Menu

Purūs varškės blyneliai

  • Purūs varškės blyneliai
  • Purūs varškės blyneliai
  • Details
  • 11 Comments
  • Related Items
Purūs varškės blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Purūs varškės blyneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 336 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 200 g grietinė
  • 180 ml miltų
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3-4 v.š. cukraus
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
  • Trynius išsukti iki purumo, įmaišyti pertrintą varškę ir grietinę.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi ir persijoti.
  • Miltų mišinį įmaišyti į varškės masę.
  • Kiaušinių baltyms išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  • Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir iškepti blynelius.
  • Patiekti su mėgstama uogiene. Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė. Nuo… Iki… 2011 1-2 (21)

  1. vilma says:

    Isbandziau blynelius
    Tikrai gavosi labai skanus ir purus. Nors ir patingejau, ir neplakaiu atskirai baltymo ir trynio :)))

  2. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂 O tingint kartais visai gerų dalykų galima atrasti 🙂

  3. Gaby says:

    Blyniukai tikrai skanūs, tik kitą kartą teks maišyti dvigubą porciją:) Kiaušinių atskirai irgi neplakiau ir apskritai dėjau jų mažiau, nes daugiau neturėjau…

  4. Aušra says:

    Ačiū, jog atėjai pasidalinti gerais įspūdžiais 🙂 O receptais manau ne visada reikia remtis 100proc. nes kiekvieno skonis skirtingas ir reikia daryti pagal save.

  5. Laima says:

    Labai skanus blyneliai…as nemegeja keptu varskeciu…bet cia tai tikras stebuklas gavosi…tiesa kepiau su RICOTA zinokit labai skanu….Aciu 🙂

  6. Aušra says:

    Tikiu, kad su ricota buvo tik dar skaniau 🙂

  7. Sk says:

    Išmėginau ir gavosi labai skanūs ir purūs, viską padariau pagal receptą ir jie gavosi labai labai purūs, tokie milžiniški ir nesveikai purūs. Labai skanu.

  8. Ramlyte says:

    Kepiau, ačiū puikus receptas, tik aš vietoj grietinės įpyliau kefyro (taip žymiai mažiau kalorijų) ir pakako tik 2 kiaušinių… Buvo labai skanu…

  9. Aušra says:

    Vat į kalorijas aš irgi jau pradedu žiūrėti 🙂 Tad kitą kartą bandysiu ir aš su kefyru 😉

  10. waterloo says:

    Labai skanūs. Dabar kuriam laikui bus mano mėgstamiausi 🙂 Ačiū!

  11. Aušra says:

    Labai gerai 😉 Smagu, kai receptui suteikiamas titulas “mėgstamiausi” 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Lazdelės su pieniškomis dešrelėmis

Vienas itin pamėgtų mūsų patiekalų. Dukrytė valgo net apsilaižydama.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux