Menu

Vištiena su žirneliais ir kariu

  • Vištiena su žirneliais ir kariu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena su žirneliais ir kariu


Autorius: Aušra

Data:

Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus pagaminti pietums, atsiminiau apie vištieną su kariu ir žirneliais. Gaminusi ją jau esu gal kokius keturis kartus, bet vis nuotraukos arba būdavo nevykusios, arba jas tiesiog patingėdavau daryti. Šiandien tiesą pasakius, nuotraukos vis tiek man neįtinka, bet tiesiog pavargau laukti to geresnio momento, geresnio apšvietimo, to kito karto 🙂

Vištiena su žirneliais ir kariu jau gaminimo metu kvepėjo taip, kad vaikai suko ratus į virtuvę pasižiūrėti, kas čia taip skaniai kvepia. O ir valgydami tik gyrė, kad labai skanu. Pirmą kartą kai ją gaminau, man kario atrodė smarkiai per daug, tad mažinau per pusę, bet pasigailėjau, nes man joje kažko trūko. Kitą kartą gaminant dėjau kiek priklauso – ir buvo super! Šiandien per klaidą vėl įbėriau tik pusę normos, bet buvo pats tas. Gal kario milteliai kiti pasitaikė, gal nuotaika tokia buvo. Tad siūlau nenumažinti kario, bet truputį pasiderinti pagal savo skonį. Beje, džiovintų vaisių prie mėsos mes nelabai mėgstam, tad nei karto kiek gaminau nedėjau razinų, bet kaip galimą variantą prirašiau jas recepte. Gal jums patiks 🙂

Vištiena su žirneliais ir kariu

Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v.š. aliejaus arba valyto sviesto (ghee)
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 3 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1 1/2 p. vištienos sultinio
  • 2 v.š. kario miltelių
  • 1 p. šaldytų žirnelių
  • 1/2 p. šviesių razinų (nebūtina, mes nenaudojom)

Instrukcijos:

  • Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus.
  • Tuo tarpu supjaustyti svogūnus pusžiedžiais. Sudėti į įkaitintą aliejų.
  • Česnakų skilteles susmulkinti ir kai svogūnai šiek tiek apkeps, sudėti česnakus į keptuvę.
  • Vištienos file supjaustyti gabaliukais.
  • Ant vištienos suberti krakmolo, druskos ir pipirų mišinį. Išmaišyti, kad vištiena pasidengtų krakmolu ir prieskoniais.
  • Į apkeptus svogūnus ir česnakus supilti likusį aliejų.
  • Į keptuvę sudėti vištienos gabaliukus ir išmaišyti. Jei inde kur buvo vištiena, liko krakmolo, jo neišpilti.
  • Į keptuvę suberti kario miltelius.
  • Sultinį sumaišyti su likusiu krakmolu ir, kai vištiena apkeps iš visų pusių, supilti ant jos.
  • Suberti šaldytus žirnelius.
  • Maišant troškinti, kol žirneliai atšils ir padažas šiek tiek sutirštės.
  • Patiekti su ryžiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pasaulio virtuvė. Skaniausi patiekalai per 30 minučių (Gamta, 1999)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Dešrelių salotos

Dešrelių salotos

Švarinu šaldytuvą ir ieškau, kur sunaudoti konservuotus žirnelius, nes vieni kažkaip nepatinka, o mišrainių nėr kada daryti. Bet va šitos salotos pasidaro vos per kelias minutes. O ir likusių reikalingų produktų mūsų šaldytuve visada pilna 🙂

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux