Menu

Purūs varškės blyneliai

  • Purūs varškės blyneliai
  • Purūs varškės blyneliai
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Purūs varškės blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Purūs varškės blyneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 336 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 200 g grietinė
  • 180 ml miltų
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3-4 v.š. cukraus
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
  • Trynius išsukti iki purumo, įmaišyti pertrintą varškę ir grietinę.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi ir persijoti.
  • Miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
  • Kiaušinių baltyms išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  • Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir iškepti blynelius.
  • Patiekti su mėgstama uogiene. Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė. Nuo… Iki… 2011 1-2 (21)

  1. vilma says:

    Isbandziau blynelius
    Tikrai gavosi labai skanus ir purus. Nors ir patingejau, ir neplakaiu atskirai baltymo ir trynio :)))

  2. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂 O tingint kartais visai gerų dalykų galima atrasti 🙂

  3. Gaby says:

    Blyniukai tikrai skanūs, tik kitą kartą teks maišyti dvigubą porciją:) Kiaušinių atskirai irgi neplakiau ir apskritai dėjau jų mažiau, nes daugiau neturėjau…

  4. Aušra says:

    Ačiū, jog atėjai pasidalinti gerais įspūdžiais 🙂 O receptais manau ne visada reikia remtis 100proc. nes kiekvieno skonis skirtingas ir reikia daryti pagal save.

  5. Laima says:

    Labai skanus blyneliai…as nemegeja keptu varskeciu…bet cia tai tikras stebuklas gavosi…tiesa kepiau su RICOTA zinokit labai skanu….Aciu 🙂

  6. Aušra says:

    Tikiu, kad su ricota buvo tik dar skaniau 🙂

  7. Sk says:

    Išmėginau ir gavosi labai skanūs ir purūs, viską padariau pagal receptą ir jie gavosi labai labai purūs, tokie milžiniški ir nesveikai purūs. Labai skanu.

  8. Ramlyte says:

    Kepiau, ačiū puikus receptas, tik aš vietoj grietinės įpyliau kefyro (taip žymiai mažiau kalorijų) ir pakako tik 2 kiaušinių… Buvo labai skanu…

  9. Aušra says:

    Vat į kalorijas aš irgi jau pradedu žiūrėti 🙂 Tad kitą kartą bandysiu ir aš su kefyru 😉

  10. waterloo says:

    Labai skanūs. Dabar kuriam laikui bus mano mėgstamiausi 🙂 Ačiū!

  11. Aušra says:

    Labai gerai 😉 Smagu, kai receptui suteikiamas titulas “mėgstamiausi” 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂