Menu

Vištiena su žirneliais ir kariu

  • Vištiena su žirneliais ir kariu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena su žirneliais ir kariu


Autorius: Aušra

Data:

Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus pagaminti pietums, atsiminiau apie vištieną su kariu ir žirneliais. Gaminusi ją jau esu gal kokius keturis kartus, bet vis nuotraukos arba būdavo nevykusios, arba jas tiesiog patingėdavau daryti. Šiandien tiesą pasakius, nuotraukos vis tiek man neįtinka, bet tiesiog pavargau laukti to geresnio momento, geresnio apšvietimo, to kito karto 🙂

Vištiena su žirneliais ir kariu jau gaminimo metu kvepėjo taip, kad vaikai suko ratus į virtuvę pasižiūrėti, kas čia taip skaniai kvepia. O ir valgydami tik gyrė, kad labai skanu. Pirmą kartą kai ją gaminau, man kario atrodė smarkiai per daug, tad mažinau per pusę, bet pasigailėjau, nes man joje kažko trūko. Kitą kartą gaminant dėjau kiek priklauso – ir buvo super! Šiandien per klaidą vėl įbėriau tik pusę normos, bet buvo pats tas. Gal kario milteliai kiti pasitaikė, gal nuotaika tokia buvo. Tad siūlau nenumažinti kario, bet truputį pasiderinti pagal savo skonį. Beje, džiovintų vaisių prie mėsos mes nelabai mėgstam, tad nei karto kiek gaminau nedėjau razinų, bet kaip galimą variantą prirašiau jas recepte. Gal jums patiks 🙂

Vištiena su žirneliais ir kariu

Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v.š. aliejaus arba valyto sviesto (ghee)
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 3 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1 1/2 p. vištienos sultinio
  • 2 v.š. kario miltelių
  • 1 p. šaldytų žirnelių
  • 1/2 p. šviesių razinų (nebūtina, mes nenaudojom)

Instrukcijos:

  • Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus.
  • Tuo tarpu supjaustyti svogūnus pusžiedžiais. Sudėti į įkaitintą aliejų.
  • Česnakų skilteles susmulkinti ir kai svogūnai šiek tiek apkeps, sudėti česnakus į keptuvę.
  • Vištienos file supjaustyti gabaliukais.
  • Ant vištienos suberti krakmolo, druskos ir pipirų mišinį. Išmaišyti, kad vištiena pasidengtų krakmolu ir prieskoniais.
  • Į apkeptus svogūnus ir česnakus supilti likusį aliejų.
  • Į keptuvę sudėti vištienos gabaliukus ir išmaišyti. Jei inde kur buvo vištiena, liko krakmolo, jo neišpilti.
  • Į keptuvę suberti kario miltelius.
  • Sultinį sumaišyti su likusiu krakmolu ir, kai vištiena apkeps iš visų pusių, supilti ant jos.
  • Suberti šaldytus žirnelius.
  • Maišant troškinti, kol žirneliai atšils ir padažas šiek tiek sutirštės.
  • Patiekti su ryžiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pasaulio virtuvė. Skaniausi patiekalai per 30 minučių (Gamta, 1999)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Aštrūs viščiukų sparneliai

Aštrūs viščiukų sparneliai

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂