Menu

Purūs varškės blyneliai

  • Purūs varškės blyneliai
  • Purūs varškės blyneliai
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Purūs varškės blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Purūs varškės blyneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 336 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 200 g grietinė
  • 180 ml miltų
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3-4 v.š. cukraus
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
  • Trynius išsukti iki purumo, įmaišyti pertrintą varškę ir grietinę.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi ir persijoti.
  • Miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
  • Kiaušinių baltyms išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  • Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir iškepti blynelius.
  • Patiekti su mėgstama uogiene. Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė. Nuo… Iki… 2011 1-2 (21)

  1. vilma says:

    Isbandziau blynelius
    Tikrai gavosi labai skanus ir purus. Nors ir patingejau, ir neplakaiu atskirai baltymo ir trynio :)))

  2. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂 O tingint kartais visai gerų dalykų galima atrasti 🙂

  3. Gaby says:

    Blyniukai tikrai skanūs, tik kitą kartą teks maišyti dvigubą porciją:) Kiaušinių atskirai irgi neplakiau ir apskritai dėjau jų mažiau, nes daugiau neturėjau…

  4. Aušra says:

    Ačiū, jog atėjai pasidalinti gerais įspūdžiais 🙂 O receptais manau ne visada reikia remtis 100proc. nes kiekvieno skonis skirtingas ir reikia daryti pagal save.

  5. Laima says:

    Labai skanus blyneliai…as nemegeja keptu varskeciu…bet cia tai tikras stebuklas gavosi…tiesa kepiau su RICOTA zinokit labai skanu….Aciu 🙂

  6. Aušra says:

    Tikiu, kad su ricota buvo tik dar skaniau 🙂

  7. Sk says:

    Išmėginau ir gavosi labai skanūs ir purūs, viską padariau pagal receptą ir jie gavosi labai labai purūs, tokie milžiniški ir nesveikai purūs. Labai skanu.

  8. Ramlyte says:

    Kepiau, ačiū puikus receptas, tik aš vietoj grietinės įpyliau kefyro (taip žymiai mažiau kalorijų) ir pakako tik 2 kiaušinių… Buvo labai skanu…

  9. Aušra says:

    Vat į kalorijas aš irgi jau pradedu žiūrėti 🙂 Tad kitą kartą bandysiu ir aš su kefyru 😉

  10. waterloo says:

    Labai skanūs. Dabar kuriam laikui bus mano mėgstamiausi 🙂 Ačiū!

  11. Aušra says:

    Labai gerai 😉 Smagu, kai receptui suteikiamas titulas “mėgstamiausi” 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux