Menu

Ryžių apkepas su varške

  • Ryžių apkepas su varške
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Ryžių apkepas su varške


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Ryžių apkepas su varške

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1/2 st. ryžių
  • 3/4 st. vandens
  • 1 st. pieno
  • 250 g varškės
  • 1 v.š. razinų
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. grietinės
  • sviesto, kepimo indui sutepti
  • džiūvėsėlių, kepimo indui pabarstyti

Instrukcijos:

  • Išvirti tirštą pienišką ryžių košę.
  • Į atvėsusią košę sudėti ištrintą su cukrumi vieną kiaušinį, varškę, razinas.
  • Kepimo indą ištepti sviestu, išbarstyti džiūvėsėliais ir sudėti ryžių-varškės masę.
  • Viršų aptepti kiaušiniu, išplaktu su grietine.
  • Kepti 200°C apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Source: Drąsutienė E. ir kt. Valgių gaminimas (1992)

  1. Indre says:

    Mano mieliausio mama irgi tokį daro 🙂 man kiek neįprasta buvo – mano močiutė su manais gamindavo, na bet visai nieko su rūgščia uogiene 🙂

  2. Aušra says:

    Aš tokį apkepą anksčiau buvau valgiusi nebent mokykloje 🙂 Niekas giminėj tokio nedaro. Nors žinoma mano tėvų ir mano vyro tėvų namuose apkepai iš viso retas svečias būdavo. Bet šis apkepas kaip ir makaronų ir varškės apkepas yra gan neįprasti, bet geri deriniai 🙂

  3. Maisto gaminimo šefas says:

    tai tikrai neiprastas derinys taciau labai skanus. Jis neuzilgo turetu pasiekti IKI lentynas. (bent jau taip giedejau )

  4. Loreta says:

    Ryžių ir varškės apkepas jau buvo IKI asortimente, man labai skanu.

  5. Aušra says:

    Bet savas visada skanesnis būna nei pirktinis 🙂

  6. I would love to try this recipe on weekend!

  7. Looks appetizing! I am glad your hubby liked it. It’s one of the many reasons why women likes to cook delicious delicacies, the satisfying feeling of knowing that your loved ones are happy eating your labor of love.

  8. Lara Rai says:

    Delectable rice bake! We have a similar dish in our region and it is called sapin-sapin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žemuogės su kefyru

Žemuogės su kefyru

Lengvas ir greitas gėrimas ar tai desertas. Gaminau vaikams ir jie įvertino puikiai. Ech kaip smagu prisiminti tas uogas… Dabar jau tik vieną kitą galima rasti, bet jau stiklinėmis nepririnksi…

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai. 200 g varškės 1 st. avižinių dirbsnių 1 kiaušinis 2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux