Keptos vištienos salotos
- Details
- 1 Comment
Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.
Keptos vištienos salotos
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija
Ingredientai:
- 1 gūžė salotų
- 3-4 pomidorai
- 2-3 trumpavaisiai agurkai
- 1/2 mėlynojo svogūno (dėjau saujelę svogūno laiškų)
- 1 raudonoji paprika
- 1 vištienos filė
- prieskoniai (druska, pipirai, karis ar kt.)
- 3-4 v.š. majonezo
- 1-2 v.š. vandens
- 1 skiltelė česnako
- aliejaus kepimui
Instrukcijos:
- Vištienos filė supjaustyti juostelėmis, suberti prieskonius, kelis šaukštus aliejaus ir gerai išmaišyti. Leisti pasimarinuoti, kol daromos salotos.
- Salotas supjaustyti ir sudėti į didelę lėkštę. Ant viršaus sudėti nedidelėmis skiltelėmis pjaustytus pomidorus, riekutėmis pjaustytus agurkus ir smulkintą svogūną.
- Papriką supjaustyti juostelėmis ir apkepti aliejuje. Suminkštėjusias paprikas išimti ir sudėti ant salotų. Į tą patį aliejų sudėti vištieną ir kepti, kol iš visų pusių apkeps ir vidus bus baltas. Vištieną sudėti ant salotų.
- Dubenyje sumaišyti majonezą, vandenį, aliejų likusį keptuvėje ir susmulkintą česnako skiltelę. Jei reikia pagardinti druska ir pipirais. Padažą užpilti ant salotų ir tiekti, kol vištiena dar šilta.
- Skanaus!
Šaltinis: Neringos blogas
Mmmm, kaip skanu išties…