Menu

Vištiena su žirneliais ir kariu

  • Vištiena su žirneliais ir kariu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena su žirneliais ir kariu


Autorius: Aušra

Data:

Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus pagaminti pietums, atsiminiau apie vištieną su kariu ir žirneliais. Gaminusi ją jau esu gal kokius keturis kartus, bet vis nuotraukos arba būdavo nevykusios, arba jas tiesiog patingėdavau daryti. Šiandien tiesą pasakius, nuotraukos vis tiek man neįtinka, bet tiesiog pavargau laukti to geresnio momento, geresnio apšvietimo, to kito karto 🙂

Vištiena su žirneliais ir kariu jau gaminimo metu kvepėjo taip, kad vaikai suko ratus į virtuvę pasižiūrėti, kas čia taip skaniai kvepia. O ir valgydami tik gyrė, kad labai skanu. Pirmą kartą kai ją gaminau, man kario atrodė smarkiai per daug, tad mažinau per pusę, bet pasigailėjau, nes man joje kažko trūko. Kitą kartą gaminant dėjau kiek priklauso – ir buvo super! Šiandien per klaidą vėl įbėriau tik pusę normos, bet buvo pats tas. Gal kario milteliai kiti pasitaikė, gal nuotaika tokia buvo. Tad siūlau nenumažinti kario, bet truputį pasiderinti pagal savo skonį. Beje, džiovintų vaisių prie mėsos mes nelabai mėgstam, tad nei karto kiek gaminau nedėjau razinų, bet kaip galimą variantą prirašiau jas recepte. Gal jums patiks 🙂

Vištiena su žirneliais ir kariu

Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v.š. aliejaus arba valyto sviesto (ghee)
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 3 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1 1/2 p. vištienos sultinio
  • 2 v.š. kario miltelių
  • 1 p. šaldytų žirnelių
  • 1/2 p. šviesių razinų (nebūtina, mes nenaudojom)

Instrukcijos:

  • Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus.
  • Tuo tarpu supjaustyti svogūnus pusžiedžiais. Sudėti į įkaitintą aliejų.
  • Česnakų skilteles susmulkinti ir kai svogūnai šiek tiek apkeps, sudėti česnakus į keptuvę.
  • Vištienos file supjaustyti gabaliukais.
  • Ant vištienos suberti krakmolo, druskos ir pipirų mišinį. Išmaišyti, kad vištiena pasidengtų krakmolu ir prieskoniais.
  • Į apkeptus svogūnus ir česnakus supilti likusį aliejų.
  • Į keptuvę sudėti vištienos gabaliukus ir išmaišyti. Jei inde kur buvo vištiena, liko krakmolo, jo neišpilti.
  • Į keptuvę suberti kario miltelius.
  • Sultinį sumaišyti su likusiu krakmolu ir, kai vištiena apkeps iš visų pusių, supilti ant jos.
  • Suberti šaldytus žirnelius.
  • Maišant troškinti, kol žirneliai atšils ir padažas šiek tiek sutirštės.
  • Patiekti su ryžiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pasaulio virtuvė. Skaniausi patiekalai per 30 minučių (Gamta, 1999)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.