Menu

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

  • Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais


Autorius: Aušra

Data:

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 335 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 žalios aitriosios paprikos (dėjau 2 mažas marinuotas paprikas)
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 v.š. aliejaus
  • 200 g mėsos faršo
  • Taco prieskonių arba kitokių prieskonių pagal skonį
  • 150 ml ryžių
  • 300 ml vandens
  • 2 pomidorai
  • 50 ml kukurūzų, šaldytų arba konservuotų

Instrukcijos:

  • Nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti aitriąją papriką.
  • Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę.
  • Pakepinti papriką, svogūną ir česnaką nerūdijančio plieno puode su aliejumi.
  • Sudėti ir kartu kepinti faršą, kol jis pasidarys birus.
  • Apibarstyti prieskoniais ir sudėti ryžius bei supilti vandenį.
  • Uždengti ir virti maždaug 15-20 minučių.
  • Nuplauti ir kubeliais supjaustyti pomidorus.
  • Įmaišyti pomidorus ir kukurūzus į šiupinį.
  • Patiekti su smulkiai supjaustytomis traškiomis salotomis ir šaukštu natūralaus jogurto ar grietinės.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma Littera, 2004)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Netikras zuikis vaikams

Netikras zuikis vaikams

Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux