Menu

Pomidoriukų Tulpės

  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pomidoriukų Tulpės


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį paminėjom mano tėčio gimtadienį. Dovaną buvom įteikę jau iš anksčiau, bet į balių tuščiomis rankomis nesinorėjo eiti. Reikėjo puokštės gėlių. Bet kaip man vyras sako, vyrams gėlės visai nerūpi. Gal taip ir yra, bet dar kartą pasveikinant kažką reikėjo įteikti. Tad nusprendžiau, kad tai puiki proga išbandyti seniai nusižiūrėtas Tulpes. Jos ir valgomos, ir puošnios, kitaip sakant ir naudingos, ir malonios akiai 🙂

Pasirinkimas tikrai buvo vykęs, nes pasirodo nei šeimininkai, nei svečiai nebuvo matę tokios stalo puošmenos. Po to visi gailėjo net ir valgyti, bet toks jau likimas valgomų papuošimų – pasigrožėti ir suvalgyti.

Kitą kartą pabandyčiau papildomai įdėti traiškyto česnako, nes tulpės buvo labai švelnios. Žinoma prie mėsytės, kaip garnyras jos tiko puikiai ir tokios kokios gavosi. Taip kad derinkite pagal savo skonį. Įdarą bet kokiu atveju padarykite kiek stipresnį, nes jo stiprumo turi užtekti paskaninti ir pomidorus.

Pomidoriukų Tulpės

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 43 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 8 slyviniai pomidorai
  • 200 g kreminės ar paprastos varškės
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 pundelio laiškinių svogūnų
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Pomidorus įpjaukite giliau nei iki pusės kryžiumi.
  • Arbatiniu šaukšteliu atsargiaiišgremškite vidų. Tai nebuvo taip sunku kaip įsivaizdavau ir darbas vyksta ganėtinai greitai.
  • Pomidorus nuploviau, kad nebūtų apibėgę sultimis. Tačiau šis žingsnis nėra būtinas.
  • Agurką smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti. Nuspausti sultis, tačiau jų neišpilti.
  • Agurką ir prieskonius sumaišyti su varške. Jei naudosite kreminę varškę, agurko sulčių neprireiks. Tačiau jei naudosite paprastą varškę ir ji bus sausa, gali tekti įpilti šlakelį agurkų sulčių.
  • Varškės mase įdaryti pomidorus. Aš masę dėjau į maišelį, nukirpau jo kampą ir įspaudžiau varškę į pomidorus. Galima tai daryti ir tiesiog arbatiniu šaukšteliu.
  • Greičiausiai pomidoriukų labai švariai įdaryti nepavyks 🙂 Bent jau man teko truputį pažaisti šioje vietoje, nes norėjosi kad visuose įpjovimuose aiškiai matytųsi baltas varškės įdaras. Teko pasidarbuoti pirštukais ir parodyti įdarui kur jo vieta. Išsitepusias vietas teko nuvalyti taip pat labai atsargiai laikant. Man geriausias būdas pasirodė perbraukti šlapiais pirštais tokias vietas, ir po kiekvieno brūkštelėjimo nuplauti ranką po tekančiu vandeniu. Žinoma geriausia būtų neišterlioti pomidorų išorės, bet ne visada taip pavyksta kaip norisi 🙂
  • Paruoštas tulpes sudėlioti gražiai lėkštėje ir svogūnų laiškų suformuoti tulpių kotelius.
  • Skanaus!

Šaltinis: Dukandiet.ru

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Autorius: Aušra Data: 2019-03-11 Keksiukai kepti beveik ekspromtu. Kai nudirbom suplanuotus darbus, pasirodo liko dar laisvo laiko 🙂 O vaikų šmirinėjimas ir klausinėjimas „Ar neturim nieko saldaus?”, „Ar tikrai nebeturim šokolado?”, „Nieko nieko saldaus?” užveda …

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdeles pas mus šeimoje tikriausiai valgau tik aš. Tad kol vaikai dar sapnuodavo ryte sapnelius, o vyras jau darbuodavosi, aš pabandžiau kelis receptus su jomis. Šis itin paprastas ir lengvas. Ypatingai skanus, nes yra dar naminių pomidorų 😉 Aš valgiau užsidėjusi jas ant paskrudintos moliūginės duonos (dėl to ta duona tokia geltona) ir man buvo labai skanu. Tikiuosi ir jums patiks!