Menu

Vištienos ir grikių troškinys

  • Vištienos ir grikių troškinys
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vištienos ir grikių troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Vištienos ir grikių troškinys

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 321 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g grikių
  • 250-300 ml vandens
  • 1 morka
  • 1/2 svogūno
  • 200 g vištienos, maltos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 nedidelis indelis konservuotų pomidorų, be odelių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • šviežių petražolių, kapotų

Instrukcijos:

  • Grikius išvirti vandenyje ir pagardinti druska.
  • Nulupti ir stambiai sutarkuoti morką.
  • Svogūną smulkiai supjaustyti.
  • Morką, svogūną ir maltą mėsą 3-4 minutes pakepinti aliejuje, pagardinti druska ir pipirais.
  • Sudėti susmulkintus pomidorus su skysčiu ir kaitinti dar 3-4 minutes.
  • Sudėti virtus grikius, gerai išmaišyti ir dar kelias minutes patroškinti.
  • Jei reikia, pagardinti druska ir pipirais.
  • Užberti kapotų petražolių.
  • Skanaus!

Source: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)

  1. Mindaugas parašė:

    Internete ieškojau paprasto, bet gardžiai „atrodančio” recepto su grikiais. Žmona nuo mažens buvo kategoriškai nusistačiusi prieš grikius, o tiksliau – prieš jų kvapą. Man, kaip tik, šios kruopos labai patinka. Kai parodžiau Aušros receptą, sutarėme, kad pabandom, ji paragaus.
    Patiekalas sužavėjo savo paprastumu, greitai paruošiamas. Leidau sau nukrypti nuo čia pateiktos sudėties – vietoje faršo pakepinau nedideliais kubeliais supjaustytą vištienos filė, o konservuotus pomidorus pakeičiau dviem šaukštais pomidorų padažo bei saujele saulėje džiovintų pomidorų. Mano brangiausioji, paragavusi patiekalo, buvo nustebinta „Oho, visai nesijaučia grikių kvapo!” ir sukirto tikrai nemažą porciją 🙂
    Taigi, receptą įtraukėme į „mums abiems tinkamų ir naudojamų” sąrašą. Manau, kad bent kartą per mėnesį šis patiekalas bus ant mūsų stalo, galbūt, su šiokiomis tokiomis variacijomis.
    Dar nusižiūrėjau ir kitą receptą šiame bloge – Generolo Tso vištieną, labai gardžiai atrodo 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ohoho koks malonus įvertinimas 🙂

    Ačiū 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!