Menu

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis


Autorius: Aušra

Data:

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 419 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g ryžių
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 vištų šlaunelės ar išpjovos gabaliukai
  • 2 pomidorai
  • 1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100-150 g voveraičių, baravykų ar pievagrybių
  • 100 ml saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. petražolių, smulkintų
  • 2 v.š. mėtų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Užkaisti ryžius.
  • Griežinėliais supjaustyti svogūną ir sutrinti česnakus.
  • Vištieną susmulkinti gabaliukais, pomidorus kubeliais.
  • Nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 1-2 minutes pakepinti svogūnus ir česnakus.
  • Sudėti ir pakepinti vištienos gabaliukus.
  • Tada pridėti citrinos žievelių ir įpilti sulčių, kaitinti 3-4 minutes.
  • Sudėti pomidorų kubelius, susmulkintus grybus, supilti aitriųjų paprikų padažą ir medų, užberti druskos ir išmaišyti.
  • Pabaigoje sudėti išvirusius ir nusausintus ryžius, pakaitinti.
  • Užberti šviežių kapotų petražolių ir mėtų.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.