Menu

Vyšnių tortas

  • Vyšnių tortas
  • Vyšnių tortas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Vyšnių tortas


Autorius: Aušra

Data:

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Vyšnių tortas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 360 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Papločiui:
  • 5 kiaušinių tryniai
  • 300 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 ml cukraus
  • 600 ml miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Įdarui:
  • 1 kg šviežių arba šaldytų vyšnių (arba 1 1/2 stiklainio vyšnių kompoto)
  • 6 kiaušinių baltymai
  • 200 ml cukraus
  • 2 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki šviesios vientisos masės.
  • Sudėti kambario temperatūros sviestą ir plakti toliau.
  • Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir per du kartus įmaišyti į plakinį.
  • Gautą tešlą padalyti į dvi dalis – viena turi būti truputį didesnė. Mažesnę dalį padalyti į gabalus, kad vėliau būtų lengviau tarkuoti, ir pusvalandžiui padėti į šaldiklį.
  • Didesnį tešlos gabalą iškočioti ir juo iškloti apvalios 26 centimetrų skersmes išardomos skardos, padengtos kepimo popieriumi, dugną ir kraštus.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų, suberti paprastą ir vanilinį cukrų ir plakti toliau.
  • Ant tešlos skardoje išdėlioti vyšnias (būtinai vienu sluoksniu). Ant uogų supilti plaktus baltymus.
  • Iš šaldiklio išimti sušalusios tešlos gabaliukus ir stambiai sutarkuoti.
  • Tarkius suberti ant baltymų ir valandą kepti 180°C orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indrė says:

    Turėtų būti skanu 🙂

  2. Aušra says:

    Patikėk, tikrai buvo skanu 🙂 deja antru gabaliuku neteko pasimėgauti 🙁 Bet jau galvoju gal reikės bandyti vėl, nes jau kaip ir šaldytas uogas reikia pradėti judinti. Nors dabar nusižiūrėjusi su raudonais serbentais ir šokoladu – skonis geras, tik nuotraukų dar nėra, tad reikia pakartoti.

  3. […] P.S. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24 cm).  Šaltinis: https://www.virtuvele.lt […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂