Menu

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis


Autorius: Aušra

Data:

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 419 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g ryžių
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 vištų šlaunelės ar išpjovos gabaliukai
  • 2 pomidorai
  • 1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100-150 g voveraičių, baravykų ar pievagrybių
  • 100 ml saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. petražolių, smulkintų
  • 2 v.š. mėtų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Užkaisti ryžius.
  • Griežinėliais supjaustyti svogūną ir sutrinti česnakus.
  • Vištieną susmulkinti gabaliukais, pomidorus kubeliais.
  • Nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 1-2 minutes pakepinti svogūnus ir česnakus.
  • Sudėti ir pakepinti vištienos gabaliukus.
  • Tada pridėti citrinos žievelių ir įpilti sulčių, kaitinti 3-4 minutes.
  • Sudėti pomidorų kubelius, susmulkintus grybus, supilti aitriųjų paprikų padažą ir medų, užberti druskos ir išmaišyti.
  • Pabaigoje sudėti išvirusius ir nusausintus ryžius, pakaitinti.
  • Užberti šviežių kapotų petražolių ir mėtų.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux