Menu

Polenta padengta viščiuko filė

  • Polenta padengta viščiuko filė
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Polenta padengta viščiuko filė


Autorius: Aušra

Data:

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Polenta padengta viščiuko filė

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 300 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 ml vištienos sultinio
  • 75 ml polentos
  • 2-3 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 4 šakelės bazilikų
  • druskos
  • pipirų
  • 1 poras
  • 1 v.š. aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1 skiltelė česnako
  • 100-200 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Puode užvirti sultinį.
  • Supilti polentą ir nuolatos maišant virti ant silpnos ugnies 6-7 minutes.
  • Supjaustyti pomidorus ir bazilikus. Įmaišyti juos į polentą ir pagardinti druska ir pipirais.
  • Nuplauti ir juostelėmis supjaustyti porą.
  • Pakepinti jį keptuvėje su puse aliejaus.
  • Sudėti porus į pateptą kepimo indą.
  • Likusiame aliejuje maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės pakepinti vištieną.
  • Pagardinti druska ir pipirais bei užspausti česnako skiltelę.
  • Sudėti viščiuko krūtineles ant porų.
  • Sukrėsti polentą ant vištienos ir apibarstyti sūriu.
  • Kepti 15 minučių iki 225°C įkaitintoje orkaitėje.
  • Patiekti su salotomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

  1. Laura says:

    Ouje…čia mano patiekalas…polenta ypač dera su vištiena 😉

  2. Aušra says:

    Mes polentą naudojame retai, tai man su ja viskas nauja 🙂

  3. Laura says:

    Aš stengiuosi kuo dažniau, nes labai mums patinka…prie jos dar labai tinka grybų padažai ir kiaušiniai marškinėliuose 🙂

  4. Aušra says:

    Deja grybų padažai atkrenta 🙁 O va kiaušiniai marškinėliuose taip girdėta, bet nepamenu kaip tai atrodo 😀 tikriausiai ne veltui savaitgalis, galva ko tais nedirba 🙂

  5. Aušra says:

    Va geras dalykas tas dėdė Google 🙂 atgaivino atmintį apie kiaušinius marškinėliuose 🙂

  6. Asta says:

    Čia iš tų dalykų, kur nei regėjus, nei ragavus.. Bet atrodo skaniai, paragauti tikrai neatsisakyčiau :))

  7. Aušra says:

    Nejau nevalgiusi kukurūzų kruopų košės? 🙂 Na tai ne polenta, bet skonis tai tas pats – kukurūzų 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux