Menu

Pomidoriukų Tulpės

  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Pomidoriukų Tulpės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pomidoriukų Tulpės


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį paminėjom mano tėčio gimtadienį. Dovaną buvom įteikę jau iš anksčiau, bet į balių tuščiomis rankomis nesinorėjo eiti. Reikėjo puokštės gėlių. Bet kaip man vyras sako, vyrams gėlės visai nerūpi. Gal taip ir yra, bet dar kartą pasveikinant kažką reikėjo įteikti. Tad nusprendžiau, kad tai puiki proga išbandyti seniai nusižiūrėtas Tulpes. Jos ir valgomos, ir puošnios, kitaip sakant ir naudingos, ir malonios akiai 🙂

Pasirinkimas tikrai buvo vykęs, nes pasirodo nei šeimininkai, nei svečiai nebuvo matę tokios stalo puošmenos. Po to visi gailėjo net ir valgyti, bet toks jau likimas valgomų papuošimų – pasigrožėti ir suvalgyti.

Kitą kartą pabandyčiau papildomai įdėti traiškyto česnako, nes tulpės buvo labai švelnios. Žinoma prie mėsytės, kaip garnyras jos tiko puikiai ir tokios kokios gavosi. Taip kad derinkite pagal savo skonį. Įdarą bet kokiu atveju padarykite kiek stipresnį, nes jo stiprumo turi užtekti paskaninti ir pomidorus.

Pomidoriukų Tulpės

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 43 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 8 slyviniai pomidorai
  • 200 g kreminės ar paprastos varškės
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 pundelio laiškinių svogūnų
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Pomidorus įpjaukite giliau nei iki pusės kryžiumi.
  • Arbatiniu šaukšteliu atsargiaiišgremškite vidų. Tai nebuvo taip sunku kaip įsivaizdavau ir darbas vyksta ganėtinai greitai.
  • Pomidorus nuploviau, kad nebūtų apibėgę sultimis. Tačiau šis žingsnis nėra būtinas.
  • Agurką smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti. Nuspausti sultis, tačiau jų neišpilti.
  • Agurką ir prieskonius sumaišyti su varške. Jei naudosite kreminę varškę, agurko sulčių neprireiks. Tačiau jei naudosite paprastą varškę ir ji bus sausa, gali tekti įpilti šlakelį agurkų sulčių.
  • Varškės mase įdaryti pomidorus. Aš masę dėjau į maišelį, nukirpau jo kampą ir įspaudžiau varškę į pomidorus. Galima tai daryti ir tiesiog arbatiniu šaukšteliu.
  • Greičiausiai pomidoriukų labai švariai įdaryti nepavyks 🙂 Bent jau man teko truputį pažaisti šioje vietoje, nes norėjosi kad visuose įpjovimuose aiškiai matytųsi baltas varškės įdaras. Teko pasidarbuoti pirštukais ir parodyti įdarui kur jo vieta. Išsitepusias vietas teko nuvalyti taip pat labai atsargiai laikant. Man geriausias būdas pasirodė perbraukti šlapiais pirštais tokias vietas, ir po kiekvieno brūkštelėjimo nuplauti ranką po tekančiu vandeniu. Žinoma geriausia būtų neišterlioti pomidorų išorės, bet ne visada taip pavyksta kaip norisi 🙂
  • Paruoštas tulpes sudėlioti gražiai lėkštėje ir svogūnų laiškų suformuoti tulpių kotelius.
  • Skanaus!

Šaltinis: Dukandiet.ru

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Tortukas tikrai labai nesudėtingas. Tik va pagrindas labai trapus. Kitą kartą pridėčiau šiek tiek daugiau sviesto. Nors gal viskas buvo dėl to, jog naudojau ne avižinius sausainius, o paprastus kvadratinius. Mano vyras mane net išgąsdino ragaudamas šį tortuką – tik paragavo kąsniuką ir pastūmė lėkštę atgal… Pirma mintis, kad nepatiko. Tačiau mano džiaugsmui – jis norėjo DAR! 🙂

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Obuolių ir varškės apkepas

Obuolių ir varškės apkepas

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus 🙂 O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂