Menu

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

  • Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais


Autorius: Aušra

Data:

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 335 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 žalios aitriosios paprikos (dėjau 2 mažas marinuotas paprikas)
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 v.š. aliejaus
  • 200 g mėsos faršo
  • Taco prieskonių arba kitokių prieskonių pagal skonį
  • 150 ml ryžių
  • 300 ml vandens
  • 2 pomidorai
  • 50 ml kukurūzų, šaldytų arba konservuotų

Instrukcijos:

  • Nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti aitriąją papriką.
  • Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę.
  • Pakepinti papriką, svogūną ir česnaką nerūdijančio plieno puode su aliejumi.
  • Sudėti ir kartu kepinti faršą, kol jis pasidarys birus.
  • Apibarstyti prieskoniais ir sudėti ryžius bei supilti vandenį.
  • Uždengti ir virti maždaug 15-20 minučių.
  • Nuplauti ir kubeliais supjaustyti pomidorus.
  • Įmaišyti pomidorus ir kukurūzus į šiupinį.
  • Patiekti su smulkiai supjaustytomis traškiomis salotomis ir šaukštu natūralaus jogurto ar grietinės.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma Littera, 2004)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Eglutės ant krekerių

Eglutės ant krekerių

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux