Menu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

  • Graikiškas pyragas su fetos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius:
Data:

Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog be naujovių tik skaniai pasiruošti maisto savaitei – tai tiesiog idealu. Beklaidžiodama po savo puslapį supratau neįtikėtiną dalyką – PASIILGAU receptų kėlimo proceso! 🙂

Tad dalinuosi šį kartą nesaldžiu pyragu, kuris labai gerai tiko sunaudoti pamiršusį tikslą fetos sūrį ir bent kelis iš daugelio pomidorus. Taip pat labai gerai, kai norisi pailsėti nuo mėsos 😉

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Užtruksime:
Pavaišinsime: 8 žmones

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g šalto sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • 1 1/2 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 200 g svogūnų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 raudona ar geltona paprika
  • juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 3 pomidorai
  • 200 g fetos sūrio
  • petražolių
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės (puikiai tinka ir pienas 🙂 )
  • 15 juodųjų alyvuogių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišyti.
  • Į miltų mišinį sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti pirštis iki trupinių. Tiesą pasakius aš viską dedu į virtuvinį kombainą ir sutrinu tenai.
  • Supilti šaltą vandenį ir užminkyti tešlą (tai taip pat darau kombaine).
  • Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  • Tuo tarpu aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus.
  • Sudėti susmulkintą česnaką ir kubeliais supjaustytą papriką. Dar pakepinti kelias minutes.
  • Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Atidėti atvėsti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C
  • Tešlą iškočioti ir iškloti 26cm skersmes kepimo formą. Subadyti šakute ir kepti 10min.
  • Pomidorus supjaustyti kubeliais ir pusę jų sudėti ant apkepto pagrindo.
  • Tolygiai paskirstyti apkeptus svogūnus su paprikomis.
  • Ant viršaus sudėti likusius pomidorus, susmulkintą fetą ir kapotas petražoles.
  • Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle ir supilti ant pyrago.
  • Pačiame gale išdėlioti alyvuoges.
  • Pyragą kepti apie 30-45 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

pyragas, užkandžiai, nesaldus
nesaldus pyragas, užkandžiai, piknikui

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sicilijos makaronai

Sicilijos makaronai

Tikriausiai vienintelis mano bandytas receptas su baklažanu. Man tai kažkokia keista daržovė, vyrui irgi, tai kažkaip nelabai ir skubam ją prisijaukinti ? Kažkada seniai pabandymui nusipirkau baklažaną ir išbandžiau su šiuo receptu, bet tuo metu dar šio blogo nebuvo, tad liko su pliusiuku, kaip tinkamas maistas. Šį kartą baklažaną akcijos metu pirkau būtent tam, kad dar kartą pagaminti šiuos makaronus ir įsitikinti ar tikrai jie skanūs mūsų skrandukams. Ir tik šį kartą darydama suvokiau, jog šis padažas makaronams pasidaro labai lengvai ir greitai. Tad užsitarnavo dar vieną mano pliusą ?

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux