Menu

Ryžių salotos su tunu

  • Ryžių salotos su tunu
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Ryžių salotos su tunu


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Ryžių salotos su tunu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 331 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 v.š. su kaupu nevirtų ryžių
  • 1 ind. konservuoto tuno
  • 2 rauginti agurkai
  • 3 svogūno laiškai (gal kiek daugiau 🙂 )
  • 1 v.š. naminio majonezo

Instrukcijos:

  • Ryžius išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens, nusunkti.
  • Agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais, žuvį susmulkinti šakute, svogūno laiškus supjaustyti.
  • Visus ingredientus gerai sumaišyti su majonezu, jei reikia padruskinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: žurnalas “Твой малыш”, tik numeris nežinomas

  1. Vilma parašė:

    Traukiu į sąrašą, tokių dar neteko sutikt 😉

  2. Medeja parašė:

    Nedaug produktu, bet skamba kaip labai skanus derinys.. o tunas vandeny ar aliejuje?

  3. Aušra parašė:

    Aš visada naudoju savo sultyse 🙂 Bet čia daugiau gal skonio reikalas 🙂

  4. Aušra parašė:

    Kas paprasta, ne visada matoma ir žinoma 😉 Bent kartą pabandyti tikrai verta 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Tuno pyragas su pomidorais

Tuno pyragas su pomidorais

Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Rustamo “plovas”

Rustamo “plovas”

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.