Menu

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

  • Makaronai su švelniu pomidorų padažu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Makaronai su švelniu pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Žinau, žinau… nuotrauka tikrai ne itin… Na bet skanu 🙂 Labai paprasta, labai greita. Tikrai rekomenduoju pasigaminti, kai grįšite po sunkios ir ilgos darbo dienos bei būsite alkani kaip vilkai!

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 377 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 400 g norimos formos makaronų
  • 1 v.š. alyvuogių aliejus
  • 1 mažas arba 1/2 didelio svogūno
  • 1 skiltelė česnako, susmulkinta
  • 1 a.š. džiovinto baziliko
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų savose sultyse
  • 3/4-1 p. riebios grietinėlės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Išvirti makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Kol verda makaronai, keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir sudėti susmulkintus svogūnus. Kepti 1-2 minutes, arba kol svogūnas pradės minkštėti.
  • Sudėti česnaką ir baziliką. Išmaišyti ir patroškinti dar 30 sekundžių.
  • Pomidorus sutrinti su smulkintuvu ir supilti į keptuvę.
  • Maišyti kol visi produktai susimaišys.
  • Kai pomidorai sušils, maždaug po 2 minučių, supilti grietinėlę. Dar pakaitinti padažą 2 minutes.
  • Į padažą sudėti gerai nusausintus makaronus ir tuojau pat patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Our family eats

  1. Lata says:

    čia lietuviškas receptas? Nesusipratimas arba nepagarba tautiečiams.

  2. Aušra says:

    Nesupratau klausimo ir apie kokią nepagarbą kalba eina?

    Jei receptas matosi anglų kalba, tiesiog puslapio viršuje pasirinkite kalbą, t.y. paspauskite ant Lietuvos vėliavėlės.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Makaronai su alyvuogėmis

Makaronai su alyvuogėmis

Dar vienas labai paprastas ir greitas makaronų receptas. Jei jūs alyvuogių mylėtojai, jums tikrai turėtų patikti. Pas mus būna, kad pagamini pirmą kartą – visi sako wow koks skanus patiekalas, bet kai pagamini antrą kartą, tai paaiškėja, kad jis kažkoks visai ne wow. Jums taip nebūna? Bet šitą receptą išbandžiau ne vieną kartą ir vyro nuomonė šiuo klausimu stabili – labai skanu.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux