Menu

Vyšnių tortas

  • Vyšnių tortas
  • Vyšnių tortas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Vyšnių tortas


Autorius: Aušra

Data:

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Vyšnių tortas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 360 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Papločiui:
  • 5 kiaušinių tryniai
  • 300 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 ml cukraus
  • 600 ml miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Įdarui:
  • 1 kg šviežių arba šaldytų vyšnių (arba 1 1/2 stiklainio vyšnių kompoto)
  • 6 kiaušinių baltymai
  • 200 ml cukraus
  • 2 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki šviesios vientisos masės.
  • Sudėti kambario temperatūros sviestą ir plakti toliau.
  • Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir per du kartus įmaišyti į plakinį.
  • Gautą tešlą padalyti į dvi dalis – viena turi būti truputį didesnė. Mažesnę dalį padalyti į gabalus, kad vėliau būtų lengviau tarkuoti, ir pusvalandžiui padėti į šaldiklį.
  • Didesnį tešlos gabalą iškočioti ir juo iškloti apvalios 26 centimetrų skersmes išardomos skardos, padengtos kepimo popieriumi, dugną ir kraštus.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų, suberti paprastą ir vanilinį cukrų ir plakti toliau.
  • Ant tešlos skardoje išdėlioti vyšnias (būtinai vienu sluoksniu). Ant uogų supilti plaktus baltymus.
  • Iš šaldiklio išimti sušalusios tešlos gabaliukus ir stambiai sutarkuoti.
  • Tarkius suberti ant baltymų ir valandą kepti 180°C orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

  1. Indrė says:

    Turėtų būti skanu 🙂

  2. Aušra says:

    Patikėk, tikrai buvo skanu 🙂 deja antru gabaliuku neteko pasimėgauti 🙁 Bet jau galvoju gal reikės bandyti vėl, nes jau kaip ir šaldytas uogas reikia pradėti judinti. Nors dabar nusižiūrėjusi su raudonais serbentais ir šokoladu – skonis geras, tik nuotraukų dar nėra, tad reikia pakartoti.

  3. […] P.S. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24 cm).  Šaltinis: https://www.virtuvele.lt […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux