Menu

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

  • Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos
  • Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos


Autorius: Aušra

Data:

Prasidėjo vasara be kelių dienų, todėl nebesusilaikėm ir pradėjom pirkti pomidorus, agurkus ir salotas. Po žiemos žalumynų taip išsiilgę, kad su mielu noru salotas daromės ir pietums ir vakarienei. O kad nenusibostų mums įprastos salotos, ieškau lygiagrečiai kažko naujo, tačiau tuo pačiu mums priimtino. Tuo pačiu sutapo, jog pasiilgom ir varškės, tad šis salotų variantas sugundė išbandyti. Žinoma mes išbandėm ir kitokį variantą su grūdėta varške, tačiau nugalėjo būtent šis. Valgant viskas taip dera tarpusavyje, jog atrodo kad visiems ingredientams jau seniai buvo laikas būti kartu. Bet atradom tik dabar ir tuo labai džiaugiamės! Iš tiesų tai gali būti greiti pietūs ofise – pomidorus ir alyvuoges namuose susipjaustom, o grūdėtą varškę nusiperkam pakeliui į darbą 😉

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 nedidelės porcijos
Kaloringumas: 150 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2-3 pomidorai
  • 10 didelių juodųjų alyvuogių
  • 200 g grūdėtos varškės
  • krapų
  • bazilikų
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Pomidorus supjaustyti didesniais kubeliais ir sudėti į lėkštę.
  • Alyvuoges perpjauti per pusę bei sudėti ant pomidorų.
  • Ant viršaus užbarstyti smulkintus krapus ir bazilikus.
  • Pagardinti druska ir pipirais.
  • Ant viršaus dėti grūdėtą varškę.
  • Skanaus!

Šaltinis: Spicecoat”s blog

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.

Chili con carne

„Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux