Menu

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

  • Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
  • Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
  • Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti iš formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 297 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 ml rudojo cukraus
  • 75 ml aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 250 ml rūgpienio
  • 200 g rabarbarų, pjaustytų
  • 150 ml graikinių riešutų, kapotų
  • 600 ml miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. geriamosios sodos
  • Apibarstymui:
  • 100 ml cukraus
  • 1,5 a.š. cinamono

Instrukcijos:

  • Dubenyje sumaišyti cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Įmaišyti rūgpienį, rabarbarus ir riešutus.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą.
  • Birius produktus įmaišyti į rūgpienio mišinį.
  • Tešlą sudėti į popieriniais krepšeliais išklotas formeles. Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
  • Kepti 200°C orkaitėje apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux