Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
- Details
- Leave a Comment
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti iš formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂
Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 297 kcal / porcija
Ingredientai:
- 300 ml rudojo cukraus
- 75 ml aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 250 ml rūgpienio
- 200 g rabarbarų, pjaustytų
- 150 ml graikinių riešutų, kapotų
- 600 ml miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. geriamosios sodos
- Apibarstymui:
- 100 ml cukraus
- 1,5 a.š. cinamono
Instrukcijos:
- Dubenyje sumaišyti cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Įmaišyti rūgpienį, rabarbarus ir riešutus.
- Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą.
- Birius produktus įmaišyti į rūgpienio mišinį.
- Tešlą sudėti į popieriniais krepšeliais išklotas formeles. Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kepti 200°C orkaitėje apie 20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Varškės spurgos
Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Migdoliniai vištienos piršteliai
Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Avižinių dribsnių batonėliai
Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
Autorius: Aušra Data: 2020-04-28 Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą …

Dešrelės tešloje
Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂