Menu

Vištienos ir grikių troškinys

  • Vištienos ir grikių troškinys
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vištienos ir grikių troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Vištienos ir grikių troškinys

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 321 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g grikių
  • 250-300 ml vandens
  • 1 morka
  • 1/2 svogūno
  • 200 g vištienos, maltos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 nedidelis indelis konservuotų pomidorų, be odelių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • šviežių petražolių, kapotų

Instrukcijos:

  • Grikius išvirti vandenyje ir pagardinti druska.
  • Nulupti ir stambiai sutarkuoti morką.
  • Svogūną smulkiai supjaustyti.
  • Morką, svogūną ir maltą mėsą 3-4 minutes pakepinti aliejuje, pagardinti druska ir pipirais.
  • Sudėti susmulkintus pomidorus su skysčiu ir kaitinti dar 3-4 minutes.
  • Sudėti virtus grikius, gerai išmaišyti ir dar kelias minutes patroškinti.
  • Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
  • Užberti kapotų petražolių.
  • Skanaus!

Source: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)

  1. Mindaugas parašė:

    Internete ieškojau paprasto, bet gardžiai „atrodančio” recepto su grikiais. Žmona nuo mažens buvo kategoriškai nusistačiusi prieš grikius, o tiksliau – prieš jų kvapą. Man, kaip tik, šios kruopos labai patinka. Kai parodžiau Aušros receptą, sutarėme, kad pabandom, ji paragaus.
    Patiekalas sužavėjo savo paprastumu, greitai paruošiamas. Leidau sau nukrypti nuo čia pateiktos sudėties – vietoje faršo pakepinau nedideliais kubeliais supjaustytą vištienos filė, o konservuotus pomidorus pakeičiau dviem šaukštais pomidorų padažo bei saujele saulėje džiovintų pomidorų. Mano brangiausioji, paragavusi patiekalo, buvo nustebinta „Oho, visai nesijaučia grikių kvapo!” ir sukirto tikrai nemažą porciją 🙂
    Taigi, receptą įtraukėme į „mums abiems tinkamų ir naudojamų” sąrašą. Manau, kad bent kartą per mėnesį šis patiekalas bus ant mūsų stalo, galbūt, su šiokiomis tokiomis variacijomis.
    Dar nusižiūrėjau ir kitą receptą šiame bloge – Generolo Tso vištieną, labai gardžiai atrodo 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ohoho koks malonus įvertinimas 🙂

    Ačiū 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Naujus metus pradėkime sveikai! Ypatingai, kai tai nereikalauja daug pastangų, manau neturėtų būti sudėtinga įgyvendinti. Ši košė taip pat pernai metų netikėtas atradimas. Labai norėjau išbandyti nekepintus grikius, o kai juos nusipirkau ilgai neapsisprendžiau ką su jais daryti. Tad netikėtai aptiktas receptas leido greitai apsispręsti ir kitos dienos pusryčiams daug daug kramtyti. Taip, šią košę valgydami pavargs jūsų žandikauliai, bet manau tai sveika, nes tai priverčia gerai sukramtyti maistą ir jo neišeina tiesiog sumesti į skrandį – reikia laiko. Vaisius galite rinktis pagal savo skonį, bet man kivis labai tiko su trupučiu imbiero, o prinokęs bananas suteikia saldumo pakankamai, tad net nereikėjo papildomai saldinti medumi ar agavos sirupu. Bet Jūs visada galite pasirinkti vaisius ir pasiderinti saldumą pagal save.

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Sicilijos makaronai

Sicilijos makaronai

Tikriausiai vienintelis mano bandytas receptas su baklažanu. Man tai kažkokia keista daržovė, vyrui irgi, tai kažkaip nelabai ir skubam ją prisijaukinti ? Kažkada seniai pabandymui nusipirkau baklažaną ir išbandžiau su šiuo receptu, bet tuo metu dar šio blogo nebuvo, tad liko su pliusiuku, kaip tinkamas maistas. Šį kartą baklažaną akcijos metu pirkau būtent tam, kad dar kartą pagaminti šiuos makaronus ir įsitikinti ar tikrai jie skanūs mūsų skrandukams. Ir tik šį kartą darydama suvokiau, jog šis padažas makaronams pasidaro labai lengvai ir greitai. Tad užsitarnavo dar vieną mano pliusą ?

Keptos vištienos salotos

Keptos vištienos salotos

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.