Menu

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

  • Balzaminės šparaginių pupelių salotos
  • Balzaminės šparaginių pupelių salotos
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Balzaminės šparaginių pupelių salotos


Autorius: Aušra

Data:

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 149 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 450 g šparaginių pupelių
  • 1/2 raudono svogūno
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 50 g fetos, trupintos
  • Užpilui:
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 v.š. citrinų sulčių
  • 1,5 v.š. balzamiko acto
  • 1-2 skiltelės česnako, traiškytų
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Nedideliame inde sumaišyti visus užpilo ingredientus.
  • Šparaginių pupelių galus nupjauti ir nuplauti. Dėti jas į verdantį vandenį ir virti 3-4 minutes, kol bus išvirusios bet dar traškios. Nupilti vandenį ir pupeles sudėti į ledinį vandenį, tam kad sustabdyti virimą. Pupeles nusausinti ir supjaustyti 3-4 cm ilgio pagaliukais.
  • Raudoną svogūną susmulkinti. Vyšninius pomidorus perpjauti per pusę.
  • Inde sumaišyti šparagines pupeles, svogūną ir užpilą. Padėti indą į šaldytuvą pasimarinuoti bent valandai.
  • Prieš patiekiant salotas į jas įmaišyti pomidorus ir trupintą fetą. Atsargiai permaišyti ir tiekti. Skanaus!

Šaltinis: Taste of Home

  1. Odeta says:

    Kaip as siandien viska sukirsciau:) 3 saldainiai pietums ir tik dabar namo parsiradau:( Atidariau saldytuva, o ten NIEKO greito…nervas sueme: buvo salta bulve, raugintas agurkas, marinuotas artishokas, 1/8 paprikos, o galiausiai slapiankes is vyro rezervo:((( Nekenciu tokiu dienu!!!!;(((

  2. Aušra says:

    Mielai pavaišinčiau 😉 Tik kad toloka kelionė susidarytų…

    Bet žinok pas mus būna dienų irgi tokių kaip tavo, kai šaldytuve nieko doro nėra, o po darbo ir jėgų nėra ką nors gaminti. Tokiu momentu eina viskas kas papuola po ranka – trapučiai, konservuoti kukurūzai, kefyras. Bet kas blogiausia, kad privalgai to š… (na čia taip vyras vadina), ir jautiesi nei soti, nei patenkinta, tik jauti kad pilvas pilnas ir tiek. O malonumo nulis…

  3. Odeta says:

    Butent, saves gaila pasidare…jus cia viska taip skaniai, o as visokio S prisirijau, nei soti, nei laiminga, nei ka nors jauciau….o baisiausia, kad rytoj tas pats laukia:(
    Ech, nesiguosiu, juk buna ir geru akimirku!
    Kai iseisiu is savo TRANSO ( as taip ta laikotarpi vadinu) ka nors sveiko sveiko pagaminsiu:)
    Tavo salotos atrodo nerealiai:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

Labai lengvas patiekalas, kuris tėvams patiks, nes greitai paruošiamas, o vaikams – nes jis skanus. Paskutiniu metu kaip pamišusi galvoju, kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių. Šios makaronų salotos – vienas žingsnis link to. Vaikai net nesikabinėjo, kad yra laiškinių česnakų dėta 🙂 Net ir pakartojus po savaitės receptą, nuomonė vaikų buvo ta pati – labai skanu!

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux