Menu

Vyšnių tortas

  • Vyšnių tortas
  • Vyšnių tortas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Vyšnių tortas


Autorius: Aušra

Data:

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Vyšnių tortas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 360 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Papločiui:
  • 5 kiaušinių tryniai
  • 300 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 ml cukraus
  • 600 ml miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Įdarui:
  • 1 kg šviežių arba šaldytų vyšnių (arba 1 1/2 stiklainio vyšnių kompoto)
  • 6 kiaušinių baltymai
  • 200 ml cukraus
  • 2 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki šviesios vientisos masės.
  • Sudėti kambario temperatūros sviestą ir plakti toliau.
  • Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir per du kartus įmaišyti į plakinį.
  • Gautą tešlą padalyti į dvi dalis – viena turi būti truputį didesnė. Mažesnę dalį padalyti į gabalus, kad vėliau būtų lengviau tarkuoti, ir pusvalandžiui padėti į šaldiklį.
  • Didesnį tešlos gabalą iškočioti ir juo iškloti apvalios 26 centimetrų skersmes išardomos skardos, padengtos kepimo popieriumi, dugną ir kraštus.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų, suberti paprastą ir vanilinį cukrų ir plakti toliau.
  • Ant tešlos skardoje išdėlioti vyšnias (būtinai vienu sluoksniu). Ant uogų supilti plaktus baltymus.
  • Iš šaldiklio išimti sušalusios tešlos gabaliukus ir stambiai sutarkuoti.
  • Tarkius suberti ant baltymų ir valandą kepti 180°C orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indrė parašė:

    Turėtų būti skanu 🙂

  2. Aušra parašė:

    Patikėk, tikrai buvo skanu 🙂 deja antru gabaliuku neteko pasimėgauti 🙁 Bet jau galvoju gal reikės bandyti vėl, nes jau kaip ir šaldytas uogas reikia pradėti judinti. Nors dabar nusižiūrėjusi su raudonais serbentais ir šokoladu – skonis geras, tik nuotraukų dar nėra, tad reikia pakartoti.

  3. […] P.S. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24 cm).  Šaltinis: https://www.virtuvele.lt […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …