Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
- Details
- Leave a Comment
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti iš formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂
Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 297 kcal / porcija
Ingredientai:
- 300 ml rudojo cukraus
- 75 ml aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 250 ml rūgpienio
- 200 g rabarbarų, pjaustytų
- 150 ml graikinių riešutų, kapotų
- 600 ml miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. geriamosios sodos
- Apibarstymui:
- 100 ml cukraus
- 1,5 a.š. cinamono
Instrukcijos:
- Dubenyje sumaišyti cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Įmaišyti rūgpienį, rabarbarus ir riešutus.
- Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą.
- Birius produktus įmaišyti į rūgpienio mišinį.
- Tešlą sudėti į popieriniais krepšeliais išklotas formeles. Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kepti 200°C orkaitėje apie 20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

Kefyro keksiukai
Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂

Šližikai arba kūčiukai
Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
Autorius: Aušra Data: 2020-04-28 Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą …

Moliūginiai keksiukai
Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis
Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.