Menu

Pomidoriukų Tulpės

  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pomidoriukų Tulpės


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį paminėjom mano tėčio gimtadienį. Dovaną buvom įteikę jau iš anksčiau, bet į balių tuščiomis rankomis nesinorėjo eiti. Reikėjo puokštės gėlių. Bet kaip man vyras sako, vyrams gėlės visai nerūpi. Gal taip ir yra, bet dar kartą pasveikinant kažką reikėjo įteikti. Tad nusprendžiau, kad tai puiki proga išbandyti seniai nusižiūrėtas Tulpes. Jos ir valgomos, ir puošnios, kitaip sakant ir naudingos, ir malonios akiai 🙂

Pasirinkimas tikrai buvo vykęs, nes pasirodo nei šeimininkai, nei svečiai nebuvo matę tokios stalo puošmenos. Po to visi gailėjo net ir valgyti, bet toks jau likimas valgomų papuošimų – pasigrožėti ir suvalgyti.

Kitą kartą pabandyčiau papildomai įdėti traiškyto česnako, nes tulpės buvo labai švelnios. Žinoma prie mėsytės, kaip garnyras jos tiko puikiai ir tokios kokios gavosi. Taip kad derinkite pagal savo skonį. Įdarą bet kokiu atveju padarykite kiek stipresnį, nes jo stiprumo turi užtekti paskaninti ir pomidorus.

Pomidoriukų Tulpės

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 43 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 8 slyviniai pomidorai
  • 200 g kreminės ar paprastos varškės
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 pundelio laiškinių svogūnų
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Pomidorus įpjaukite giliau nei iki pusės kryžiumi.
  • Arbatiniu šaukšteliu atsargiaiišgremškite vidų. Tai nebuvo taip sunku kaip įsivaizdavau ir darbas vyksta ganėtinai greitai.
  • Pomidorus nuploviau, kad nebūtų apibėgę sultimis. Tačiau šis žingsnis nėra būtinas.
  • Agurką smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti. Nuspausti sultis, tačiau jų neišpilti.
  • Agurką ir prieskonius sumaišyti su varške. Jei naudosite kreminę varškę, agurko sulčių neprireiks. Tačiau jei naudosite paprastą varškę ir ji bus sausa, gali tekti įpilti šlakelį agurkų sulčių.
  • Varškės mase įdaryti pomidorus. Aš masę dėjau į maišelį, nukirpau jo kampą ir įspaudžiau varškę į pomidorus. Galima tai daryti ir tiesiog arbatiniu šaukšteliu.
  • Greičiausiai pomidoriukų labai švariai įdaryti nepavyks 🙂 Bent jau man teko truputį pažaisti šioje vietoje, nes norėjosi kad visuose įpjovimuose aiškiai matytųsi baltas varškės įdaras. Teko pasidarbuoti pirštukais ir parodyti įdarui kur jo vieta. Išsitepusias vietas teko nuvalyti taip pat labai atsargiai laikant. Man geriausias būdas pasirodė perbraukti šlapiais pirštais tokias vietas, ir po kiekvieno brūkštelėjimo nuplauti ranką po tekančiu vandeniu. Žinoma geriausia būtų neišterlioti pomidorų išorės, bet ne visada taip pavyksta kaip norisi 🙂
  • Paruoštas tulpes sudėlioti gražiai lėkštėje ir svogūnų laiškų suformuoti tulpių kotelius.
  • Skanaus!

Šaltinis: Dukandiet.ru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.