Menu

Vištienos ir grikių troškinys

  • Vištienos ir grikių troškinys
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vištienos ir grikių troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Vištienos ir grikių troškinys

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 321 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g grikių
  • 250-300 ml vandens
  • 1 morka
  • 1/2 svogūno
  • 200 g vištienos, maltos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 nedidelis indelis konservuotų pomidorų, be odelių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • šviežių petražolių, kapotų

Instrukcijos:

  • Grikius išvirti vandenyje ir pagardinti druska.
  • Nulupti ir stambiai sutarkuoti morką.
  • Svogūną smulkiai supjaustyti.
  • Morką, svogūną ir maltą mėsą 3-4 minutes pakepinti aliejuje, pagardinti druska ir pipirais.
  • Sudėti susmulkintus pomidorus su skysčiu ir kaitinti dar 3-4 minutes.
  • Sudėti virtus grikius, gerai išmaišyti ir dar kelias minutes patroškinti.
  • Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
  • Užberti kapotų petražolių.
  • Skanaus!

Source: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)

  1. Mindaugas parašė:

    Internete ieškojau paprasto, bet gardžiai „atrodančio” recepto su grikiais. Žmona nuo mažens buvo kategoriškai nusistačiusi prieš grikius, o tiksliau – prieš jų kvapą. Man, kaip tik, šios kruopos labai patinka. Kai parodžiau Aušros receptą, sutarėme, kad pabandom, ji paragaus.
    Patiekalas sužavėjo savo paprastumu, greitai paruošiamas. Leidau sau nukrypti nuo čia pateiktos sudėties – vietoje faršo pakepinau nedideliais kubeliais supjaustytą vištienos filė, o konservuotus pomidorus pakeičiau dviem šaukštais pomidorų padažo bei saujele saulėje džiovintų pomidorų. Mano brangiausioji, paragavusi patiekalo, buvo nustebinta „Oho, visai nesijaučia grikių kvapo!” ir sukirto tikrai nemažą porciją 🙂
    Taigi, receptą įtraukėme į „mums abiems tinkamų ir naudojamų” sąrašą. Manau, kad bent kartą per mėnesį šis patiekalas bus ant mūsų stalo, galbūt, su šiokiomis tokiomis variacijomis.
    Dar nusižiūrėjau ir kitą receptą šiame bloge – Generolo Tso vištieną, labai gardžiai atrodo 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ohoho koks malonus įvertinimas 🙂

    Ačiū 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Grikių kotletai su lašiša

Grikių kotletai su lašiša

Apie šiuos kotletukus nuomonių buvo daug ir labai įvairių. Vieniems norėjosi daugiau lašišos, kitiems (nemėgstantiems šios žuvytės) buvo smagu, kad nesijaučia specifinis lašišos skonis. Bet visi draugiškai sutarėm, kad skaniausi jie su svogūnų laiškais. Tad dabar namuose nebeturim ant palangių nei vieno svogūno laiško ?

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Pomidorų salotos su „Fetos” sūriu

Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …