Menu

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 364 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 4 morkos
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 200 g ryžių
  • 400 ml vištienos sultinio (arba vanduo+sultinio kubelis)
  • 400 g kalakutienos ar vištienos file
  • 1/2 p. žaliųjų žirnelių, šaldytų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • čili pipirų
  • kario miltelių
  • šlakelis aliejaus

Instrukcijos:

  • Ryžius praplauti po tekančiu vandeniu ir palikti nusivarvėti.
  • Morkas nuskusti ir supjaustyti riekelėmis.
  • Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
  • Dideliame puode storu dugnu įkaitinti aliejų. Jame pakepinti vieną svogūną.
  • Sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Sudėti į puodą ryžius, išmaišyti ir viską užpilti sultiniu.
  • Paskaninti prieskoniais.
  • Kai puode sultinys užvirs, temperatūrą sumažinti ir sumažinus kaitrą virti ryžius 20 minučių.
  • Tuo tarpu keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti likusį svogūną.
  • Į pakepintus svogūnus sudėti juostelėmis supjaustytą kalakutienos file ir maišant ją iškepti. Paskaninti prieskoniais.
  • Kai ryžiai išvirs, į puodą supilti žaliuosius žirnelius. Puodą uždenti ir leisti pastovėti kelias minutes.
  • Ryžius atsargiai sumaišyti su atšilusiais žirneliais ir sudėti į lėkštes. Ant viršaus paskirstyti kalakutieną su svogūnais.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.