Menu

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 364 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 4 morkos
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 200 g ryžių
  • 400 ml vištienos sultinio (arba vanduo+sultinio kubelis)
  • 400 g kalakutienos ar vištienos file
  • 1/2 p. žaliųjų žirnelių, šaldytų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • čili pipirų
  • kario miltelių
  • šlakelis aliejaus

Instrukcijos:

  • Ryžius praplauti po tekančiu vandeniu ir palikti nusivarvėti.
  • Morkas nuskusti ir supjaustyti riekelėmis.
  • Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
  • Dideliame puode storu dugnu įkaitinti aliejų. Jame pakepinti vieną svogūną.
  • Sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Sudėti į puodą ryžius, išmaišyti ir viską užpilti sultiniu.
  • Paskaninti prieskoniais.
  • Kai puode sultinys užvirs, temperatūrą sumažinti ir sumažinus kaitrą virti ryžius 20 minučių.
  • Tuo tarpu keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus pakepinti likusį svogūną.
  • Į pakepintus svogūnus sudėti juostelėmis supjaustytą kalakutienos file ir maišant ją iškepti. Paskaninti prieskoniais.
  • Kai ryžiai išvirs, į puodą supilti žaliuosius žirnelius. Puodą uždenti ir leisti pastovėti kelias minutes.
  • Ryžius atsargiai sumaišyti su atšilusiais žirneliais ir sudėti į lėkštes. Ant viršaus paskirstyti kalakutieną su svogūnais.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux