Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
- Details
- Leave a Comment
- Related Items
Autorius: Aušra
Data:
Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti iš formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂
Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 297 kcal / porcija
Ingredientai:
- 300 ml rudojo cukraus
- 75 ml aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 250 ml rūgpienio
- 200 g rabarbarų, pjaustytų
- 150 ml graikinių riešutų, kapotų
- 600 ml miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. geriamosios sodos
- Apibarstymui:
- 100 ml cukraus
- 1,5 a.š. cinamono
Instrukcijos:
- Dubenyje sumaišyti cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Įmaišyti rūgpienį, rabarbarus ir riešutus.
- Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą.
- Birius produktus įmaišyti į rūgpienio mišinį.
- Tešlą sudėti į popieriniais krepšeliais išklotas formeles. Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kepti 200°C orkaitėje apie 20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)
Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?
Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂
Keksas su vyšniomis
Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.
Rageliai su feta
Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.
Tiesiog skanūs blynai
Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …