Menu

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 364 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 4 morkos
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 200 g ryžių
  • 400 ml vištienos sultinio (arba vanduo+sultinio kubelis)
  • 400 g kalakutienos ar vištienos file
  • 1/2 p. žaliųjų žirnelių, šaldytų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • čili pipirų
  • kario miltelių
  • šlakelis aliejaus

Instrukcijos:

  • Ryžius praplauti po tekančiu vandeniu ir palikti nusivarvėti.
  • Morkas nuskusti ir supjaustyti riekelėmis.
  • Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
  • Dideliame puode storu dugnu įkaitinti aliejų. Jame pakepinti vieną svogūną.
  • Sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Sudėti į puodą ryžius, išmaišyti ir viską užpilti sultiniu.
  • Paskaninti prieskoniais.
  • Kai puode sultinys užvirs, temperatūrą sumažinti ir sumažinus kaitrą virti ryžius 20 minučių.
  • Tuo tarpu keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti likusį svogūną.
  • Į pakepintus svogūnus sudėti juostelėmis supjaustytą kalakutienos file ir maišant ją iškepti. Paskaninti prieskoniais.
  • Kai ryžiai išvirs, į puodą supilti žaliuosius žirnelius. Puodą uždenti ir leisti pastovėti kelias minutes.
  • Ryžius atsargiai sumaišyti su atšilusiais žirneliais ir sudėti į lėkštes. Ant viršaus paskirstyti kalakutieną su svogūnais.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux