Menu

Keptos vištienos salotos

  • Keptos vištienos salotos
  • Keptos vištienos salotos
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Keptos vištienos salotos


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Keptos vištienos salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 gūžė salotų
  • 3-4 pomidorai
  • 2-3 trumpavaisiai agurkai
  • 1/2 mėlynojo svogūno (dėjau saujelę svogūno laiškų)
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 vištienos filė
  • prieskoniai (druska, pipirai, karis ar kt.)
  • 3-4 v.š. majonezo
  • 1-2 v.š. vandens
  • 1 skiltelė česnako
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Vištienos filė supjaustyti juostelėmis, suberti prieskonius, kelis šaukštus aliejaus ir gerai išmaišyti. Leisti pasimarinuoti, kol daromos salotos.
  • Salotas supjaustyti ir sudėti į didelę lėkštę. Ant viršaus sudėti nedidelėmis skiltelėmis pjaustytus pomidorus, riekutėmis pjaustytus agurkus ir smulkintą svogūną.
  • Papriką supjaustyti juostelėmis ir apkepti aliejuje. Suminkštėjusias paprikas išimti ir sudėti ant salotų. Į tą patį aliejų sudėti vištieną ir kepti, kol iš visų pusių apkeps ir vidus bus baltas. Vištieną sudėti ant salotų.
  • Dubenyje sumaišyti majonezą, vandenį, aliejų likusį keptuvėje ir susmulkintą česnako skiltelę. Jei reikia pagardinti druska ir pipirais. Padažą užpilti ant salotų ir tiekti, kol vištiena dar šilta.
  • Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas

  1. Mmmm, kaip skanu išties…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena azijietiškai

Vištiena azijietiškai

Autorius: Aušra Data: 2020-11-04 Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite …

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux