Menu

Sicilijos makaronai

  • Sicilijos makaronai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sicilijos makaronai


Autorius: Aušra

Data:

Tikriausiai vienintelis mano bandytas receptas su baklažanu. Man tai kažkokia keista daržovė, vyrui irgi, tai kažkaip nelabai ir skubam ją prisijaukinti ? Kažkada seniai pabandymui nusipirkau baklažaną ir išbandžiau su šiuo receptu, bet tuo metu dar šio blogo nebuvo, tad liko su pliusiuku, kaip tinkamas maistas. Šį kartą baklažaną akcijos metu pirkau būtent tam, kad dar kartą pagaminti šiuos makaronus ir įsitikinti ar tikrai jie skanūs mūsų skrandukams. Ir tik šį kartą darydama suvokiau, jog šis padažas makaronams pasidaro labai lengvai ir greitai. Tad užsitarnavo dar vieną mano pliusą ?

Sicilijos makaronai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g makaronų
  • 400 g šviežių prinokusių pomidorų arba tiesiog 1 didelė skardinė luptų konservuotų pomidorų
  • 300 g baklažanų
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2-3 skiltelės česnako
  • bazilikų
  • petražolių
  • druskos
  • pipirų
  • parmezano sūrio

Instrukcijos:

  • Nuplauti baklažanus, supjaustyti mažais kubeliais, pasūdyti ir palikti maždaug 30 min.
  • Nulupti pomidorus, išimti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Smulkiai supjaustyti arba išspausti česnaką ir truputį pakepinti alyvuogių aliejuje.
  • Suberti nuplautus ir nusausintus baklažano gabaliukus, maždaug 5 min. juos pakepinti.
  • Tada sudėti pomidorus, baziliką, petražoles ir maltus pipirus. Virti apie 15 min.
  • Sūdytame vandenyje išvirti makaronus ir nukošti.
  • Įmaišyti padažą ir gausiai apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Pomidorų salotos su “Fetos” sūriu

Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Eglutės ant krekerių

Eglutės ant krekerių

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux