Menu

Keptos vištienos salotos

  • Keptos vištienos salotos
  • Keptos vištienos salotos
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Keptos vištienos salotos


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Keptos vištienos salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 gūžė salotų
  • 3-4 pomidorai
  • 2-3 trumpavaisiai agurkai
  • 1/2 mėlynojo svogūno (dėjau saujelę svogūno laiškų)
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 vištienos filė
  • prieskoniai (druska, pipirai, karis ar kt.)
  • 3-4 v.š. majonezo
  • 1-2 v.š. vandens
  • 1 skiltelė česnako
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Vištienos filė supjaustyti juostelėmis, suberti prieskonius, kelis šaukštus aliejaus ir gerai išmaišyti. Leisti pasimarinuoti, kol daromos salotos.
  • Salotas supjaustyti ir sudėti į didelę lėkštę. Ant viršaus sudėti nedidelėmis skiltelėmis pjaustytus pomidorus, riekutėmis pjaustytus agurkus ir smulkintą svogūną.
  • Papriką supjaustyti juostelėmis ir apkepti aliejuje. Suminkštėjusias paprikas išimti ir sudėti ant salotų. Į tą patį aliejų sudėti vištieną ir kepti, kol iš visų pusių apkeps ir vidus bus baltas. Vištieną sudėti ant salotų.
  • Dubenyje sumaišyti majonezą, vandenį, aliejų likusį keptuvėje ir susmulkintą česnako skiltelę. Jei reikia pagardinti druska ir pipirais. Padažą užpilti ant salotų ir tiekti, kol vištiena dar šilta.
  • Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas

  1. Mmmm, kaip skanu išties…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Chicken with oregano and onions

Vištiena su raudonėliu ir svogūnu

Labai sultinga, aromatinga vištiena. Lengvai susikramto net mažiausiam valgytojui. Bandžiau ir su vištiena, ir su kalakutiena, abiejais atvejais buvo nepakartojamai skanu.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux