Menu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

  • Graikiškas pyragas su fetos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius:
Data:

Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog be naujovių tik skaniai pasiruošti maisto savaitei – tai tiesiog idealu. Beklaidžiodama po savo puslapį supratau neįtikėtiną dalyką – PASIILGAU receptų kėlimo proceso! 🙂

Tad dalinuosi šį kartą nesaldžiu pyragu, kuris labai gerai tiko sunaudoti pamiršusį tikslą fetos sūrį ir bent kelis iš daugelio pomidorus. Taip pat labai gerai, kai norisi pailsėti nuo mėsos 😉

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Užtruksime:
Pavaišinsime: 8 žmones

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g šalto sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • 1 1/2 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 200 g svogūnų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 raudona ar geltona paprika
  • juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 3 pomidorai
  • 200 g fetos sūrio
  • petražolių
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės (puikiai tinka ir pienas 🙂 )
  • 15 juodųjų alyvuogių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišyti.
  • Į miltų mišinį sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti pirštis iki trupinių. Tiesą pasakius aš viską dedu į virtuvinį kombainą ir sutrinu tenai.
  • Supilti šaltą vandenį ir užminkyti tešlą (tai taip pat darau kombaine).
  • Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  • Tuo tarpu aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus.
  • Sudėti susmulkintą česnaką ir kubeliais supjaustytą papriką. Dar pakepinti kelias minutes.
  • Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Atidėti atvėsti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C
  • Tešlą iškočioti ir iškloti 26cm skersmes kepimo formą. Subadyti šakute ir kepti 10min.
  • Pomidorus supjaustyti kubeliais ir pusę jų sudėti ant apkepto pagrindo.
  • Tolygiai paskirstyti apkeptus svogūnus su paprikomis.
  • Ant viršaus sudėti likusius pomidorus, susmulkintą fetą ir kapotas petražoles.
  • Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle ir supilti ant pyrago.
  • Pačiame gale išdėlioti alyvuoges.
  • Pyragą kepti apie 30-45 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

pyragas, užkandžiai, nesaldus
nesaldus pyragas, užkandžiai, piknikui

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux