Menu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

  • Graikiškas pyragas su fetos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius:
Data:

Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog be naujovių tik skaniai pasiruošti maisto savaitei – tai tiesiog idealu. Beklaidžiodama po savo puslapį supratau neįtikėtiną dalyką – PASIILGAU receptų kėlimo proceso! 🙂

Tad dalinuosi šį kartą nesaldžiu pyragu, kuris labai gerai tiko sunaudoti pamiršusį tikslą fetos sūrį ir bent kelis iš daugelio pomidorus. Taip pat labai gerai, kai norisi pailsėti nuo mėsos 😉

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Užtruksime:
Pavaišinsime: 8 žmones

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g šalto sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • 1 1/2 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 200 g svogūnų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 raudona ar geltona paprika
  • juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 3 pomidorai
  • 200 g fetos sūrio
  • petražolių
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės (puikiai tinka ir pienas 🙂 )
  • 15 juodųjų alyvuogių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišyti.
  • Į miltų mišinį sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti pirštis iki trupinių. Tiesą pasakius aš viską dedu į virtuvinį kombainą ir sutrinu tenai.
  • Supilti šaltą vandenį ir užminkyti tešlą (tai taip pat darau kombaine).
  • Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  • Tuo tarpu aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus.
  • Sudėti susmulkintą česnaką ir kubeliais supjaustytą papriką. Dar pakepinti kelias minutes.
  • Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Atidėti atvėsti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C
  • Tešlą iškočioti ir iškloti 26cm skersmes kepimo formą. Subadyti šakute ir kepti 10min.
  • Pomidorus supjaustyti kubeliais ir pusę jų sudėti ant apkepto pagrindo.
  • Tolygiai paskirstyti apkeptus svogūnus su paprikomis.
  • Ant viršaus sudėti likusius pomidorus, susmulkintą fetą ir kapotas petražoles.
  • Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle ir supilti ant pyrago.
  • Pačiame gale išdėlioti alyvuoges.
  • Pyragą kepti apie 30-45 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

pyragas, užkandžiai, nesaldus
nesaldus pyragas, užkandžiai, piknikui

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mielinės bandelės su dešrele

Mielinės bandelės su dešrele

Autorius: Aušra Data: 2009-09-24 Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži. Mielinės bandelės su dešrele Užtruksime: 2 val. Pagaminsime: 12-14 bandelių Ingredientai: Instrukcijos: …

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux