Menu

Vyšnių tortas

  • Vyšnių tortas
  • Vyšnių tortas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Vyšnių tortas


Autorius: Aušra

Data:

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Vyšnių tortas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 360 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Papločiui:
  • 5 kiaušinių tryniai
  • 300 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 ml cukraus
  • 600 ml miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Įdarui:
  • 1 kg šviežių arba šaldytų vyšnių (arba 1 1/2 stiklainio vyšnių kompoto)
  • 6 kiaušinių baltymai
  • 200 ml cukraus
  • 2 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki šviesios vientisos masės.
  • Sudėti kambario temperatūros sviestą ir plakti toliau.
  • Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir per du kartus įmaišyti į plakinį.
  • Gautą tešlą padalyti į dvi dalis – viena turi būti truputį didesnė. Mažesnę dalį padalyti į gabalus, kad vėliau būtų lengviau tarkuoti, ir pusvalandžiui padėti į šaldiklį.
  • Didesnį tešlos gabalą iškočioti ir juo iškloti apvalios 26 centimetrų skersmes išardomos skardos, padengtos kepimo popieriumi, dugną ir kraštus.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų, suberti paprastą ir vanilinį cukrų ir plakti toliau.
  • Ant tešlos skardoje išdėlioti vyšnias (būtinai vienu sluoksniu). Ant uogų supilti plaktus baltymus.
  • Iš šaldiklio išimti sušalusios tešlos gabaliukus ir stambiai sutarkuoti.
  • Tarkius suberti ant baltymų ir valandą kepti 180°C orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indrė parašė:

    Turėtų būti skanu 🙂

  2. Aušra parašė:

    Patikėk, tikrai buvo skanu 🙂 deja antru gabaliuku neteko pasimėgauti 🙁 Bet jau galvoju gal reikės bandyti vėl, nes jau kaip ir šaldytas uogas reikia pradėti judinti. Nors dabar nusižiūrėjusi su raudonais serbentais ir šokoladu – skonis geras, tik nuotraukų dar nėra, tad reikia pakartoti.

  3. […] P.S. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24 cm).  Šaltinis: https://www.virtuvele.lt […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.