Menu

Ryžių apkepas su varške

  • Ryžių apkepas su varške
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Ryžių apkepas su varške


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Ryžių apkepas su varške

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1/2 st. ryžių
  • 3/4 st. vandens
  • 1 st. pieno
  • 250 g varškės
  • 1 v.š. razinų
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. grietinės
  • sviesto, kepimo indui sutepti
  • džiūvėsėlių, kepimo indui pabarstyti

Instrukcijos:

  • Išvirti tirštą pienišką ryžių košę.
  • Į atvėsusią košę sudėti ištrintą su cukrumi vieną kiaušinį, varškę, razinas.
  • Kepimo indą ištepti sviestu, išbarstyti džiūvėsėliais ir sudėti ryžių-varškės masę.
  • Viršų aptepti kiaušiniu, išplaktu su grietine.
  • Kepti 200°C apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Source: Drąsutienė E. ir kt. Valgių gaminimas (1992)

  1. Indre parašė:

    Mano mieliausio mama irgi tokį daro 🙂 man kiek neįprasta buvo – mano močiutė su manais gamindavo, na bet visai nieko su rūgščia uogiene 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš tokį apkepą anksčiau buvau valgiusi nebent mokykloje 🙂 Niekas giminėj tokio nedaro. Nors žinoma mano tėvų ir mano vyro tėvų namuose apkepai iš viso retas svečias būdavo. Bet šis apkepas kaip ir makaronų ir varškės apkepas yra gan neįprasti, bet geri deriniai 🙂

  3. Maisto gaminimo šefas parašė:

    tai tikrai neiprastas derinys taciau labai skanus. Jis neuzilgo turetu pasiekti IKI lentynas. (bent jau taip giedejau )

  4. Loreta parašė:

    Ryžių ir varškės apkepas jau buvo IKI asortimente, man labai skanu.

  5. Aušra parašė:

    Bet savas visada skanesnis būna nei pirktinis 🙂

  6. Deborah Simons parašė:

    I would love to try this recipe on weekend!

  7. Carson Destiny parašė:

    Looks appetizing! I am glad your hubby liked it. It’s one of the many reasons why women likes to cook delicious delicacies, the satisfying feeling of knowing that your loved ones are happy eating your labor of love.

  8. Lara Rai parašė:

    Delectable rice bake! We have a similar dish in our region and it is called sapin-sapin.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.