Menu

Polenta padengta viščiuko filė

  • Polenta padengta viščiuko filė
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Polenta padengta viščiuko filė


Autorius: Aušra

Data:

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Polenta padengta viščiuko filė

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 300 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 ml vištienos sultinio
  • 75 ml polentos
  • 2-3 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 4 šakelės bazilikų
  • druskos
  • pipirų
  • 1 poras
  • 1 v.š. aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1 skiltelė česnako
  • 100-200 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Puode užvirti sultinį.
  • Supilti polentą ir nuolatos maišant virti ant silpnos ugnies 6-7 minutes.
  • Supjaustyti pomidorus ir bazilikus. Įmaišyti juos į polentą ir pagardinti druska ir pipirais.
  • Nuplauti ir juostelėmis supjaustyti porą.
  • Pakepinti jį keptuvėje su puse aliejaus.
  • Sudėti porus į pateptą kepimo indą.
  • Likusiame aliejuje maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės pakepinti vištieną.
  • Pagardinti druska ir pipirais bei užspausti česnako skiltelę.
  • Sudėti viščiuko krūtineles ant porų.
  • Sukrėsti polentą ant vištienos ir apibarstyti sūriu.
  • Kepti 15 minučių iki 225°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Patiekti su salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. Laura says:

    Ouje…čia mano patiekalas…polenta ypač dera su vištiena 😉

  2. Aušra says:

    Mes polentą naudojame retai, tai man su ja viskas nauja 🙂

  3. Laura says:

    Aš stengiuosi kuo dažniau, nes labai mums patinka…prie jos dar labai tinka grybų padažai ir kiaušiniai marškinėliuose 🙂

  4. Aušra says:

    Deja grybų padažai atkrenta 🙁 O va kiaušiniai marškinėliuose taip girdėta, bet nepamenu kaip tai atrodo 😀 tikriausiai ne veltui savaitgalis, galva ko tais nedirba 🙂

  5. Aušra says:

    Va geras dalykas tas dėdė Google 🙂 atgaivino atmintį apie kiaušinius marškinėliuose 🙂

  6. Asta says:

    Čia iš tų dalykų, kur nei regėjus, nei ragavus.. Bet atrodo skaniai, paragauti tikrai neatsisakyčiau :))

  7. Aušra says:

    Nejau nevalgiusi kukurūzų kruopų košės? 🙂 Na tai ne polenta, bet skonis tai tas pats – kukurūzų 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Corn bake with curd

Kukurūzų apkepas su varške

Ne paslaptis – mums patinka kruopos su varške :). Taigi jau kažkada seniai išbandytas, tik šį kartą pakartotinai pagamintas patiekalas. Labai skanu buvo visiems. Valgėm su grietine. Tik kitą kartą gal bandyčiau padaryti ne tokią kietą kruopų košę :). Na man košes virti dar reikėtų pasipraktikuoti, nes niekada neišeina tokios pačios konsistencijos :).

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux