Menu

Keptos vištienos salotos

  • Keptos vištienos salotos
  • Keptos vištienos salotos
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Keptos vištienos salotos


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Keptos vištienos salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 gūžė salotų
  • 3-4 pomidorai
  • 2-3 trumpavaisiai agurkai
  • 1/2 mėlynojo svogūno (dėjau saujelę svogūno laiškų)
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 vištienos filė
  • prieskoniai (druska, pipirai, karis ar kt.)
  • 3-4 v.š. majonezo
  • 1-2 v.š. vandens
  • 1 skiltelė česnako
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Vištienos filė supjaustyti juostelėmis, suberti prieskonius, kelis šaukštus aliejaus ir gerai išmaišyti. Leisti pasimarinuoti, kol daromos salotos.
  • Salotas supjaustyti ir sudėti į didelę lėkštę. Ant viršaus sudėti nedidelėmis skiltelėmis pjaustytus pomidorus, riekutėmis pjaustytus agurkus ir smulkintą svogūną.
  • Papriką supjaustyti juostelėmis ir apkepti aliejuje. Suminkštėjusias paprikas išimti ir sudėti ant salotų. Į tą patį aliejų sudėti vištieną ir kepti, kol iš visų pusių apkeps ir vidus bus baltas. Vištieną sudėti ant salotų.
  • Dubenyje sumaišyti majonezą, vandenį, aliejų likusį keptuvėje ir susmulkintą česnako skiltelę. Jei reikia pagardinti druska ir pipirais. Padažą užpilti ant salotų ir tiekti, kol vištiena dar šilta.
  • Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas

  1. Silumos Siurbliai parašė:

    Mmmm, kaip skanu išties…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!