Menu

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

  • Makaronai su švelniu pomidorų padažu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Makaronai su švelniu pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Žinau, žinau… nuotrauka tikrai ne itin… Na bet skanu 🙂 Labai paprasta, labai greita. Tikrai rekomenduoju pasigaminti, kai grįšite po sunkios ir ilgos darbo dienos bei būsite alkani kaip vilkai!

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 377 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 400 g norimos formos makaronų
  • 1 v.š. alyvuogių aliejus
  • 1 mažas arba 1/2 didelio svogūno
  • 1 skiltelė česnako, susmulkinta
  • 1 a.š. džiovinto baziliko
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų savose sultyse
  • 3/4-1 p. riebios grietinėlės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Išvirti makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Kol verda makaronai, keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir sudėti susmulkintus svogūnus. Kepti 1-2 minutes, arba kol svogūnas pradės minkštėti.
  • Sudėti česnaką ir baziliką. Išmaišyti ir patroškinti dar 30 sekundžių.
  • Pomidorus sutrinti su smulkintuvu ir supilti į keptuvę.
  • Maišyti kol visi produktai susimaišys.
  • Kai pomidorai sušils, maždaug po 2 minučių, supilti grietinėlę. Dar pakaitinti padažą 2 minutes.
  • Į padažą sudėti gerai nusausintus makaronus ir tuojau pat patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Our family eats

  1. Lata says:

    čia lietuviškas receptas? Nesusipratimas arba nepagarba tautiečiams.

  2. Aušra says:

    Nesupratau klausimo ir apie kokią nepagarbą kalba eina?

    Jei receptas matosi anglų kalba, tiesiog puslapio viršuje pasirinkite kalbą, t.y. paspauskite ant Lietuvos vėliavėlės.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.