Menu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

  • Graikiškas pyragas su fetos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius:
Data:

Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog be naujovių tik skaniai pasiruošti maisto savaitei – tai tiesiog idealu. Beklaidžiodama po savo puslapį supratau neįtikėtiną dalyką – PASIILGAU receptų kėlimo proceso! 🙂

Tad dalinuosi šį kartą nesaldžiu pyragu, kuris labai gerai tiko sunaudoti pamiršusį tikslą fetos sūrį ir bent kelis iš daugelio pomidorus. Taip pat labai gerai, kai norisi pailsėti nuo mėsos 😉

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Užtruksime:
Pavaišinsime: 8 žmones

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g šalto sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • 1 1/2 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 200 g svogūnų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 raudona ar geltona paprika
  • juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 3 pomidorai
  • 200 g fetos sūrio
  • petražolių
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės (puikiai tinka ir pienas 🙂 )
  • 15 juodųjų alyvuogių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišyti.
  • Į miltų mišinį sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti pirštis iki trupinių. Tiesą pasakius aš viską dedu į virtuvinį kombainą ir sutrinu tenai.
  • Supilti šaltą vandenį ir užminkyti tešlą (tai taip pat darau kombaine).
  • Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  • Tuo tarpu aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus.
  • Sudėti susmulkintą česnaką ir kubeliais supjaustytą papriką. Dar pakepinti kelias minutes.
  • Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Atidėti atvėsti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C
  • Tešlą iškočioti ir iškloti 26cm skersmes kepimo formą. Subadyti šakute ir kepti 10min.
  • Pomidorus supjaustyti kubeliais ir pusę jų sudėti ant apkepto pagrindo.
  • Tolygiai paskirstyti apkeptus svogūnus su paprikomis.
  • Ant viršaus sudėti likusius pomidorus, susmulkintą fetą ir kapotas petražoles.
  • Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle ir supilti ant pyrago.
  • Pačiame gale išdėlioti alyvuoges.
  • Pyragą kepti apie 30-45 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

pyragas, užkandžiai, nesaldus
nesaldus pyragas, užkandžiai, piknikui

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.