Menu

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

  • Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais


Autorius: Aušra

Data:

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 335 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 žalios aitriosios paprikos (dėjau 2 mažas marinuotas paprikas)
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 v.š. aliejaus
  • 200 g mėsos faršo
  • Taco prieskonių arba kitokių prieskonių pagal skonį
  • 150 ml ryžių
  • 300 ml vandens
  • 2 pomidorai
  • 50 ml kukurūzų, šaldytų arba konservuotų

Instrukcijos:

  • Nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti aitriąją papriką.
  • Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę.
  • Pakepinti papriką, svogūną ir česnaką nerūdijančio plieno puode su aliejumi.
  • Sudėti ir kartu kepinti faršą, kol jis pasidarys birus.
  • Apibarstyti prieskoniais ir sudėti ryžius bei supilti vandenį.
  • Uždengti ir virti maždaug 15-20 minučių.
  • Nuplauti ir kubeliais supjaustyti pomidorus.
  • Įmaišyti pomidorus ir kukurūzus į šiupinį.
  • Patiekti su smulkiai supjaustytomis traškiomis salotomis ir šaukštu natūralaus jogurto ar grietinės.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma Littera, 2004)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau „Ar skanu?”, išgirdau atsakymą „O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux