Menu

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 364 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 4 morkos
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 200 g ryžių
  • 400 ml vištienos sultinio (arba vanduo+sultinio kubelis)
  • 400 g kalakutienos ar vištienos file
  • 1/2 p. žaliųjų žirnelių, šaldytų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • čili pipirų
  • kario miltelių
  • šlakelis aliejaus

Instrukcijos:

  • Ryžius praplauti po tekančiu vandeniu ir palikti nusivarvėti.
  • Morkas nuskusti ir supjaustyti riekelėmis.
  • Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
  • Dideliame puode storu dugnu įkaitinti aliejų. Jame pakepinti vieną svogūną.
  • Sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Sudėti į puodą ryžius, išmaišyti ir viską užpilti sultiniu.
  • Paskaninti prieskoniais.
  • Kai puode sultinys užvirs, temperatūrą sumažinti ir sumažinus kaitrą virti ryžius 20 minučių.
  • Tuo tarpu keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti likusį svogūną.
  • Į pakepintus svogūnus sudėti juostelėmis supjaustytą kalakutienos file ir maišant ją iškepti. Paskaninti prieskoniais.
  • Kai ryžiai išvirs, į puodą supilti žaliuosius žirnelius. Puodą uždenti ir leisti pastovėti kelias minutes.
  • Ryžius atsargiai sumaišyti su atšilusiais žirneliais ir sudėti į lėkštes. Ant viršaus paskirstyti kalakutieną su svogūnais.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Vištiena su žirneliais ir kariu

Vištiena su žirneliais ir kariu

Autorius: Aušra Data: 2019-02-03 Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus …

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux