Menu

Ryžių salotos su tunu

  • Ryžių salotos su tunu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Ryžių salotos su tunu


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Ryžių salotos su tunu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 331 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 v.š. su kaupu nevirtų ryžių
  • 1 ind. konservuoto tuno
  • 2 rauginti agurkai
  • 3 svogūno laiškai (gal kiek daugiau 🙂 )
  • 1 v.š. naminio majonezo

Instrukcijos:

  • Ryžius išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens, nusunkti.
  • Agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais, žuvį susmulkinti šakute, svogūno laiškus supjaustyti.
  • Visus ingredientus gerai sumaišyti su majonezu, jei reikia padruskinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: žurnalas “Твой малыш”, tik numeris nežinomas

  1. Vilma parašė:

    Traukiu į sąrašą, tokių dar neteko sutikt 😉

  2. Medeja parašė:

    Nedaug produktu, bet skamba kaip labai skanus derinys.. o tunas vandeny ar aliejuje?

  3. Aušra parašė:

    Aš visada naudoju savo sultyse 🙂 Bet čia daugiau gal skonio reikalas 🙂

  4. Aušra parašė:

    Kas paprasta, ne visada matoma ir žinoma 😉 Bent kartą pabandyti tikrai verta 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Mano vaikams jau atsibodo salotos 🙂 tad nusprendžiau, kad laikas jiems išvirti paprastą vaikišką sriubytę. Juo labiau, kad šaldytuve gulėjo kaip tik reikiamas kiekis žirnelių. Sriuba tokia labai paprastutė, kaip tik vaikams, nes neperkrauta ingredientų. Kad būtų kiek sotesnė, pridėjau iš kalakutienos faršo kukuliukų. Be to, jei sriuba su kukuliukais – vaikai iš karto jai duoda pliusą 🙂

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.