Menu

Sicilijos makaronai

  • Sicilijos makaronai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sicilijos makaronai


Autorius: Aušra

Data:

Tikriausiai vienintelis mano bandytas receptas su baklažanu. Man tai kažkokia keista daržovė, vyrui irgi, tai kažkaip nelabai ir skubam ją prisijaukinti ? Kažkada seniai pabandymui nusipirkau baklažaną ir išbandžiau su šiuo receptu, bet tuo metu dar šio blogo nebuvo, tad liko su pliusiuku, kaip tinkamas maistas. Šį kartą baklažaną akcijos metu pirkau būtent tam, kad dar kartą pagaminti šiuos makaronus ir įsitikinti ar tikrai jie skanūs mūsų skrandukams. Ir tik šį kartą darydama suvokiau, jog šis padažas makaronams pasidaro labai lengvai ir greitai. Tad užsitarnavo dar vieną mano pliusą ?

Sicilijos makaronai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g makaronų
  • 400 g šviežių prinokusių pomidorų arba tiesiog 1 didelė skardinė luptų konservuotų pomidorų
  • 300 g baklažanų
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2-3 skiltelės česnako
  • bazilikų
  • petražolių
  • druskos
  • pipirų
  • parmezano sūrio

Instrukcijos:

  • Nuplauti baklažanus, supjaustyti mažais kubeliais, pasūdyti ir palikti maždaug 30 min.
  • Nulupti pomidorus, išimti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Smulkiai supjaustyti arba išspausti česnaką ir truputį pakepinti alyvuogių aliejuje.
  • Suberti nuplautus ir nusausintus baklažano gabaliukus, maždaug 5 min. juos pakepinti.
  • Tada sudėti pomidorus, baziliką, petražoles ir maltus pipirus. Virti apie 15 min.
  • Sūdytame vandenyje išvirti makaronus ir nukošti.
  • Įmaišyti padažą ir gausiai apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Makaronai su alyvuogėmis

Makaronai su alyvuogėmis

Dar vienas labai paprastas ir greitas makaronų receptas. Jei jūs alyvuogių mylėtojai, jums tikrai turėtų patikti. Pas mus būna, kad pagamini pirmą kartą – visi sako wow koks skanus patiekalas, bet kai pagamini antrą kartą, tai paaiškėja, kad jis kažkoks visai ne wow. Jums taip nebūna? Bet šitą receptą išbandžiau ne vieną kartą ir vyro nuomonė šiuo klausimu stabili – labai skanu.

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux