Menu

Vištiena su žirneliais ir kariu

  • Vištiena su žirneliais ir kariu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena su žirneliais ir kariu


Autorius: Aušra

Data:

Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus pagaminti pietums, atsiminiau apie vištieną su kariu ir žirneliais. Gaminusi ją jau esu gal kokius keturis kartus, bet vis nuotraukos arba būdavo nevykusios, arba jas tiesiog patingėdavau daryti. Šiandien tiesą pasakius, nuotraukos vis tiek man neįtinka, bet tiesiog pavargau laukti to geresnio momento, geresnio apšvietimo, to kito karto 🙂

Vištiena su žirneliais ir kariu jau gaminimo metu kvepėjo taip, kad vaikai suko ratus į virtuvę pasižiūrėti, kas čia taip skaniai kvepia. O ir valgydami tik gyrė, kad labai skanu. Pirmą kartą kai ją gaminau, man kario atrodė smarkiai per daug, tad mažinau per pusę, bet pasigailėjau, nes man joje kažko trūko. Kitą kartą gaminant dėjau kiek priklauso – ir buvo super! Šiandien per klaidą vėl įbėriau tik pusę normos, bet buvo pats tas. Gal kario milteliai kiti pasitaikė, gal nuotaika tokia buvo. Tad siūlau nenumažinti kario, bet truputį pasiderinti pagal savo skonį. Beje, džiovintų vaisių prie mėsos mes nelabai mėgstam, tad nei karto kiek gaminau nedėjau razinų, bet kaip galimą variantą prirašiau jas recepte. Gal jums patiks 🙂

Vištiena su žirneliais ir kariu

Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v.š. aliejaus arba valyto sviesto (ghee)
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 3 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1 1/2 p. vištienos sultinio
  • 2 v.š. kario miltelių
  • 1 p. šaldytų žirnelių
  • 1/2 p. šviesių razinų (nebūtina, mes nenaudojom)

Instrukcijos:

  • Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus.
  • Tuo tarpu supjaustyti svogūnus pusžiedžiais. Sudėti į įkaitintą aliejų.
  • Česnakų skilteles susmulkinti ir kai svogūnai šiek tiek apkeps, sudėti česnakus į keptuvę.
  • Vištienos file supjaustyti gabaliukais.
  • Ant vištienos suberti krakmolo, druskos ir pipirų mišinį. Išmaišyti, kad vištiena pasidengtų krakmolu ir prieskoniais.
  • Į apkeptus svogūnus ir česnakus supilti likusį aliejų.
  • Į keptuvę sudėti vištienos gabaliukus ir išmaišyti. Jei inde kur buvo vištiena, liko krakmolo, jo neišpilti.
  • Į keptuvę suberti kario miltelius.
  • Sultinį sumaišyti su likusiu krakmolu ir, kai vištiena apkeps iš visų pusių, supilti ant jos.
  • Suberti šaldytus žirnelius.
  • Maišant troškinti, kol žirneliai atšils ir padažas šiek tiek sutirštės.
  • Patiekti su ryžiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pasaulio virtuvė. Skaniausi patiekalai per 30 minučių (Gamta, 1999)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux