Menu

Ryžių salotos su tunu

  • Ryžių salotos su tunu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Ryžių salotos su tunu


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Ryžių salotos su tunu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 331 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 v.š. su kaupu nevirtų ryžių
  • 1 ind. konservuoto tuno
  • 2 rauginti agurkai
  • 3 svogūno laiškai (gal kiek daugiau 🙂 )
  • 1 v.š. naminio majonezo

Instrukcijos:

  • Ryžius išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens, nusunkti.
  • Agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais, žuvį susmulkinti šakute, svogūno laiškus supjaustyti.
  • Visus ingredientus gerai sumaišyti su majonezu, jei reikia padruskinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: žurnalas “Твой малыш”, tik numeris nežinomas

  1. Vilma says:

    Traukiu į sąrašą, tokių dar neteko sutikt 😉

  2. Medeja says:

    Nedaug produktu, bet skamba kaip labai skanus derinys.. o tunas vandeny ar aliejuje?

  3. Aušra says:

    Aš visada naudoju savo sultyse 🙂 Bet čia daugiau gal skonio reikalas 🙂

  4. Aušra says:

    Kas paprasta, ne visada matoma ir žinoma 😉 Bent kartą pabandyti tikrai verta 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Tuno ir cukiniju blynai

Tuno ir cukiniju blynai

Blynai labai skanūs!!! Kad ir kiek įtariai į juos žiūrėjau prieš ragaudama, visi nuogastavimai nepasitvirtino! Man jie labai labai patiko.

Rustamo “plovas”

Rustamo “plovas”

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux