrasti 🙂

  3. Gaby parašė:

    Blyniukai tikrai skanūs, tik kitą kartą teks maišyti dvigubą porciją:) Kiaušinių atskirai irgi neplakiau ir apskritai dėjau jų mažiau, nes daugiau neturėjau…

  4. Aušra parašė:

    Ačiū, jog atėjai pasidalinti gerais įspūdžiais 🙂 O receptais manau ne visada reikia remtis 100proc. nes kiekvieno skonis skirtingas ir reikia daryti pagal save.

  5. Laima parašė:

    Labai skanus blyneliai…as nemegeja keptu varskeciu…bet cia tai tikras stebuklas gavosi…tiesa kepiau su RICOTA zinokit labai skanu….Aciu 🙂

  6. Aušra parašė:

    Tikiu, kad su ricota buvo tik dar skaniau 🙂

  7. Sk parašė:

    Išmėginau ir gavosi labai skanūs ir purūs, viską padariau pagal receptą ir jie gavosi labai labai purūs, tokie milžiniški ir nesveikai purūs. Labai skanu.

  8. Ramlyte parašė:

    Kepiau, ačiū puikus receptas, tik aš vietoj grietinės įpyliau kefyro (taip žymiai mažiau kalorijų) ir pakako tik 2 kiaušinių… Buvo labai skanu…

  9. Aušra parašė:

    Vat į kalorijas aš irgi jau pradedu žiūrėti 🙂 Tad kitą kartą bandysiu ir aš su kefyru 😉

  10. waterloo parašė:

    Labai skanūs. Dabar kuriam laikui bus mano mėgstamiausi 🙂 Ačiū!

  11. Aušra parašė:

    Labai gerai 😉 Smagu, kai receptui suteikiamas titulas „mėgstamiausi” 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux