Menu

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

  • Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais


Autorius: Aušra

Data:

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 335 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 žalios aitriosios paprikos (dėjau 2 mažas marinuotas paprikas)
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 v.š. aliejaus
  • 200 g mėsos faršo
  • Taco prieskonių arba kitokių prieskonių pagal skonį
  • 150 ml ryžių
  • 300 ml vandens
  • 2 pomidorai
  • 50 ml kukurūzų, šaldytų arba konservuotų

Instrukcijos:

  • Nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti aitriąją papriką.
  • Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę.
  • Pakepinti papriką, svogūną ir česnaką nerūdijančio plieno puode su aliejumi.
  • Sudėti ir kartu kepinti faršą, kol jis pasidarys birus.
  • Apibarstyti prieskoniais ir sudėti ryžius bei supilti vandenį.
  • Uždengti ir virti maždaug 15-20 minučių.
  • Nuplauti ir kubeliais supjaustyti pomidorus.
  • Įmaišyti pomidorus ir kukurūzus į šiupinį.
  • Patiekti su smulkiai supjaustytomis traškiomis salotomis ir šaukštu natūralaus jogurto ar grietinės.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma Littera, 2004)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux