Menu

Ryžių apkepas su varške

  • Ryžių apkepas su varške
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Ryžių apkepas su varške


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Ryžių apkepas su varške

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1/2 st. ryžių
  • 3/4 st. vandens
  • 1 st. pieno
  • 250 g varškės
  • 1 v.š. razinų
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. grietinės
  • sviesto, kepimo indui sutepti
  • džiūvėsėlių, kepimo indui pabarstyti

Instrukcijos:

  • Išvirti tirštą pienišką ryžių košę.
  • Į atvėsusią košę sudėti ištrintą su cukrumi vieną kiaušinį, varškę, razinas.
  • Kepimo indą ištepti sviestu, išbarstyti džiūvėsėliais ir sudėti ryžių-varškės masę.
  • Viršų aptepti kiaušiniu, išplaktu su grietine.
  • Kepti 200°C apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Source: Drąsutienė E. ir kt. Valgių gaminimas (1992)

  1. Indre parašė:

    Mano mieliausio mama irgi tokį daro 🙂 man kiek neįprasta buvo – mano močiutė su manais gamindavo, na bet visai nieko su rūgščia uogiene 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš tokį apkepą anksčiau buvau valgiusi nebent mokykloje 🙂 Niekas giminėj tokio nedaro. Nors žinoma mano tėvų ir mano vyro tėvų namuose apkepai iš viso retas svečias būdavo. Bet šis apkepas kaip ir makaronų ir varškės apkepas yra gan neįprasti, bet geri deriniai 🙂

  3. Maisto gaminimo šefas parašė:

    tai tikrai neiprastas derinys taciau labai skanus. Jis neuzilgo turetu pasiekti IKI lentynas. (bent jau taip giedejau )

  4. Loreta parašė:

    Ryžių ir varškės apkepas jau buvo IKI asortimente, man labai skanu.

  5. Aušra parašė:

    Bet savas visada skanesnis būna nei pirktinis 🙂

  6. Deborah Simons parašė:

    I would love to try this recipe on weekend!

  7. Carson Destiny parašė:

    Looks appetizing! I am glad your hubby liked it. It’s one of the many reasons why women likes to cook delicious delicacies, the satisfying feeling of knowing that your loved ones are happy eating your labor of love.

  8. Lara Rai parašė:

    Delectable rice bake! We have a similar dish in our region and it is called sapin-sapin.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Labai greitai padaromi varškėčiai. Darbo prie jų tikrai mažai, o dar ir sveiki. Kol jie keps orkaitėje, galima pasidaryti salotas arba tiesiog užsiimti maisto gamyba kitiems šeimos nariams, kurie nenori maitintis taip sveikai. Su salotomis mums jie tikrai tiko, nes skoniu primena keptą varškės sūrį.

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.