Menu

Polenta padengta viščiuko filė

  • Polenta padengta viščiuko filė
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Polenta padengta viščiuko filė


Autorius: Aušra

Data:

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Polenta padengta viščiuko filė

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 300 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 ml vištienos sultinio
  • 75 ml polentos
  • 2-3 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 4 šakelės bazilikų
  • druskos
  • pipirų
  • 1 poras
  • 1 v.š. aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1 skiltelė česnako
  • 100-200 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Puode užvirti sultinį.
  • Supilti polentą ir nuolatos maišant virti ant silpnos ugnies 6-7 minutes.
  • Supjaustyti pomidorus ir bazilikus. Įmaišyti juos į polentą ir pagardinti druska ir pipirais.
  • Nuplauti ir juostelėmis supjaustyti porą.
  • Pakepinti jį keptuvėje su puse aliejaus.
  • Sudėti porus į pateptą kepimo indą.
  • Likusiame aliejuje maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės pakepinti vištieną.
  • Pagardinti druska ir pipirais bei užspausti česnako skiltelę.
  • Sudėti viščiuko krūtineles ant porų.
  • Sukrėsti polentą ant vištienos ir apibarstyti sūriu.
  • Kepti 15 minučių iki 225°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Patiekti su salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. Laura parašė:

    Ouje…čia mano patiekalas…polenta ypač dera su vištiena 😉

  2. Aušra parašė:

    Mes polentą naudojame retai, tai man su ja viskas nauja 🙂

  3. Laura parašė:

    Aš stengiuosi kuo dažniau, nes labai mums patinka…prie jos dar labai tinka grybų padažai ir kiaušiniai marškinėliuose 🙂

  4. Aušra parašė:

    Deja grybų padažai atkrenta 🙁 O va kiaušiniai marškinėliuose taip girdėta, bet nepamenu kaip tai atrodo 😀 tikriausiai ne veltui savaitgalis, galva ko tais nedirba 🙂

  5. Aušra parašė:

    Va geras dalykas tas dėdė Google 🙂 atgaivino atmintį apie kiaušinius marškinėliuose 🙂

  6. Asta parašė:

    Čia iš tų dalykų, kur nei regėjus, nei ragavus.. Bet atrodo skaniai, paragauti tikrai neatsisakyčiau :))

  7. Aušra parašė:

    Nejau nevalgiusi kukurūzų kruopų košės? 🙂 Na tai ne polenta, bet skonis tai tas pats – kukurūzų 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena azijietiškai

Vištiena azijietiškai

Autorius: Aušra Data: 2020-11-04 Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite …

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.