Menu

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis


Autorius: Aušra

Data:

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 419 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g ryžių
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 vištų šlaunelės ar išpjovos gabaliukai
  • 2 pomidorai
  • 1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100-150 g voveraičių, baravykų ar pievagrybių
  • 100 ml saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. petražolių, smulkintų
  • 2 v.š. mėtų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Užkaisti ryžius.
  • Griežinėliais supjaustyti svogūną ir sutrinti česnakus.
  • Vištieną susmulkinti gabaliukais, pomidorus kubeliais.
  • Nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 1-2 minutes pakepinti svogūnus ir česnakus.
  • Sudėti ir pakepinti vištienos gabaliukus.
  • Tada pridėti citrinos žievelių ir įpilti sulčių, kaitinti 3-4 minutes.
  • Sudėti pomidorų kubelius, susmulkintus grybus, supilti aitriųjų paprikų padažą ir medų, užberti druskos ir išmaišyti.
  • Pabaigoje sudėti išvirusius ir nusausintus ryžius, pakaitinti.
  • Užberti šviežių kapotų petražolių ir mėtų.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena su žirneliais ir kariu

Vištiena su žirneliais ir kariu

Autorius: Aušra Data: 2019-02-03 Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus …

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?