Menu

Keptos vištienos salotos

  • Keptos vištienos salotos
  • Keptos vištienos salotos
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Keptos vištienos salotos


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Keptos vištienos salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 gūžė salotų
  • 3-4 pomidorai
  • 2-3 trumpavaisiai agurkai
  • 1/2 mėlynojo svogūno (dėjau saujelę svogūno laiškų)
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 vištienos filė
  • prieskoniai (druska, pipirai, karis ar kt.)
  • 3-4 v.š. majonezo
  • 1-2 v.š. vandens
  • 1 skiltelė česnako
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Vištienos filė supjaustyti juostelėmis, suberti prieskonius, kelis šaukštus aliejaus ir gerai išmaišyti. Leisti pasimarinuoti, kol daromos salotos.
  • Salotas supjaustyti ir sudėti į didelę lėkštę. Ant viršaus sudėti nedidelėmis skiltelėmis pjaustytus pomidorus, riekutėmis pjaustytus agurkus ir smulkintą svogūną.
  • Papriką supjaustyti juostelėmis ir apkepti aliejuje. Suminkštėjusias paprikas išimti ir sudėti ant salotų. Į tą patį aliejų sudėti vištieną ir kepti, kol iš visų pusių apkeps ir vidus bus baltas. Vištieną sudėti ant salotų.
  • Dubenyje sumaišyti majonezą, vandenį, aliejų likusį keptuvėje ir susmulkintą česnako skiltelę. Jei reikia pagardinti druska ir pipirais. Padažą užpilti ant salotų ir tiekti, kol vištiena dar šilta.
  • Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas

  1. Silumos Siurbliai parašė:

    Mmmm, kaip skanu išties…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.